Recenzie ” Greșeala lordului Emsworth” de P.G. Wodhouse

de | nov. 10, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA GREȘEALA LORDULUI EMSWORTH ARE REDUCERE PE:

 

Cu un stil acid și pătrunzător, apelând la mijloacele persiflării tipic britanice, ușor scorțoasă și totuși molipsitoare, scriitorul P. G. Wodhouse îmbină comicul și burlescul, senzorialul și snobismul, într-o încrengătură de întâmplări în care factorul imprevizibil, cu dese întortocheri de situații, zugrăvesc caractere puternice, dar și anodine.

Tradiționalismul britanic și nonconformismul american se întrepătrund în eterna luptă ostenitoare dintre arhaic și inovator într-o gravură a unei societăți încă prinsă în menghina unui aristocratism exacerbat care continuă să-l îndepărteze cu asprime de realitatea prezentului aflat într-un plin avânt al progresului.

Stilul tentacular și înlănțuitor al lui Wodhouse creează admirabile întâmplări care scot la lumină nevindecatele răni ale unei nobilimi care, din câte se pare, nu își va găsi vreodată  izbăvitorul antidot. însă, dincolo de aceste întâmplări, atât de clar zugrăvite într-o croșetare de putere introspectivă și fină psihologie, scriitorul englez etalează, într-o copleșitoare maleabilitate care totuși are un anumit iz de intansigență, puroierea unei societăți cu ajutorul unor personaje precum lordul Emsworth și fiul acestuia Freddie Trepwood, R. Jones, Baxter, colonelul Horace Mant. Ei sunt ceea ce al îndrăzni să numesc personajele penumbrice ale acestui roman, oameni alunecoși, care își șerpuiesc existențele în funcție de capricii și oportunități.

Dacă îți place recenzia cărții GREȘEALA LORDULUI EMSWORTH, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de P.G. Wodhouse

De cealaltă parte, căci da, Slavă Domnului, există și cealaltă parte, întâlnim personaje ușor descrețite, magnetizante, care își trăiesc tumultul simțirilor între adrenalina acțiunii și lupta dintre bravura ce nu are nevoie de justificări și canonicul regulilor.Astfel, personaje precum Ashe Marson și Joan Valentine, Aline Peters și George Emerson, reușesc să escaladeze anumite obstacole, aparent insignifiante, dar care chiar pot ajunge la un moment dat să aibe o covârșitoare importanță care te poate urca sau prăbuși într-o fărâmă de clipă.

” Greșeala lordului Emsworth” are umor și dramă, ambele într-o cursă nebună între etalare și introvertire, ca un caleidoscop de lumini și umbre din care este compusă viața oricărui om.

O carte deosebită!

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GREȘEALA LORDULUI EMSWORTH CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: GREȘEALA LORDULUI EMSWORTH
Autor: P.G. Wodhouse
An apariție : 2012
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 251
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 552

Alte recenzii de la P.G. Wodhouse:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

            După cum v-am mai povestit, Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat bărbatul și a fost la rândul ei iubită, dar la moartea acestuia s-a trezit că din pensia de văduvă nu-și...

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2793 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments