Recenzie “On the Island” de Tracey Garvis-Graves

by | Jul 25, 2017 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ON THE ISLAND CU REDUCERE PE Books Express

Dragii mei, am găsit cartea perfectă pentru zilele călduroase de vară, atunci când nu vreţi să faceţi nimic decât să leneviţi şi evident, să citiţi. “On the Island” de Tracey Garvis-Graves este o poveste frumoasă şi lejeră, care sigur va reuşi să vă captiveze şi emoţioneze de la prima până la ultima pagină. În afară de povestea de dragoste prezentată, subiectul tratează lucruri mai profunde, care vor face întreg “pachetul” să fie o experienţă de neuitat.

Personajul principal este Anna Emerson, o tânăra profesoară de engleză, care are de luat o decizie importantă în ceea ce priveşte viitorul ei. Este într-o relaţie de 8 ani şi din păcate, lucrurile nu funcţionează aşa cum credea ea. În timp ce ea este gata să se căsătorească şi să aibă copii, iubitul ei nu doreşte acest lucru, lăsând-o pe Anna descumpănită şi îndoindu-se de ceea ce se va întâmpla în continuare cu relaţia lor. Înainte de a lua o decizie finală, acceptă propunerea de a deveni tutorele lui T.J.Callahan şi pe timpul verii, va sta alături de el, ajutându-l să recupereze materia restantă. Atunci când familia lui T.J. îi spune că vara şi-o va petrece pe o insulă din Maldive, totul devine mai frumos pentru ea, şi astfel, Anna şi T.J. iau un avion privat şi pornesc spre destinaţia lor. În timpul călătoriei, pilotul suferă un infarct, dar înainte ca avionul să se prăbuşească, le indică celor doi ce au de făcut pentru a supravieţui căderii.

Anna şi T.J. reuşesc să ajungă pe o insulă pustie, unde împreună primesc o lecţie dură de viaţă. Disperaţi, înfometaţi, înfrigurați şi speriaţi, între cei doi se crează o legătură foarte puternică, bazată în mare parte pe instinctul de supravieţuire. Uniţi de întâmplările avute pe insulă, Anna şi T.J. încep încet încet să se descopere şi pornind de la această relaţie bazată pe sinceritate, se îndrăgostesc.

Relaţia lor poate părea la prima vedere puţin complicată, începând de la diferenţa de vârstă. Anna are 30 de ani şi T.J. 16, însă acţiunea petrecându-se pe o perioada mai lungă de timp, îi va găsi pe eroii noştri în diferite etape ale vieţii lor şi veţi observa că acest lucru nu are un impact foarte mare asupra cititorului. Anna se împotriveşte destul de mult sentimentelor sale, însă T.J. este mult mai sigur şi matur în legătură cu ceea ce se întâmplă între ei. Oricum, acesta are un fel mai matur de gândire şi din cauza bolii avute, cancer, a fost forţat să ducă o viaţă dură faţă de alţi adolescenţi de vârstă sa. Viaţa îi găseşte împreună în aceste condiţii şi trebuie să supravieţuiască. Se împrietenesc, devin confidenţi şi de acolo totul duce spre o legătură indestructibilă.

Cartea m-a emoţionat profund, deoarece nu are în centru doar o poveste de dragoste. Nu! Ne prezintă două personaje diferite, ce vin din lumi diferite, care puse în faţa unei tragedii învaţă să aibă încredere şi să supravieţuiască. Accentul este pus mai ales pe puterea spiritului uman şi pe veridicitatea sentimentelor pe care cei doi le au unul faţă de celălalt. Recomand cu drag această carte, deoarece garantat nu o veţi lasă din mână. Stilul curat al autoarei şi sinceritatea personajelor o să vă cucerească iremediabil.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ON THE ISLAND CU REDUCERE PE Books Express

Titlu: On The Island
Autor: Tracey Garvis-Graves
An apariție : 2012
Editura: PENGUIN
Nr. Pagini: 346
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.07.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Ramona Alexandra Popa este redactor Booknation.ro de 1260 zile și a scris până acum 342 articole. Se află pe poziția 4 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa aici. Ramona Alexandra Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments