Recenzie „Frânturi din el” de Colleen Hoover

de | dec. 9, 2022 | Recenzii cărți

Mi-a fost dor de Colleen Hoover și destul de mult timp am lăsat lecturile ei pentru altă dată. Motivul nu-l pot spune cu exactitate, dar am simțit așa o schimbare în stilul lui Colleen și am avut impresia că nu mai regăsesc acea scânteie de care m-am îndrăgostit acum mulți ani. Dacă întrebai Ramona de acum 4 ani, era la zi cu toate lecturile apărute, însă între timp, s-a produs o ruptură.

Dacă sunt aici și scriu recenzia, înseamnă că am reușit să trec peste această ruptură și uite că am ajuns la „Frânturi din El„, o carte care a reușit să îmi aducă aminte de Colleen de dinainte și de stilul ei dramatic, dar și romantic. Este uimitor cum le îmbină și sincer, unele pasaje le-am citit cu inima foarte strânsă, pentru că sunt greu de digerat din cauza emoției ce te copleșește efectiv. Cred că îți trebuie o anumită stare de spirit pentru a lectura cărțile lui Colleen, pentru că un fond emoțional slab nu este cel mai bun prilej pentru aceste povești.

În urma unei greșeli tragice, Kenna Rowan a petrecut cinci ani în închisoare. După ce a fost eliberată, se întoarce în orașul unde a avut loc evenimentul fatidic și speră să-și vadă fiica, acum în vârstă de patru ani. Însă e foarte greu să adune laolaltă cioburile existenței sale frânte. Toți cei din jurul fetiței sunt hotărâți s-o țină la distanță, indiferent cât de mult se străduiește tânăra să dovedească faptul că merită să facă parte din viața ei.
Singura persoană care nu o respinge de tot pe mamă este Ledger Ward, proprietarul unui bar din oraș și, totodată, una dintre puținele verigi care o leagă pe Kenna de fiica ei. Treptat, Ledger devine o parte importantă din viața mamei îndurerate. Dar dacă acest lucru s-ar afla, amândoi ar risca să se trezească într-o postură extrem de dificilă.
Cred că și dacă citeam această carte cu ochii închiși îmi dădeam seama că este scrisă de Colleen, pentru că îi poartă clar semnătură. Kenna încearcă să își recupereze fetiță, însă totul îi este împotrivă. Întoarsă în satul său natal, toți o privesc și o judecă, ea fiind complet singură în misiunea pe care și-a propus-o. Singurul lucru cert este atracția pe care o simte pentru Ledger, proprietarul unui bar din acel sat, care a fost implicat în viața fetiței sale de când aceasta s-a născut. Kenna este prinsă într-o dublă ipostază, una foarte ingrată – trebuie să uite să fie femeie și să își dea toată silința să redevină mama, pentru că această este scopul ei. Atunci când va încerca să le facă pe ambele, trebuie văzut cu curiozitate care va fi rezultatul final. Oricum, Ledger o să aibă și el o misiune destul de dificilă, pentru că trebuie să se lupte cu o societate care judecă, dar și cu o femeie care nu consideră că dragostea trebuie să primeze, atâta vreme cât are un copil de recuperat.
Chiar dacă am suferit destul de mult citind această carte, consider că a meritat. În ultima vreme m-am îndepărtat de cărți dramatice, pentru că am considerat că nu îmi fac bine, însă  ce am găsit aici mi-a depășit așteptările și recomand povestea oricui. Este o poveste frumoasă de dragoste, este dramatică, dar este și extrem de emoțională și de adevărată. Acest sâmbure de adevăr din poveste cântărește foarte mult, pentru că este ceva în care te poți regăși și care crește intensitatea poveștii.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: FRÂNTURI DIN EL
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2022
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3554

Alte recenzii de la Colleen Hoover :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

Recenzie ”Astfel de lucruri mărunte” de Claire Keegan
Recenzie ”Astfel de lucruri mărunte” de Claire Keegan

Ambientul și scena socială nu m-au convins. Am trăit tot timpul lecturii cu impresia că sunt undeva în sec. 20, pe la 1900 și un pic sau cel mult între cele două războaie mondiale. Dar am fost influențată și de subiectul expus care pare desprins din alte epoci. Nu...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 24 zile și a scris până acum 545 articole. Se află pe poziția 3 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments