Recenzie “Uneori câștigi, uneori înveți” de John C. Maxwell

by | May 28, 2019 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UNEORI CÂȘTIGI UNEORI ÎNVEȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO


Cartea Uneori câștigi, uneori înveți de John C. Maxwell, împreună cu celelalte cărți ale sale, s-au vândut milioane de exemplare, oferindu-ne nouă, cititorilor, tehnici despre cum să reușim în viață, cum să ne organizăm mai bine și cum să credem că ne putem transforma dorințele în realitate.

John C. Maxwell este vorbitor și pastor american, autor care a scris multe cărți, concentrându-se pe leadership și dezvoltare personală.


”Dacă începi să vezi pierderile ca pe niște oportunități de a te dezvolta învățând ceva din ele, atunci vei deveni de neînvins. În viață vei avea și neplăceri, însă dacă ești echipat așa cum se cuvine, pierderea în sine nu te va copleși.”


Simplitate…

Deși cărțile sale sunt simple, pe înțelesul tuturor, partea complicată vine atunci când dorim să facem o diferență în viața noastră și să punem în practică învățăturile. Deoarece lucrurile simple nu funcționează dacă tot ceea ce facem este să le înțelegem, fără să le oferim și aplicabilitate. Simplitatea este o calitate, pentru că înțelepciunea constă în adevăruri profunde, creionate într-o manieră simplă.

Puterea…

Adevărata putere stă în caracterul nostru, în capacitatea noastră de a iubi și de a ierta. Chiar dacă poate părea că trăim într-o lume aspră și nemiloasă, lucrurile nu stau chiar așa. O atitudine plină de blândețe întotdeauna va avea capacitatea să îl schimbe chiar și pe cel mai urâcios om din lume. Dacă vom trata întotdeauna oamenii așa cum ne-ar plăcea nouă să fim tratați, rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară.

De asemenea, suntem liberi să alegem tot ceea ce ne dorim. Puterea se află în noi și suntem singurii care decidem ce facem cu această putere. Doar noi putem opta să fim fericiți începând de astăzi, sau să ne mai dăm liber câteva zile…

Speranța…

Sperăm ca ziua de mâine să fie mai bună… sperăm ca oamenii să se schimbe… sperăm ca soarele să iasă și pe strada noastră… Speranța moare ultima, sau nu moare niciodată. Asta depinde în totalitate de noi. Căci doar să sperăm ca ceilalți să se schimbe, iar nouă să ne meargă mai bine, din start pornim cu stângul în dezvoltarea noastră. Dacă vrem să aducem o schimbare, corect este să începem cu noi înșine.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de John C. Maxwell

Întotdeauna sămânța oportunității se află în interiorul negativității, al descurajării și al disperării. Dar nu trebuie să abandonăm, trebuie doar să căutăm speranța. Ce face diferența între un lider și un executant este că liderul vede oportunitatea și speranța, pe când executantul vede doar problema. Ca lider, oferă-le executanților speranța și împărtășește-le oportunitatea, ajută-i să-și lărgească orizonturile sperând și construind lucruri mărețe, împreună.

Recunoștința… 

A avea o atitudine recunoscătoare este un mod de viață. Secretul nu constă în a fi recunoscător atunci când ni se întâmpă numai lucruri bune, ci a fi pur și simplu recunoscător în orice împrejurare. Chiar și atunci când lucrurile devin dificile trebuie să observăm faptul că avem de-a face cu o provocare, pe care o putem rezolva.

Orice tip de provocare este o oportunitate de a crește, de a experimenta lucrurile de care ne este frică, de a deveni mai puternici. Odată eliminate fricile din viața noastră, puterea interioară crește și vom trece din ce în ce mai ușor peste obstacole. Adoptând o atitudine recunoscătoare în viața noastră, ne vom înconjura de oameni optimiști, puternici, creativi, dispuși să înfrunte orice obstacol cu ușurință.

Modestia…

Să fim modești nu înseamnă să ne subestimăm, din contră. Înseamnă să ne înțelegem mai bine pe noi înșine, să fim sinceri cu noi și să recunoaștem atunci când facem lucrurile bine, sau mai puțin bine. Să ne recunoaștem punctele forte și slăbiciunile, și să permitem altor persoane să vină alături de noi să ne ajute să ne îmbunătățim. O persoană modestă este o persoană care cere și acceptă ajutor, pune întrebări și înțelege, căci: ”Ceea ce înveți după ce le știi pe toate, contează cu adevărat.”

Experiența…

O experiență negativă sau o pierdere în viață, de orice fel, poate fi tradusă într-o experiență din care avem de învățat pe termen lung. Dacă învățăm să nu ne plângem singuri de milă și să observăm bunătatea în orice lucru negativ, suntem pe drumul cel bun. Puterea nu este cu adevărat putere dacă o folosim în scopuri negative, să ne răzbunăm sau să-i umilim pe cei mai slabi decât noi. Dacă tot vom pierde în viață – pentru că, mai mult sau mai puțin, toți vom pierde câte ceva la un moment dat – de ce să nu învățăm ceva din asta?


”Cel care va trage învățăminte după ce a trecut și prin momente mai puțin fericite va fi stăpânul propriei vieți. E mai mult decât un ghid care ne învață cum să depășim perioadele mai dificile, fiindcă ne oferă cel mai prețios dar dintre toate: speranța.”


Titlu: Uneori Câștigi Uneori înveți
Autor: John C. Maxwell
An apariție : 2013
Editura: AMALTEA
Nr. Pagini: 231
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 28.05.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 743 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 26 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments