Recenzie ”Inocenții” de Ioana Pârvulescu

de | dec. 15, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA INOCENȚII ARE REDUCERE PE:

Cu o tentă autobiografică, atent zugrăvită în pertinente culori, romanul ”Inocenții” de Ioana Pârvulescu emană aburii parfumați ai unui idealism arcadian care smulge cititorilor nostalgii și reînvierea timpurilor de altădată, fără ca, nici măcar pentru o secundă, , senzația  de irosire a timpului să se strecoare în sufletele celor care au avut prilejul de a deschide această minunată apariție editorială.

Ordonarea cronologică a capitolelor, dar și comunicarea liberă și jucăușă, sunt principalii garanți ai unei cărți pe care nu ai cum să nu o îndrăgești, în special datorită unei anumite aristocratice diplomații a subtilei expresivități, ca și cum sineala acestui scris onest cuprinde totuși în șuvoiul indubitabilei cursivități un sens în plus, o virgulă care adaugă un plus de mister, de cauterizare a unei răni care a existat sau nu dincolo de jocul juventuții în care expansivitatea entuziasmului ridica spre tâmplele nemărginitului templu celest aripi de imaculate iluzii.

Romanul ” Inocenții” este un fagure extrem de hrănitor, cu întâmplări culese din realitatea unui cotidian privit prin dioptriile unei necesare asumări a tot ceea ce a fost și poate că încă mai este, paginile oferite de către Ioana Pârvulescu constituind o pildă aparte, una lipsită de aroganța superiorității, dorind doar să ajute la pansări și repansări de trăiri, unele dintre ele duse doar până la jumătatea drumului, nu ca o lașitate, ci ca o asigurare că filele albe ale existenței încă mai pot fi impregnate cu cerneala întâmplărilor, poate nu la fel de entuziaste, dar totuși reale, palpabile și magnetizante.

Dacă îți place recenzia cărții INOCENȚII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ioana Pârvulescu

Povestea a patru puișori de om învăluiesc Tâmpa în onirismul inocenței într-o redefinire a nemărginirii paradisiace prin intermediul nimicurilor blânde transformate în miracol. Din punctul meu de vedere, și sincer sper că nu numai, cuvintele Ioanei Pârvulescu sunt mesaje scrijelite pe coaja împlinirilor care, pe vremuri, nu aveau nevoie de tânguiala justificărilor, revărsând astfel, cu o debordantă nonșalanță, amănuntele unei lumi boeme care reușea cumva să găsească îndestularea lăuntrică chiar și-n puținul întâmplărilor aparent banale.

O carte extraordinară. Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INOCENȚII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: INOCENȚII
Autor: Ioana Pârvulescu
An apariție : 2016
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 344
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1899

Alte recenzii de la Ioana Pârvulescu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2850 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments