Recenzie „Fiul omului” de P.D. James

by | Oct 21, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FIUL OMULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Phyllis Dorothy James (1920-2014) este o binecunoscută autoare de romane polițiste, în care intriga, misterul și romantismul se întrepătrund într-o doză perfect omogenizată de incontestabilul talent al autoarei.

96366eedfbf0e6a575321b8775fe88ce-1514532-700_700

Până acum nimic neobișnuit, nu-i așa? Ar părea descrierea perfectă al unui scriitoraș de duzină, preocupat mai mult de partea comercială decât cea artistică, sunt sigur de asta. Doar că apariția romanului ”Fiul omului” schimbă absolut totul, reprezentând palma zdravănă aplicată peste grumazul societății preocupate de viitorul extrem de apropiat , trăibil, nicidecum la cel mai îndepărtat, al generațiilor ce vor urma.

Anul 2021, rasa umană își pierde posibilitatea procreării. Apus de soare, stafidire, regrete, nostalgii, drame și scurgere în nimic. Cam aceasta este matrița acțiunii romanului, o strălucită idee de la care P.D. James începe magnifica povestire în care stilul fantasy și realismul dureros până dincolo de lacrimi împletesc o poveste halucinantă, cu imprevizibile răsturnări de situație, cu fireasca efemeritate a unor personaje posesoare de indubitabile caractere puternice de luptători care nu se sfiesc să se lupte cu destinul având pieptul dezgolit, dar mereu cu văpaia în priviri.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de P.D.James

Stilul narațiunii curge asemeni firului de nisip din clepsidră, fiind la fel de abil în a acapara precum pânza de păianjen care transformă musca curioasă într-o victimă sigură. Pur și simplu devii parte din drama unei societăți în care, volens nolens, ești actor, regizor și spectator, prins în această aprigă triadă a existențialismului sub forma instinctului de turmă, a celui de supraviețuire sau a resemnării în fața implacabilității nemiloasei predestinări. Este un amestec de nostalgie, zbatere lăuntrică și viață dusă de valul eternității spre sărutul oferit de limita amăgitorului orizont.

O carte bună!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA FIUL OMULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Fiul Omului
Autor: P.D.James
An apariție : 1995
Editura: RAO
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.10.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Este un binevenit semnal de alarmă.

Aspecte Negative:

Uneori unele lucruri, între real și ireal nu se contopesc în dozajul corect.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1949 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments