Recenzie „Focul care ne unește. Seria Elemente Vol.2” de Brittainy C. Cherry

de | nov. 24, 2023 | Recenzii cărți

Am așteptat de mulți ani ca o editură să preia această serie. Seria „Elemente” este una dintre cele mai bune serii Romance pe care le-am citit vreodată, pentru că este plină de dramă dar și de speranță, totul ambalat în povești emoționante, pe care nu le vei uita foarte curând.

Focul care ne unește” este volumul 2 din această serie și comparativ cu volumul 1, „Respirația dragostei„, pune mai mult accent pe alte subiecte ale vieții, cum ar fi dependență de droguri sau abuzul verbal sau fizic. Este o carte destul de greu de citit, pentru că unul dintre personaje este dependent de droguri, iar al doilea încearcă cu disperare să îl tragă la lumină și să îl ajute.

Logan Francis Silverstone și cu mine eram complet diferiți.
Eu dansam, în timp ce el stătea nemișcat. El era tăcut, în timp ce eu nu mă opream din vorbit. El se străduia să zâmbească, iar eu refuzăm să mă încrunt.
În noaptea în care am văzut întunericul care trăia în el, nu am putut să-mi întorc privirea.
Eram spulberați împreună, dar cumva întregi. Greșeam împreună, dar aveam întotdeauna dreptate. Eram stelele care ardeau pe cerul nopții, căutând o dorință și rugându-ne pentru o zi de mâine mai bună. Până în ziua în care l-am pierdut. Ne-a distrus cu o decizie pripită – o decizie care ne-a schimbat pentru totdeauna.
Logan este un erou extrem de încărcat de demonii trecutului și acest lucru îl influențează în relația pe care o are cu Alyssa. Deoarece a fost abuzat de părinții săi și a trăit într-un mediu plin de droguri, Logan nu știe să iubească sau să arate compasiune sau grijă față de cineva. Drept urmare, deși o știe pe Alyssa din copilărie și știe ce conexiune se află între ei, Logan s-a purtat constant urât cu ea, lucru care mi-a displăcut teribil, pentru că aceasta chiar a fost o fată bună și EXTREM de răbdătoare cu el. Dacă eram eu în locul ei, nu știu cum aș fi reacționat. A fost extrem de impulsiv, a luat decizii foarte proaste și a realizat foarte greu unde greșește. Brittainy C. Cherry a avut ceva de lucru cu aceast personaj… Alyssa în schimb, a fost opusul lui Logan, însă m-a enervat teribil că din această bunătate a ajuns să comită greșeli grave la adresa lui Logan și îi ierta niște lucruri cu o prea mare lejeritate. I-a cedat de multe ori prea ușor și deși știam că o face din bunătate, tot m-a enervat.
Cartea este guvernată de elementul foc iar în engleză titlul este „The Fire between High and Low”, High and Low fiind poreclele pe care Logan și Alyssa și le-au pus. „High” clar este cu dublu sens în cazul lui Logan. 🙂 Mulțumesc Libris.ro pentru carte.
Ce pot să spun despre această carte? Eu tot o voi recomanda, pentru că sunt iremediabil îndrăgostită de serie și mi se pare atât de bună și de frumoasă, încât nu îmi voi schimba părerea, indiferent de context. Așteptăm următoarele două cărți, ce au ca elemente centrale apa și gravitația. 🙂 Lectură plăcută!!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Libris

Titlu: Focul Care Ne Unește
Autor: Brittainy C. Cherry
An apariție : 2023
Editura: LIBREX
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 2127

Alte recenzii de la Brittainy C. Cherry:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Minciuna” de Care Santos
Recenzie “Minciuna” de Care Santos

Care Santos a început să scrie de la vârsta de opt ani și a câștigat  prima competiţie literară la vârsta de 14 ani. De-a lungul anilor s-a aplecat asupra diferitelor genuri literare, a scris proză dar și versuri, publicând volume de poezie, povești, nuvele, romane....

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 28 zile și a scris până acum 549 articole. Se află pe poziția 3 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments