🔥 CARTEA ÎNCEPE SĂ GÂNDEȘTIDE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Gândirea este , în mod indubitabil, cea mai bună armă pe care o posedă omul, cea care, de mii de ani, ne diferențiază de restul animalelor, o armă care trebuie perfecționată odată cu fiecare etapă a istoriei și, inevitabil, odată cu fiecare pas al evoluției.

Pornind de la această premisă, John C. Maxwell încearcă o anumită cartografiere a sistemului de gândire. astfel, cartea sa, intitulată ” Începe să gândești”, pare un temerar îndrumar în care înțelepciunea gândirii de ansamblu, pe care, în marea sa majoritate, rasa umană a deține și unii chiar o șlefuiesc necontenit, cunoaște anumite etape și proceduri, simple sau complexe, prin intermediul cărora omul, indiferent de rasă, nivelul de înțelegere, , orientare sexuală sau oricare altă categorisire, contribuie într-o măsură mai mare sau mai mică, la amplul proces al devenirii, al împlinirii sub multiplele sale forme.

Cu siguranță că gândirea pozitivă, atât sub aspectul etic, cât și sub cel constructiv, este principalul motor propulsor care, alături de înțelepciunea gândirii reflexive, nasc scopuri bine definite, nicidecum egoiste.

Maxwell ne asigură de faptul că succesul împlinirii este condiționat de modul gândirii, eficiența fiind strâns legată de modul evoluției felului de a fi, care, la rândul său, declanșează o mulțime de alte angrenaje.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de John C. Maxwell

În cartea ”Începe să gândești”, în ciuda inevitabilului iz de americanism ușor mecanic, poate mult prea incisiv și impulsiv, Maxwell încearcă să explice, să impulsioneze și să ghideze, căutând să șlefuiască pe cei rătăciți sau debusolați, nicidecum ca o tentativă de prozelire, de încartiruire în corsetul unui anumit canonic împovărător și restrictiv, ci ca o încercare de conștientizare și de ierarhizare a necesarei respectări a etapelor de dezvoltare a gândirii, care nu trebuie niciodată confundată cu instinctul.

” Începe să gândești” nu este o carte care încearcă să uluiască și nici nu dezvăluie lucruri inedite, însă modalitatea în care John C. Maxwell dorește să interacționeze cu cititorii săi, dar mai ales să-i stimuleze fără să pară un profesor sever, îi asigură acestei cărți un farmec aparte, poate nu chiar năucitor sau primordial, dar totuși îmbietor.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA ÎNCEPE SĂ GÂNDEȘTIDE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Începe Să Gândeștide
Autor: John C. Maxwell
An apariție : 2007
Editura: ALMATEA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.06.2018
Nota recenzorului: n/a

Cristian Cărpenaru
Autor: Cristian Cărpenaru
Cristian e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1872 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru