Recenzie “Iubiri meteorice” de Éloïse Cohen de Timary

by | May 26, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA IUBIRI METEORICE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Romanul unei pasiuni mistuitoare și incandescente, Iubiri meteorice explorează povestea unei mari iubiri, fragilitatea trecerii timpului și setea de libertate care ne însoțește neîncetat în viață.
Într-o seară, într-un bar clandestin din arondismentul XVIII din Paris, Marianne îl cunoaște pe Virgile, peisagist talentat, imprevizibil și bisexual. Atracția e reciprocă și cei doi se îndrăgostesc nebunește unul de altul. De pe străzile din Paris pe plajele din Bretania,dragostea lor are gustul acrișor și sec al margaritei, aroma iodată a stridiilor, a vinurilor fine și a nopților nebune; în fundal, se aud Patti Smith și Janis Joplin, iar dragostea plutește în aer.

Sună bine synopsis-ul și după acesta m-am ghidat și eu atunci când am luat cartea “Iubiri Meteorice”. Îmi doream mult să o citesc și am considerat că pot să ies din sfera unei povești de dragoste mai siropoasă și să văd cum iubesc oamenii maturi, într-un mod mai realist și mai puțin înfrumusețat. Singura mea greșeală a fost că m-am bazat pe un autor francez… Nu vreau să fie considerată ca o jignire, dar în afară de Marc Levy, întâlnirile mele cu literatura franceză au fost epic fail. Ori nu am rezonat cu stilul, ori nu am avut parte de acțiune, ori personajele au fost ciudate – indiferent de motiv, am găsit ceva care să nu îmi convină, pentru care am acordat steluțe puține. Nu am auzit de Éloïse Cohen de Timary, dar am înțeles că este promițătoare, așa că i-am acordat o șansă…

Un mare minus al acestei cărți este lipsa acțiunii – practic, am tot așteptat să se întâmple ceva și nu a avut loc nimic care să mă convingă sau să îmi spună că această carte de un potențial ieșit din comun. Premisa este promițătoare, având o poveste de dragoste atipică și picantă, ieșind din tiparul iubirii tradiționale, dar cred că este singurul element îndrăzneț aici. Ea este straight și el este bisexual și sunt foarte îndrăgostiți unul de altul, aproape ca doi adolescenți ce nu își pot limita atingerile și manifestările de dragoste. Aici credeam că autoare o să încerce să exploreze mai în amănunt detaliile intime și substratul poveștii, dar abia ce a “zgâriat suprafața”, fiind prea superficială în relatare.

În schimb, am observat cât de mult iubește cultura franceză și cât de mult a încercat să înglobeze în această carte detalii French, care să atragă cititorul și mai mult în acțiunea și să îl facă să participe activ. Dar nu a reușit să mă facă să fiu mai implicată, pentru că nu a avut material suficient la dispoziție, nici prin personaje, nici prin acțiune sau descriere. O carte destul de plată, cu o idee care putea să fie dezvoltată mult mai frumos, dacă reușea să surprindă esențași să pună accent mai mult pe sentimente și pe implicare. A avut o tentativă de dramă de cuplu, dar nici pe aceea nu am înțeles-o 100%, așa că am renunțat.

Într-un fel mă oftică modul incorect în care a ales să ducă povestea mai departe, pentru că începutul a avut potențial și sigur se putea duce cu el într-o direcție mai ok. Sper să nu supăr pe nimeni cu părerea mea și îmi pare rău pentru carte, pentru că eram foarte entuziasmată la început și eram sigură că o să fie o lectură reușită, de cel puțin 4 stele.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții IUBIRI METEORICE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Éloïse Cohen de Timary sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IUBIRI METEORICE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Iubiri Meteorice
Autor: Éloïse Cohen de Timary
An apariție : 2021
Editura: TREI
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 26.05.2021
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1602 zile și a scris până acum 394 articole. Se află pe poziția 2 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments