Recenzie ”Inocenții” de Ioana Pârvulescu

by | Dec 15, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA INOCENȚII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cu o tentă autobiografică, atent zugrăvită în pertinente culori, romanul ”Inocenții” de Ioana Pârvulescu emană aburii parfumați ai unui idealism arcadian care smulge cititorilor nostalgii și reînvierea timpurilor de altădată, fără ca, nici măcar pentru o secundă, , senzația  de irosire a timpului să se strecoare în sufletele celor care au avut prilejul de a deschide această minunată apariție editorială.

Ordonarea cronologică a capitolelor, dar și comunicarea liberă și jucăușă, sunt principalii garanți ai unei cărți pe care nu ai cum să nu o îndrăgești, în special datorită unei anumite aristocratice diplomații a subtilei expresivități, ca și cum sineala acestui scris onest cuprinde totuși în șuvoiul indubitabilei cursivități un sens în plus, o virgulă care adaugă un plus de mister, de cauterizare a unei răni care a existat sau nu dincolo de jocul juventuții în care expansivitatea entuziasmului ridica spre tâmplele nemărginitului templu celest aripi de imaculate iluzii.

Romanul ” Inocenții” este un fagure extrem de hrănitor, cu întâmplări culese din realitatea unui cotidian privit prin dioptriile unei necesare asumări a tot ceea ce a fost și poate că încă mai este, paginile oferite de către Ioana Pârvulescu constituind o pildă aparte, una lipsită de aroganța superiorității, dorind doar să ajute la pansări și repansări de trăiri, unele dintre ele duse doar până la jumătatea drumului, nu ca o lașitate, ci ca o asigurare că filele albe ale existenței încă mai pot fi impregnate cu cerneala întâmplărilor, poate nu la fel de entuziaste, dar totuși reale, palpabile și magnetizante.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ioana Pârvulescu

Povestea a patru puișori de om învăluiesc Tâmpa în onirismul inocenței într-o redefinire a nemărginirii paradisiace prin intermediul nimicurilor blânde transformate în miracol. Din punctul meu de vedere, și sincer sper că nu numai, cuvintele Ioanei Pârvulescu sunt mesaje scrijelite pe coaja împlinirilor care, pe vremuri, nu aveau nevoie de tânguiala justificărilor, revărsând astfel, cu o debordantă nonșalanță, amănuntele unei lumi boeme care reușea cumva să găsească îndestularea lăuntrică chiar și-n puținul întâmplărilor aparent banale.

O carte extraordinară. Lectură plăcută!

🔥 CARTEA INOCENȚII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Inocenții
Autor: Ioana Pârvulescu
An apariție : 2016
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 344
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Arcadianismul scriiturii situată între laudator tempor acti și carpe diem corupe într-un mod vindicativ sufletele cititorilor.

Aspecte Negative:

Lumea de atunci văzută cu ochii sufletului de acum nu este întru totul judecată cu mintea acelor vremuri.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1908 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments