Recenzie „Întoarcerea” de Jennifer L. Armentrout

de | iun. 21, 2021 | Beletristică, Dragoste, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNTOARCEREA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

-N-am mai avut niciodată ceva care să fie doar al meu, a spus el cu gura lipită de gura mea. Nimic care să fi fost vreodată doar pentru mine și pentru nimeni altcineva. N-am fost niciodată primul pentru cineva.

M-a sărutat și apoi și-a înălțat capul. L-am privit în ochi.

-N-am fost niciodată singurul pentru cineva.

Jennifer L. Armentrout este cunoscută drept „autoarea hibrid”, reușind să atragă cititori de toate vârstele fără să se limiteze la un singur gen literar. Așadar, pasionații de romance, Young Adult, New Adult, fantasy ori science fiction vor găsi cu siguranță un roman semnat de Armentrout care să-i facă să uite de grijile cotidiene. Talentul său a fost recunoscut prin nenumărate premii pe care le-a câștigat de-a lungul anilor la care se adaugă prezența constantă pe listele celor mai vândute cărți din lume. Însă, pentru mine, Jennifer L. Armentrout este regina genului fantasy, fiind singura autoare care a reușit să împletească la nivel de perfecțiune fantezia cu romance-ul. Și da. Am citit și cărțile semnate de Sarah J. Maas.

-Într-o bună zi o să mi te adresezi cu respect, Apollyon.

-Într-o bună zi o să-ți dai seama că nu te respect.

„Întoarcerea” de Jennifer L. Armentrout este primul volum al seriei Titanii, serie spin-off care urmează acțiunii petrecute în Covenant, și se concentrează asupra destinului lui Seth, preferatul publicului care își merita propria poveste. Stați liniștiți, această serie poate fi citită și fără să o fi parcurs pe prima.

În urma celor întâmplate în Covenant, Seth i-a jurat credință lui Apollo, iar acum viața lui se află în mâna zeilor. Acesta își urăște viața, dorindu-și doar ca existența lui să fie cât mai scurtă, chiar dacă moartea-i echivalează cu faptul că va ajunge sluga lui Hades, pentru că se consideră nedemn de mântuire. De aceea, atunci când primește de la Apollo o nouă misiune, să o protejeze pe tânăra Josie, care se dovedește a fi fiica zeului, Seth se supune.

Titanii au scăpat din Tartar și au poftă de răzbunare, însă au nevoie să-și recapete puterile și pentru asta trebuie să pună mâna pe toți semizeii rămași în viață. Viața lui Josie este în pericol, iar Seth conștientizează rapid că protejarea lui Josie nu mai este doar o misiune pentru el.

Seth, tu ce vrei?

Tot și orice și absolut nimic?

De la prima pagină atracția dintre Seth și Josie arde prin fiecare cuvânt și gest. Tensiunea sexuală dintre ei ajunge palpabilă și sentimentele cresc cu rapiditate. Ușor, ușor cei doi ajung nedespărțiți.

Narațiunea acoperă o perioadă relativ scurtă de timp, aproximativ două luni, însă stilul de scriere care curge extrem de bine și trăirile personajelor fac acest interval să fie simțit ca unul mult mai lung. Dialogurile sunt absolut delicioase, Armentrout creionează adevărate scenarii care sunt jucate chiar sub ochii cititorului. Te rupe de realitate și te introduce în universul creat de ea fără remușcări. Captiv printre pagini, te îndrăgostești de personajele ei și nu mai vrei să ieși vreodată de acolo.

Voiam ce nu mai avusesem niciodată. Companie reală. Loialitate. Prietenie. Pe ea. Fără nimeni altcineva. Doar noi. Un viitor. O zi de mâine. Mântuire. Și îmi apăsa pieptul, pentru că nu știam cum să mă descurc cu toate astea.

Cartea este narată la persoana I, într-o dublă perspectivă care alternează de la capitol la capitol sau de la o scenă la alta, astfel dându-i șansa cititorului să cunoască ambele personaje mult mai bine. Este un prim roman splendid care deschide o serie ce se anunță una dintre preferate mele, însă acest lucru nu mai este o surpriză atunci când vine vorba de Jennifer L. Armentrout. Abia aștept să citesc și volumul doi!

Un roman care, fără niciun dubiu, merită nota 10. Regret că nu l-am citit mai devreme, să nu faceți aceeași greșeală.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎNTOARCEREA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer L. Armentrout sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNTOARCEREA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Întoarcerea
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2017
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 21.06.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Cartea face parte dintr-o colecție, Canongate Myth Series, care cuprinde 100 de nuvele scrise de scriitori din toată lumea cu diferite subiecte reinterpretate din diverse mitologii. Având ca personaje principale monștri sacri ai mitologiei, propune variante...

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

What makes a home a home? Mă așteptam la o altfel de poveste, la ceva apropiat de un scenariu de film country. Dar este altceva. Este o dramă care vorbește de sacrificii și de lipsa de opțiuni. Este povestea unei familii greu încercate, de imigranți care simbolizează...

0 0 votes
Article Rating
Laura este redactor Booknation.ro de 124 zile și a scris până acum 8 articole. Se află pe poziția 25 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments