Recenzie “În sfârșit nefumătoare. Metoda ușoară a lui Allen Carr”

by | Aug 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN SFÂRȘIT NEFUMĂTOARE. METODA UȘOARĂ A LUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Chiar dacă autorul este la origini contabil, el este un excelent psiholog și înțelege cu lux de amănunte și cele mai întunecate motivații ale ființei umane. Poate că vă regăsiți în postura unui fumător înrăit și aveți tendința de a vă spune că vă place gustul țigării, însă autorul ne provoacă să ne adresăm întrebări precum: “Putem mânca o țigară pentru a ne putea spune că îi simțim  gustul?”

Ceea ce este foarte convingător pentru fumătorii de pretutindeni este faptul că și autorul se regăsește în postura unui fost fumător cu o vechime de peste 20 de ani. El empatizează la nivel profund cu persoanele fumătoare și ne ajută să înțelegem ce se află în spatele nevoii și așa-zisei dependențe fizice și psihice pentru nicotină.

Revelația din spatele spălării creierului și a manipulării la nivel social ne dovedește faptul că suntem tot mai departe de adevărul suprem. Ceea ce știm cu toții și avem impresia este că fumatul în sine ne face mai sexy, mai provocatori, asta numai dacă analizăm câteva videoclipuri muzicale sau fotografii ale unor modele ce fac reclame pentru diverse campanii.

Fără fumat avem impresia că nu reușim să facem față unui stres prelungit și contrar opinii reale, credem că fumatul ne relaxează, însă autorul ne explică faptul că tocmai fumatul în sine este cel mai mare stresor pe care ni-l putem induce și aduce în viețile noastre, deoarece numai simplul gând al unui fumător că rămâne fără țigări poate fi un stres imens prezent în viața sa.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Allen Carr

Spre deosebire de prima sa carte “În sfârșit nefumător. Metoda ușoară a lui Allen Carr”, aceasta este adresată în special femeilor și problemelor de greutate cu care acestea au impresia că se vor confrunta după ce se vor lăsa de fumat.

Ca răspuns la preocupările specific feminine în procesul de înlăturare a nicotinei din viața lor, Allen Carr demontează în această carte toate miturile și prejudecățile încurajate de producătorii de tutun, de societate, dar și de metodele de renunțare la fumat cu ajutorul voinței. Teza lui susține că te poți opri din fumat chaiar astăzi, simplu, pentru totdeauna, fără să fie nevoie de voință și fără să iei în greutate.

“Pentru prima dată în viață mă simt liberă!” – Woman’s Journal

Titlu: În Sfârșit Nefumătoare. Metoda Ușoară A Lui
Autor: Allen Carr
An apariție : 2004
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 250
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 31.08.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 529 zile și a scris până acum 70 articole. Se află pe poziția 20 din 150 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments