Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

by | Aug 7, 2020 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎN RITMUL INIMII PE Cartepedia

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta “aleg cartea după copertă” pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că este o poveste ecranizată, deși nu am văzut-o nici până acum la TV. “În ritmul inimii” de Mark Burnell este o apariție destul de recentă a colecției Leda de la Corint și deși este o carte destul de mare, surprinde prin conținut și prin intriga prezentată. Nu am mai auzit până acum de Mark Burnell, însă este un autor la care aș mai apela și pe viitor pentru alte lecturi.

Povestea lui Stephanie este plină de ură și de răzbunare. Atunci când familia ei moare într-un atac ce pare să fie provocat de o grupare teroristă, această dorește să se răzbune și este cooptată de o organizație secretă. Trece printr-un proces de schimbare radicală și devin arma perfectă pentru orice misiune.

„Un Jason Bourne feminin de care nici nu știai că ai nevoie!” Entertainment Weekly

Am citit și am și văzut trilogia Bourne și nu pot spune că sunt 100% de acord cu afirmația publicației, pentru că Jason era un asasin plătit și făcea acest lucru de când se știa. Evident, a avut timp să se dezvolte în agentul secret pe care toți îl cunoaștem. Stephanie era o fată simplă, care brusc a devenit o armă letală și extrem de inteligentă. Nu spun că substratul nu era acolo, dorind cu ardoare să iasă la iveală, însă aici cred că autorul a exagerat puțin cu modul în care a accelerat această schimbare.

Stephanie din răzbunătoare devine pion și încearcă doar cu ajutorul unui singur om să pună cap la capniște detalii amețitoare, pline de secrete și sânge. Acțiunea este foarte alertă și mi-a plăcut modul în care a fost structurată, special parcă pentru un film, însă destul de complicată pentru cineva care nu este obișnuit cu un thriller. Și aici Mark a avut excess de zel și a vrut să ofere prea mult publicului. Până la urmă nu trebuie să îți pierzi credibilitatea, pentru că deși vorbim de o ficțiune, aceasta trebuie să fie relatable cât de cât, nu îmbrăcată într-un context imposibil de realizat. Eu mi-am dat seama de acest aspect cam pe la jumătatea cărții și am încetinit ritmul, pentru că mă deranja puțin hiperbola în care mă aflăm.

“În ritmul inimii” de Mark Burnell nu este o carte proastă, dar nu este nici o capodoperă, pentru că aceasta a încercat prea mult să împace toate gusturile cititorilor de thrillers. A vrut să ofere o eroină complexă, de neînfrânt, extrem de inteligentă și bine pregătită, pusă într-un context grav, ieșit din comun, plin de tragedie și violență.  A reușit, însă poate la un moment dat trebuie să îi ofere câteva momente de “umanitate”. 🙂

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎN RITMUL INIMII PE Cartepedia

Titlu: În Ritmul Inimii
Autor: Mark Burnell
An apariție : 2020
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 7.08.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Alicia Berenson este soția renumitului fotograf, Gabriel Berenson, și este o pictoriță foarte bună. Ea părea fericită cu viața pe care o are alături de cel pe care îl iubește, până într-o seară când Gabriel vine acasă iar ea îl împușcă de cinci ori. La șase ani de la...

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Grace Carter nu știe ce înseamnă să fii adolescent. Viața ei este plină de urlete, de responsabilități și de tristețe. Visează să ajungă la New York și la Paris, visează o viață diferită de tot haosul pe care îl trăiește acum. Iar totul este mai aproape decât ar fi...

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1341 zile și a scris până acum 355 articole. Se află pe poziția 4 din 150 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments