Recenzie ” Începe să gândești”de John C. Maxwell

by | Jun 24, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNCEPE SĂ GÂNDEȘTIDE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Gândirea este , în mod indubitabil, cea mai bună armă pe care o posedă omul, cea care, de mii de ani, ne diferențiază de restul animalelor, o armă care trebuie perfecționată odată cu fiecare etapă a istoriei și, inevitabil, odată cu fiecare pas al evoluției.

Pornind de la această premisă, John C. Maxwell încearcă o anumită cartografiere a sistemului de gândire. astfel, cartea sa, intitulată ” Începe să gândești”, pare un temerar îndrumar în care înțelepciunea gândirii de ansamblu, pe care, în marea sa majoritate, rasa umană a deține și unii chiar o șlefuiesc necontenit, cunoaște anumite etape și proceduri, simple sau complexe, prin intermediul cărora omul, indiferent de rasă, nivelul de înțelegere, , orientare sexuală sau oricare altă categorisire, contribuie într-o măsură mai mare sau mai mică, la amplul proces al devenirii, al împlinirii sub multiplele sale forme.

Cu siguranță că gândirea pozitivă, atât sub aspectul etic, cât și sub cel constructiv, este principalul motor propulsor care, alături de înțelepciunea gândirii reflexive, nasc scopuri bine definite, nicidecum egoiste.

Maxwell ne asigură de faptul că succesul împlinirii este condiționat de modul gândirii, eficiența fiind strâns legată de modul evoluției felului de a fi, care, la rândul său, declanșează o mulțime de alte angrenaje.

În cartea ”Începe să gândești”, în ciuda inevitabilului iz de americanism ușor mecanic, poate mult prea incisiv și impulsiv, Maxwell încearcă să explice, să impulsioneze și să ghideze, căutând să șlefuiască pe cei rătăciți sau debusolați, nicidecum ca o tentativă de prozelire, de încartiruire în corsetul unui anumit canonic împovărător și restrictiv, ci ca o încercare de conștientizare și de ierarhizare a necesarei respectări a etapelor de dezvoltare a gândirii, care nu trebuie niciodată confundată cu instinctul.

” Începe să gândești” nu este o carte care încearcă să uluiască și nici nu dezvăluie lucruri inedite, însă modalitatea în care John C. Maxwell dorește să interacționeze cu cititorii săi, dar mai ales să-i stimuleze fără să pară un profesor sever, îi asigură acestei cărți un farmec aparte, poate nu chiar năucitor sau primordial, dar totuși îmbietor.

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎNCEPE SĂ GÂNDEȘTIDE?

Vezi toată lista de cărți scrise de John C. Maxwell sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNCEPE SĂ GÂNDEȘTIDE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Începe Să Gândeștide
Autor: John C. Maxwell
An apariție : 2007
Editura: ALMATEA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.06.2018
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Iarna Crimelor Perfecte” de Tony Mott

Recenzie “Iarna Crimelor Perfecte” de Tony Mott

Sunt la prima întâlnire cu cărțile scrise de autoarea Tony Mott. Va spun sincer că până să încep să caut mai multe informații despre ea am avut senzația că este bărbat. Poate asta a fost și intenția autoarei Antoaneta Galeș atunci când și-a ales acest pseudonim...

Recenzie “Pe marginea prăpastiei” de Roland Smith

Recenzie “Pe marginea prăpastiei” de Roland Smith

Pe marginea prăpastiei este cel de-al doilea volum al seriei pentru adolescenți scrise de autorul american Roland Smith. Seria conține până în prezent 4 cărți. Despre prima carte, Peak v-am vorbit în articolul dedicat. Din cele 4 cărți însă în limba română sunt...

Recenzie „The only girl in the world” Maude Julien

Recenzie „The only girl in the world” Maude Julien

Voi ați privit filmul G.I.Joe? Sau G.I.Jane ar fi mai potrivit! Pregătirile fizice și mintale prin care trec băieții și Jordan O'Neil (Demi Moore) sunt flori de cuc, de soc, de câmp și parașute rupte pe lângă cei 18 ani petrecuți de Maude alături de părinți. La 4 ani,...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2259 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments