Recenzie „Invitația la vals” de Mihail Drumeș

de | aug. 23, 2015 | Beletristică, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA INVITAȚIA LA VALS ARE REDUCERE PE:

invitatie-la-vals-drumesRomanul Invitația la vals a apărut în anul 1936, fiind publicat în mai mult de 30 de ediții. Chiar și în ziua de azi, acesta este unul dintre cele mai iubite titluri ale literaturii române interbelice.

Tudor Petrican este reprezentantul bărbatului încrezător și nepăsător, pentru care femeia este un joc permanent de cucerire, joc al cărui câștigător este întotdeauna el.

Inevitabil însă, apare Micaela, cea care schimbă regulile jocului, cea care întrupează femeia într-un mod nemaiîntâlnit de protagonist și îl face să- și pună la îndoială întreaga existență.

Cu toate că este respins vehement de Micaela, o ființă mândră și demnă care refuză să se lase pradă cuceritorului său vecin, Tudor își pune în minte să o seducă indiferent de cost.

Dacă îți place recenzia cărții INVITAȚIA LA VALS, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mihail Drumeș

Astfel, îi trimite scrisori de dragoste, pagini întregi scrise cu pasiune flămândă, fără ca acesta să- și recunoască dragostea pentru fată, căzând ireversibil în propria lui hârjoană.

Tânăra studentă pare neclintită în hotărârea ei de a nu se lăsa pradă valului mistuitor de declarații, dar se pomenește atrasă în această întrecere a voluptății. Dragostea celor doi este mistuitoare, redutabilă și nu în ultimul rând, autodistructivă, trăsături care fac această carte una de neuitat.

Ceea ce impresionează este modul în care Drumeș reușește să creeze imprevizibilul, oferind celui care citește răsturnări formidabile de situație într-o poveste deja  năucitoare, pe a cărei fundal răsună L’ Invitation à la valse.

Nu fac literatură, ci aștern în aceste file o mare pasiune care, altfel, ar fi rămas necunoscută, pentru bunul motiv că pasiunile fug de lumină- lumina le omoară.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INVITAȚIA LA VALS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: INVITAȚIA LA VALS
Autor: Mihail Drumeș
An apariție : 2014
Editura: ART
Nr. Pagini: 315
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 4980

Alte recenzii de la Mihail Drumeș:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 3055 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments