🔥 CARTEA INVITAŢIE LA VALS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Romanul lui Mihail Drumeş regăsește iubirea, orgoliul, greșelile tinereții, pasiunea a două personaje ce cresc și se dezvoltă împreună. Tudor este cel care narează întâmplările, fiind în același timp protagonistul însuflețit de Drumeş.

Așadar, acțiunea, în Invitaţie la Vals, este redată din  perspectiva băiatului care trece prin două mari ipostaze -cel de tânăr rebel, dornic de aventură, respectiv acea a tânărului îndrăgostit și asumat.

“În definitiv, ce e dragostea decât o taină pe care o ascund îndrăgostiţii şi o poartă în umbră, de frică luminii? Îndată, ce taina se dă pe faţă, dragostea veştejeste, îşi pierde frăgezimea, vraja devine ceva obişnuit, de toate zilele.”

El, elev de clasa a VII-a  trăiește printre doamne aflate la a două tinerețe și profită de orice experiență ar fi putut dobândi de la ele. Urmează cursurile Facultății de Drept din București.

Ea, Micaela, este  domnișoară care locuia la mansardă locuinței lui Tudor. O față cuminte și educată, plină de zvâc care i-a trezit interesul tânărului. Acum, Tudor avea o misiune nouă, de o face să se îndrăgostească de el. După insistențe îndelungate, Micaela acceptă scânteia existentă între ei și începe o relație cu tânărul.

Pe parcursul lunilor, trăiesc de la iubire absolută, pasiune, dor, la dezamăgire, tristețe și plâns. Ambii fac greșeli, le recunosc, iar în final fac avem parte de o radiografie a relației. Trăiesc agonia și cunosc extazul, cresc și decad în acelaşi moment.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mihail Drumeş.

Ceea ce trăiesc cei doi începe printr-o Invitație la vals, titlul fiind inspirat din opera lui Wagner. Finalul te copleșește, e ceea ce nu vedeai a fi final.

“După un timp, s-a furişat pe poartă inimilor noastre fiinţa unui vals făcut numai din farmec şi nostalgie.”

Drumeş excelează prin citate ce descriu iubirea, ce descriu femeia iubită, stările sufletești  și așteptările. Este, probabil printre cele mai frumoase romane de dragoste din literatură română.

“Marile dureri nu dor la început. Sînt mari pentru că deschid o rană care nu se mai vindecă.”

Același fir al narării îl regăsim și în Declarație de dragoste, carte a aceluiași autor, care surprinde alte două personaje și o nouă poveste.

🔥 CARTEA INVITAŢIE LA VALS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Invitaţie La Vals
Autor: Mihail Drumeş
An apariție : 2014
Editura: Art
Nr. Pagini: 318
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 21.06.2019
Nota recenzorului: 10/10
Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1060 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor