Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

by | Sep 17, 2020 | Dragoste, Familie, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FLORILE PIERDUTE ALE LUI ALICE HART ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

E adevărat o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul alb-negru al unei anumite flori specifică florei australiene și simbolistica pentru care e recunoscută. Emoțiile pe care le transmite, semnificațiile și transpunerile în cotidian, mesajul pe care-l poartă.

Povestea lui Alice Hart începe devreme. La nouă ani, se trezește orfană după o copilărie trăită alături de părinți într-o fermă săracă și izolată de pe coasta de est a Australiei. Toată copilăria a visat să-și vadă mama fericită și tatăl transformat într-un om blând. La nouă ani îi pierde pe amândoi într-un incendiu, înainte ca vreuna dintre speranțele ei se realizeze, și viața ei se schimbă radical când se vede nevoită să-și părăsească casa și să se mute la ferma de flori a bunicii paterne pe care n-o cunoscuse până atunci. Ferma familiei Hart ascunde istoria zbuciumată a unui lung șir de femei. De la stră-străbunica ei până la propria mamă, secretele și tragediile ascunse de aceste femei sunt la fel de des întâlnite ca parfumul florilor.

N-o să vă povestesc de semnificația florilor sau de poveștile pe care fiecare o spune pentru va trebui le descoperiți singuri și alegeți preferata în funcție de temperament. Pentru un debut, e promițător și poveștile, pentru sunt mai multe, sunt marcante și dureroase. Femei abuzate, femei care nu reușesc se salveze și femei care se vindecă. Nu total, dar măcar cât meargă mai departe, cu durere cu tot și învețe să aibă grijă în primul rând de ele. Mi fi dorit ca autoarea aprofundeze poveștile Florilor pentru aveau potențial. Mi fi dorit ca măcar câteva dintre ele și vadă dorințele și speranțele transformate în realitate.

N-am înțeles multe dintre deciziile lui Alice, dar am simpatizat-o, mai puțin când a insistat să se complacă într-o relație abuzivă. Ar fi trebuit să știe mai bine pentru s-a mai lovit în trecut de genul acela de caracter: violent, posesiv, gelos, meschin.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Holly Ringland

Viața este trăită pe măsură ce mergi înainte, dar e înțeleasă doar privind înapoi. Nu poți înțelege situația în care te afli dacă ești în mijlocul ei.

E povestea unei familii distruse de agresivitatea unui bărbat. Este despre pierderi și încercarea de a trăi cu ele. Este despre schimbare și adaptare. Este revolta unei fete împotriva unui tată abuziv, a bullying-ului din școală, a nevoii de ajutor, a secretelor, a manipulării altora, a tristeții, a morții, a neputinței. Sunt lacrimile din spatele zâmbetului.

Unele lucruri erau greu de spus. Altele greu de amintit. Iar altele erau mult prea greu de știut.

Limbajul florilor o ajută spună ceea ce glasul ei refuză. Alice își pierde familia și căminul, dar își găsește calea și, până la urmă, viața îi înapoi mai mult decât i-a luat. O poveste dulce-amăruie despre familie, iertare și încredere, în care autoarea împletește tradiții și legende din diverse culturi ce se regăsesc pe teritoriul Australiei.

Titlu: Florile Pierdute Ale Lui Alice Hart
Autor: Holly Ringland
An apariție : 2020
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 376
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 17.09.2020
Nota recenzorului: 8.5/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Angela este redactor Booknation.ro de 615 zile și a scris până acum 87 articole. Se află pe poziția 15 din 150 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments