Recenzie „Invitaţie la vals” de Mihail Drumeş

de | iun. 21, 2019 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA INVITAŢIE LA VALS ARE REDUCERE PE:

Romanul lui Mihail Drumeş regăsește iubirea, orgoliul, greșelile tinereții, pasiunea a două personaje ce cresc și se dezvoltă împreună. Tudor este cel care narează întâmplările, fiind în același timp protagonistul însuflețit de Drumeş.

Așadar, acțiunea, în Invitaţie la Vals, este redată din  perspectiva băiatului care trece prin două mari ipostaze -cel de tânăr rebel, dornic de aventură, respectiv acea a tânărului îndrăgostit și asumat.

“În definitiv, ce e dragostea decât o taină pe care o ascund îndrăgostiţii şi o poartă în umbră, de frică luminii? Îndată, ce taina se dă pe faţă, dragostea veştejeste, îşi pierde frăgezimea, vraja devine ceva obişnuit, de toate zilele.”

El, elev de clasa a VII-a  trăiește printre doamne aflate la a două tinerețe și profită de orice experiență ar fi putut dobândi de la ele. Urmează cursurile Facultății de Drept din București.

Dacă îți place recenzia cărții INVITAŢIE LA VALS, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mihail Drumeş

Ea, Micaela, este  domnișoară care locuia la mansardă locuinței lui Tudor. O față cuminte și educată, plină de zvâc care i-a trezit interesul tânărului. Acum, Tudor avea o misiune nouă, de o face să se îndrăgostească de el. După insistențe îndelungate, Micaela acceptă scânteia existentă între ei și începe o relație cu tânărul.

Pe parcursul lunilor, trăiesc de la iubire absolută, pasiune, dor, la dezamăgire, tristețe și plâns. Ambii fac greșeli, le recunosc, iar în final fac avem parte de o radiografie a relației. Trăiesc agonia și cunosc extazul, cresc și decad în acelaşi moment.

Ceea ce trăiesc cei doi începe printr-o Invitație la vals, titlul fiind inspirat din opera lui Wagner. Finalul te copleșește, e ceea ce nu vedeai a fi final.

“După un timp, s-a furişat pe poartă inimilor noastre fiinţa unui vals făcut numai din farmec şi nostalgie.”

Drumeş excelează prin citate ce descriu iubirea, ce descriu femeia iubită, stările sufletești  și așteptările. Este, probabil printre cele mai frumoase romane de dragoste din literatură română.

“Marile dureri nu dor la început. Sînt mari pentru că deschid o rană care nu se mai vindecă.”

Același fir al narării îl regăsim și în Declarație de dragoste,  carte a aceluiași autor, care surprinde alte două personaje și o nouă poveste.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INVITAŢIE LA VALS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: INVITAŢIE LA VALS
Autor: Mihail Drumeş
An apariție : 2014
Editura: ART
Nr. Pagini: 318
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1102

Alte recenzii de la Mihail Drumeş:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 2127 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 10 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici. Irina Fodor are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments