Recenzie „Flacăra de fier“ de Rebecca Yarros

de | dec. 27, 2023 | Fantezie, Recenzii cărți, Suspans

Ce s-a întâmplat?

Violet descoperă foarte multe adevăruri care răspund la semnele de întrebare din primul volum.

Dar se deschid altele și mai multe, cu variante multiple de răspuns.

Euforia noutăților trece repede și toți trebuie să își suflece mânecile și să se alăture cauzei.

Ce se întâmplă?

Flacăra de fier este și mai intensă decât A patra aripă. 

Al doilea volum din seria Empyrean aduce o intrigă electrizantă. Fiecare pagină te surprinde și nimic din ceea ce încerci să anticipezi nu se adeverește. Fiecare rând creează o imagine care nu va fii ușor de uitat.

Dacă prima carte mi s-a părut antrenantă, aceasta mi se pare și mai accelerată, plină de emoții extreme și mult mai periculoasă.

Conflictul trece dincolo de granițele Navarrei, de tărâmul dragonilor dar și de principii, onoare, dragoste și ură.

La Colegiul de Război din Basgiath începe un nou an și printre candidați apar personaje de impact: sora mai mică a lui Liam încărcată de ură împotriva cadetului Sorrengail si unul dintre fii regelui Tauri. Rege care habar nu are unde este fiul său de fapt.

Aceștia trec prin aceleași provocări, pe care le cunoaștem deja, dar intensitatea pericolelor este la fel de ridicată.

Nici detașamentele din anul doi nu sunt scutite de antrenamente. Din contră, noile probe, deosebit de originale, îi fac pe cadeți să creadă că tot ceea ce au realizat până acum le va fi de folos câtuși de puțin.

Pecețile care le dau puterea, legăturile cu dragonii, abilitățile de luptători, par să fie acum mai mult piedici decât super-puteri, așa cum credeau ei la absolvirea primului an.

Cum unul trece în anul doi iar celălalt absolvă și pleacă, relația dintre Violet și Xaden este pe marginea prăpăstii și un uragan de proporții uriașe amenință să o împingă în neant.

Violet are un milion de întrebări dar nu știe cum să le pună. Ar vrea ca răspunsurile să vină singure la ea și Xaden să fie o dată pentru totdeauna sincer, simplu și optimist.

Așa cum el nu va reuși niciodată să fie!

E clar că cei doi extremiști trebuie să facă compromisuri semnificative dacă vor să-și salveze pasiunea.

Cine, și dacă, va reuși să facă asta, este imposibil de ghicit.

Dar atracția dintre ei nu tine cont de niciun principiu, cu atât mai mult de compromisuri. Piepturile lor se unesc, literalmente, asemenea unor magneți. 

Fulgerul străpunge Umbra iar Umbrele îmbracă Fulgerele!

Ce se va întâmpla?

Adevărurile despre wyverni, veninoși și mânuitorii de magie neagră scapă de sub control. Și atât comunitatea cadeților de la Navarre cât și cea a zburătorilor de grifoni își unesc forțele și supraviețuirea devine singura țintă.

Războiul suprem se dezlănțuie și lupta este atât de strânsă încât nu poți citi decât ținându-ți respirația și “ochii închiși”.

Răsturnările de situație nu mai contenesc și este peste puterea umană să poți înțelege finalul, pe măsură ce te apropii de acesta.

Ghiciți ce? Absolut nimic din ceea ce vă imaginați nu se adeverește.

Și toată cartea asta te face să exclami încontinuu “Stai puțin! Ce?” “Nu pot să cred!” “E imposibil să fie adevărat!”. Ochii ți se îmbârligă, pulsul se accelerează, coperta ți se lipește efectiv de palme și nu îți dorești decât să știi cum se termină. Și totuși…de nu s-ar termina niciodată!

Titlu: Flacăra De Fier
Autor: Rebecca Yarros
Traducător: Bogdan Voiculescu, Simona Ștefana Stoica, Alina Marc Ciulacu
An apariție : 2023
Editura: STORIA BOOKS
Nr. Pagini: 861
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 11718

Alte recenzii de la Rebecca Yarros:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Elena Batis este redactor Booknation.ro de 7 luni, 26 zile și a scris până acum 36 articole. Se află pe poziția 9 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Elena Batis aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments