Recenzie „Invitația la vals” de Mihail Drumeș

Titlu: Invitația La Vals
Autor: Mihail Drumeș
An apariție : 2014
Editura: Art
Nr. Pagini: 315
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Mona
Publicată la 23.08.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA INVITAȚIA LA VALS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

invitatie-la-vals-drumesRomanul Invitația la vals a apărut în anul 1936, fiind publicat în mai mult de 30 de ediții. Chiar și în ziua de azi, acesta este unul dintre cele mai iubite titluri ale literaturii române interbelice.

Tudor Petrican este reprezentantul bărbatului încrezător și nepăsător, pentru care femeia este un joc permanent de cucerire, joc al cărui câștigător este întotdeauna el.

Inevitabil însă, apare Micaela, cea care schimbă regulile jocului, cea care întrupează femeia într-un mod nemaiîntâlnit de protagonist și îl face să- și pună la îndoială întreaga existență.

Cu toate că este respins vehement de Micaela, o ființă mândră și demnă care refuză să se lase pradă cuceritorului său vecin, Tudor își pune în minte să o seducă indiferent de cost.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mihail Drumeș.

Astfel, îi trimite scrisori de dragoste, pagini întregi scrise cu pasiune flămândă, fără ca acesta să- și recunoască dragostea pentru fată, căzând ireversibil în propria lui hârjoană.

Tânăra studentă pare neclintită în hotărârea ei de a nu se lăsa pradă valului mistuitor de declarații, dar se pomenește atrasă în această întrecere a voluptății. Dragostea celor doi este mistuitoare, redutabilă și nu în ultimul rând, autodistructivă, trăsături care fac această carte una de neuitat.

Ceea ce impresionează este modul în care Drumeș reușește să creeze imprevizibilul, oferind celui care citește răsturnări formidabile de situație într-o poveste deja  năucitoare, pe a cărei fundal răsună L’ Invitation à la valse.

Nu fac literatură, ci aștern în aceste file o mare pasiune care, altfel, ar fi rămas necunoscută, pentru bunul motiv că pasiunile fug de lumină- lumina le omoară.

🔥 CARTEA INVITAȚIA LA VALS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Este o carte foarte frumoasă, fiind profund romantică și impresionantă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.