Recenzie „Invitația la vals” de Mihail Drumeș

by | Aug 23, 2015 | Beletristică, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA INVITAȚIA LA VALS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

invitatie-la-vals-drumesRomanul Invitația la vals a apărut în anul 1936, fiind publicat în mai mult de 30 de ediții. Chiar și în ziua de azi, acesta este unul dintre cele mai iubite titluri ale literaturii române interbelice.

Tudor Petrican este reprezentantul bărbatului încrezător și nepăsător, pentru care femeia este un joc permanent de cucerire, joc al cărui câștigător este întotdeauna el.

Inevitabil însă, apare Micaela, cea care schimbă regulile jocului, cea care întrupează femeia într-un mod nemaiîntâlnit de protagonist și îl face să- și pună la îndoială întreaga existență.

Cu toate că este respins vehement de Micaela, o ființă mândră și demnă care refuză să se lase pradă cuceritorului său vecin, Tudor își pune în minte să o seducă indiferent de cost.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mihail Drumeș

Astfel, îi trimite scrisori de dragoste, pagini întregi scrise cu pasiune flămândă, fără ca acesta să- și recunoască dragostea pentru fată, căzând ireversibil în propria lui hârjoană.

Tânăra studentă pare neclintită în hotărârea ei de a nu se lăsa pradă valului mistuitor de declarații, dar se pomenește atrasă în această întrecere a voluptății. Dragostea celor doi este mistuitoare, redutabilă și nu în ultimul rând, autodistructivă, trăsături care fac această carte una de neuitat.

Ceea ce impresionează este modul în care Drumeș reușește să creeze imprevizibilul, oferind celui care citește răsturnări formidabile de situație într-o poveste deja  năucitoare, pe a cărei fundal răsună L’ Invitation à la valse.

Nu fac literatură, ci aștern în aceste file o mare pasiune care, altfel, ar fi rămas necunoscută, pentru bunul motiv că pasiunile fug de lumină- lumina le omoară.

🔥 CARTEA INVITAȚIA LA VALS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Invitația La Vals
Autor: Mihail Drumeș
An apariție : 2014
Editura: ART
Nr. Pagini: 315
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.08.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Este o carte foarte frumoasă, fiind profund romantică și impresionantă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2149 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 26 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments