🔥 CARTEA FREUD DE LA TRAGEDIE LA PSIHANALIZĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Această cărticică de doar 145 de pagini mi-a fost extrem de utilă în primul an de facultate, deoarece conține date și informații legate de viața și opera marelui tată al psihanalizei – Sigmund Freud. Te ajută să înțelegi mai bine atât perioada istorică în care acest trăia, cât și prejudecățile existente și specifice vremurilor. Este plină de poze, ca o enciclopedie în miniatură și te propulsează aproape de mintea deseori neînțeleasă a lui Freud.

 “Mi-am petrecut, într-adevăr, o mare parte din viață lucrând la distrugerea propriilor mele iluzii și a iluziilor umanității”, scrie Freud în 1923. Provenind dintr-o familie de evrei din Europa Centrală, bulversat și fascinat de marele medic francez Charcot, acest embriologist al sufletului pune capăt cu hotărâre unor obscurități tenace ale gândirii: traduce dialectul viselor și demască sexualitatea. Prin psihanaliză, deschide un nou spațiu pentru omul secolului XXI. Pierre Babin urmărește viața unui savant umil și strălucit  și marile etape ale gândirii freudiene.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Pierre Babin

Cartea urmărește succint parcursul vieții lui Freud de la naștere, copilărie, adolescență, tinerețe și până la moarte. Putem astfel face cunoștință cu nașterea unei minți de geniu ce a ales medicina ca obiect de studiu din dorința de a cunoaște și a știi cât mai multe despre om. Apar, totodată, și date despre prietenia dintre Freud și Jung și modul în care această prietenie a afectat continuitatea psihnalizei.

Despre autor

Pierre Babin s-a născut în 1947, la Rennes. După studii superioare de literatură și psihologie, devine învățător pentru copii cu tulburări de adaptare și educator pentru copii cu dificultăți serioase în practicarea limbajului (copii psihotici și autiști). Practică psihanaliza de treizeci și doi de ani și s-a alăturat Atelierelor de Psihanaliză create după dizolvarea Școlii Freudiene.

🔥 CARTEA FREUD DE LA TRAGEDIE LA PSIHANALIZĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Freud De La Tragedie La Psihanaliză
Autor: Pierre Babin
An apariție : 2007
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 145
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Publicată la 1.12.2019
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Diana Costea
Diana e Erou Booknation.ro
Redactor de 412 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Costea