Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

de | dec. 5, 2022 | Ficțiune pentru Adolescenți, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Science Fiction & Fantasy, Suspans

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la școală😁.

Ambientul este ofertant, suntem purtați înapoi în timp în plină eră victoriană în Etiopia unde pericolul te așteaptă la fiecare colț de stradă. Eroina noastră, Andromeda, da, știu, nume predestinat să lupte, este o debtera. Nu știți ce-i o debtera?!! Vai, vai!!!…Ei bine, este o mică vrăjitoare instruită să exorcizeze răul, oriunde și oricum ar fi el reprezentat și reîncarnat. Andromeda este o supraviețuitoare, un copil abandonat, crescut pe străzi și în orfelinate și adoptat de un alt debtera puternic și inimos, dar interiorizat și sfâșiat de traume și vicii. Această combinație nefericită nu creează o atmosferă prea plăcută pentru copilăria fetei. Crește, se maturizează și devine la fel de sceptică și greu de impresionat ca omul care a educat-o și instruit-o…din fericire, inima rămâne la locul ei și e mare lucru, zic eu.

Părăsindu-și mentorul, sătulă de excesele și severitatea lui, primește un nou job și pornește cu entuziasm să vadă cu ce fel de spirit va fi nevoită să lupte. Dar ajunsă la reședința angajatorului se vede obligată să se confrunte cu două probleme și habar n-are care dintre ele este mai spinoasă pentru ea: demonul pe care trebuie să-l exorcizeze sau atracția pentru Magnus, stăpânul casei. Cei doi sunt diferiți ca ziua de noapte. Magnus este răsfățat, învățat să trăiască în lux, foarte bogat, dar în același timp naiv, copilăros și obișnuit să primească totul pe tavă, Andromeda este distantă, dură, suspicioasă, obișnuită cu greul și lipsurile, incapabilă să-și declare sentimentele și educată să creadă că dragostea este o slăbiciune de nepermis pentru o adolescentă moartă de foame.

Dar oricât de darnic a fost destinul cu Magnus, problemele pe care le are sunt mai presus de puterea lui financiară. Oricât de buni au fost exorciștii angajați anterior, oricât de bine au fost plătiți, niciunul nu a reușit să curețe casa și să oprească manifestările demonice și violente ce au loc în interiorul său.

Inițial, între cei doi plutește o stare de antipatie profundă. Andi este încăpățânată și răutăcioasă, în timp ce Magnus, obișnuit să bată din picior și incapabil să accepte un refuz, devine insuportabil de nesuferit. N-aș putea spune că am empatizat cu vreunul dintre ei, din păcate. Ea este mult prea masculinizată și el mult prea efeminat pentru gustul meu. Înțeleg că fata are un caracter puternic și dur datorită traiului pe străzi, dar sunt multe momente în care naivitatea ei este discutabilă și de neînțeles, având în vedere experiența anterioară. În schimb, am rezonat oarecum cu personajul secundar întrupat de tatăl adoptiv.

Relația dintre cei doi tineri are parte de o transformare uimitoare, imediat ce Magnus începe să admire neînfricarea fetei și curajul ei de a spune lucrurile deschis și fără teamă. Deși multe dintre conversațiile lor sunt jignitoare pentru Magnus și deseori se trezește pus la punct, băiatul apreciază franchețea ei și se trezește atras irezistibil de implacabila lui angajată. Este de înțeles până la urmă această atracție, deoarece viața lui până la momentul apariției Andromedei, chiar dacă este confortabilă și comodă, este foarte anostă și lipsită de orice fel de evenimente notabile. Andromeda îi resuscitează simțurile și îi trezește curiozitatea și setea de viață.

Foarte interesantă este și relația dintre Andromeda și tatăl ei adoptiv, Jember. Între cei doi, n-au existat momente de tandrețe sau de afecțiune, dar dacă unul dintre ei este în pericol, nu există nimic ce i-ar putea opri să intervină în favoarea celuilalt. Schimbările ce intervin între ei îi iau pe amândoi prin surprindere.

Lupta cu demonul îi zdruncină din temelii încrederea în forțele proprii tinerei și se vede nevoită să ceară ajutor. Cui îl va cere și ce sacrificiu va implica acest ajutor aflați doar citind cartea. Sperând că am reușit să vă trezesc curiozitatea, vă doresc lecturi incitante!

Titlu: ÎNTRE ACELE ZIDURI BLESTEMATE
Autor: Lauren Blackwood
Traducător: Oana Dușmănescu
An apariție : 2022
Editura: TREI
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 3738

Alte recenzii de la Lauren Blackwood:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake
Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake

„Al său propriu lăcaş îşi este mintea şi doar ea poate din Rai un Iad şi-un Iad din Rai să facă” – Paradisul Pierdut de Milton Rezumat Doctorul Ben Prince, un psiholog criminalist specializat în cazurile de crimă comise de oameni în timpul somnului, dezvoltă o obsesie...

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 14 zile și a scris până acum 569 articole. Se află pe poziția 2 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments