Recenzie ” Interpret de maladii” de Jhumpa Lahiri

Titlu: Interpret De Maladii
Autor: Jhumpa Lahiri
An apariție : 2007
Editura: Univers
Nr. Pagini: 188
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 19.09.2018
Nota recenzorului: 8/10

🔥 CARTEA INTERPRET DE MALADII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Noul val al literaturii indiene găsește în actul scriitoresc al tinerei Jhumpa Lahiri un reprezentant exponențial care, împletind arhaicul și inovațiile neologismului senzorial.

” Interpret de maladii” este o culegere de proză scurtă în care personajele într-un metisaj al culturii hindi și nord-americane trăiesc întâmplările vieții între strigăt și tăcere, ca o continuă amalgamare a sacrului și profanului, când instinctele primare clocotesc intempestiv, exact așa cum se întâmplă în viața a marii majorități a oamenilor indiferent de rangul social și nivelul de educație.

Fiecare poveste este împodobită de o sensibilitate năucitoare, care emană o melodicitate aparte, o muzicalitate când anostă, când tumultoasă în care, deși nu se spune tot, totuși sugestia, răsfirând un farmec aparte, ramifică un miliard de gânduri, între empatizare și gol în mintea cititorilor.

Presărând condimentele unei literaturi oneste și totuși îndrăznețe, tânăra scriitoare Jhumpa Lahiri dovedește un talent absolut copleșitor, reușind să zugrăvească realitatea imediată în culori credibile cu priceperea unui pictor de renume mondial, așternând frânturi de existente, intersectări de alambicate de destine, amprentări de clipe faustice sau efemere dorințe nesăbuite și întretăieri de zbuciumări răvășitoare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jhumpa Lahiri.

Deși lasă impresia unei anumite timidități, pe care unii o consideră diplomație, totuși stilul literar al scriitoarei Jhumpa Lahiri crestează trăirile unor oameni aparent simpli, dar care, în adâncul carcerii lor trăiesc tumultos prin zbaterile unui aprig consumerism senzorial .

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA INTERPRET DE MALADII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Realismul noii generații găsește în actul scriitoricesc al lui Jhumpa Lahiri un falnic pilon de sprijin.

Aspecte Negative:

Particularismul hindi nu este pe înțelesul tutror.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.