Recenzie ”Fotografii dintr-o expoziție” de Gabriela Nuță

de | mart. 29, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FOTOGRAFII DINTR-O EXPOZIȚIE ARE REDUCERE PE:

Cartea în care pozele alb-negru prind viață ca un curcubeu!

Pentru cei care nu știu, René Magritte a fost un celebru artist belgian care a promovat suprarealismul în pictură. În mod creativ și încântător, cartea de față este inspirată de opera fotografică a acestuia.

Fiecare poveste regăsită aici are în spate o fotografie, iar noi pășim tocmai în contextul acesteia. Câteva personaje fascinante, cum ar fi Scamatorul, sirenele și Regina fac parte din această scurtă colecție de povești în care imaginația autoarei se îmbină cu creația artistului!

Citind interpretarea fiecărei fotografii, călătorim în imaginația lui Magritte și în povești a căror veridicitate rămâne un mister. Dacă de multe ori în cazul unui roman nu este la fel de palpitant, să încerci să interpretezi o fotografie se dovedește a fi de mii de orimai minunat! Autoarea profită de creațiile artistului pentru a-și scrie propriile povești.

Astfel, Gabriela Nuță reușește să ne introducă într-o serie magică de întâmplări care, cine știe, poate că au fost cu adevărat contextul acestor fotografii celebre! Numai că nu vom ști vreodată cadrul real al acestora, iar Fotografii dintr-o expoziție reprezintă singura realitate a lor. Împreună, desigur, cu imaginația privitorilor!

Opinia mea despre Fotografii dintr-o expoziție

În primul rând, Am adorat referințele către alte opere artistice și am fost plăcut surprinsă de această carte! Se spune că nu e bine să judeci o carte după copertă, însă eu o judec mereu după numărul de pagini. Fiind fan al cărților foarte lungi, nu știam ce așteptări să am de la aceasta, recunosc.

Însă dragostea mea față de artă a fost cea care m-a împins să o citesc, iar acum mă bucur că am făcut-o! În fiecare poveste am simțit notele artistice și vechi ale fotografiilor lui Magritte. Recunosc și că am răscolit internetul căutându-le pentru a înțelege mult mai bine poveștile autoarei. Care ar mai fi fost farmecul dacă nu aș fi știut sursa întâmplărilor în care se regăsesc personajele?

Deși nu am avut multe experiențe fericite cu autorii români, Fotografii dintr-o expoziție este o carte originala și fascinantă, mai ales pentru un iubitor de artă și de frumos! Aproape că mi-am dorit să fi văzut și eu această expoziție după ce am terminat de citit! Nu regret că am citit această carte și chiar v-o recomand din suflet, dragi cititori! Pentru cei care iubesc creativitatea, arta, cultura și pentru cei care îndrăgesc interpretările, cred că Fotografii dintr-o expoziție este perfectă! Sper să îi acordați o șansă și sper să vă placă și vouă!

Ți-a plăcut recenzia cărții FOTOGRAFII DINTR-O EXPOZIȚIE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Gabriela Nuță

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FOTOGRAFII DINTR-O EXPOZIȚIE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Fotografii Dintr-o Expoziție
Autor: Gabriela Nuță
An apariție : 2022
Editura: CORESI
Nr. Pagini: 83
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1921

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Încă din introducere autorul ne spune că cartea de față este despre căutările eterne ale oamenilor și prețul pe care sunt nevoiți să plătească pentru a le avea. Această sintagmă m-a făcut curioasă să citesc cartea și să analizez ideile prezentate aici. Ca și în...

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Luna Iulie a fost luna în care a prevalat autorul Savatie Baștovoi. Cei care îmi urmăresc recenziile, au observa mai multe cărți citite de mine de la acest autor, în total în Iulie - 7 cărți. Și dacă vă întrebați, ce-o fi cu ea? S-a îndrăgostit iremediabil de scrierea...

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Atât de mult accent se pune în prezent pe dezvoltarea intelectuală a copiilor… Majoritatea părinților sunt preocupați să-și vadă odrasla în fruntea clasamentelor, primul la învățătură și activități extracuriculare. Dar prea puțini se axează pe fericirea propriilor...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 931 zile și a scris până acum 240 articole. Se află pe poziția 5 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments