Recenzie ” Interpret de maladii” de Jhumpa Lahiri

de | sept. 19, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA INTERPRET DE MALADII ARE REDUCERE PE:

Noul val al literaturii indiene găsește în actul scriitoresc al tinerei Jhumpa Lahiri un reprezentant exponențial care, împletind arhaicul și inovațiile neologismului senzorial.

” Interpret de maladii” este o culegere de proză scurtă în care personajele într-un metisaj al culturii hindi și nord-americane trăiesc întâmplările vieții între strigăt și tăcere, ca o continuă amalgamare a sacrului și profanului, când instinctele primare clocotesc intempestiv, exact așa cum se întâmplă în viața a marii majorități a oamenilor indiferent de rangul social și nivelul de educație.

Fiecare poveste este împodobită de o sensibilitate năucitoare, care emană o melodicitate aparte, o muzicalitate când anostă, când tumultoasă în care, deși nu se spune tot, totuși sugestia, răsfirând un farmec aparte, ramifică un miliard de gânduri, între empatizare și gol în mintea cititorilor.

Dacă îți place recenzia cărții INTERPRET DE MALADII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jhumpa Lahiri

Presărând condimentele unei literaturi oneste și totuși îndrăznețe, tânăra scriitoare Jhumpa Lahiri dovedește un talent absolut copleșitor, reușind să zugrăvească realitatea imediată în culori credibile cu priceperea unui pictor de renume mondial, așternând frânturi de existente, intersectări de alambicate de destine, amprentări de clipe faustice sau efemere dorințe nesăbuite și întretăieri de zbuciumări răvășitoare.

Deși lasă impresia unei anumite timidități, pe care unii o consideră diplomație, totuși stilul literar al scriitoarei Jhumpa Lahiri crestează trăirile unor oameni aparent simpli, dar care, în adâncul carcerii lor trăiesc tumultos prin zbaterile unui aprig consumerism senzorial .

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INTERPRET DE MALADII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Interpret De Maladii
Autor: Jhumpa Lahiri
An apariție : 2007
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 188
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 559

Alte recenzii de la Jhumpa Lahiri:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2730 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments