Recenzie „Jurnal alimentar. 100 de zile cu disciplină” de Giorgiana Dăncesc

de | nov. 19, 2022 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE dragostepentrucorp.com

Pe Giorgiana Dăncesc ați avut deja ocazia să o descoperiți în interviul acordat Booknation, iar acum este momentul să discutăm despre jurnalul alimentar pe care l-a gândit astfel încât să te ajute să îți setezi un obiectiv legat de alimentație și felul în care îți dorești să arăți.

”Jurnal Alimentar. 100 de zile cu disciplină” este de fapt o unealtă care pe lângă componenta informativă, este și o unealtă de implementare a disciplinei legat de alimentație și conștientizare a acelor obiceiuri care ne-au adus la starea fizică pe care o cam regretăm astăzi. Așadar, jurnalul te ajută să te disciplinezi, dar și să fii mai observant cu privire la ce bagi în gură pe parcursul zilei în procesul celor ”100 de zile cu disciplină”.

Da, este vorba de 3 luni și ceva, timp în care vei măsura și completa în jurnal tot ce mănânci, jurnalul fiind structurat în așa fel încât să poți ține evidența a ce consumi la fiecare masă (mic dejun, prânz și cină) cu gramaje și kcal. La finalul zilei vei trage linie și vei calcula câte calorii ai consumat.

De asemenea, în jurnalul alimentar vei ține evidența și a:

  • activităților fizice din ziua respectivă
  • apei și altor lichide consumate
  • cum te simți fizic și mental
  • activitășilor din timpul zilei
  • cum ai trișat, ce ai mâncat din ce știai că nu trebuia să mănânci – numită foarte inteligent, zona păcatelor.

Ce ne-a plăcut a fost și faptul că în fiecare zi este prezentat, cu datele caracterisitce, câte un aliment diferit (legume, fructe, semințe), ca să îți faci o idee destul de clară legat de ce poți mânca abundent și ce să încerci să eviți.

La fiecare 25 de zile ai pagini dedicate măsurătorilor corporale ca să vezi concret cum și cât ai evoluat în tot procesul și astfel să te motivezi să mergi mai departe. Probabil că ideea autoarei a fost să te influențeze să te cântărești la perioade rezonabile de timp și nu obsesiv (chiar am vrea să știm părerea ei într-un comentariu), în fiecare zi, chestie care este demoralizatoare pentru cei care sunt la început de drum, când vrei să vezi ”răsplată” și progres în fiecare zi. Așa că, hai să lăsăm emoțiile provocate de cântar și să ne măsurăm o dată la 25 de zile, așa cum ne propune jurnalul.

Cine nu a încercat să slăbească de câteva ori, uneori prin diete draconice, urmând ca la scurt timp să se întoarcă la greutatea inițială sau, chiar mai rău, să mai și pună ceva în plus?

Ei bine, jurnalul acesta vine în ajutorul tău. Nu îți dă o soluție magică, dar te ajută să conștientizezi că… ai nevoie de timp! Trebuie să îți dai timp ca să ”dai jos”, tot ce ai ”pus sus”. Nici pastilele, nici înfometarea și nici sportul excesiv nu sunt soluțiile. Dacă te-ai luptat cu toate provocările din această recenzie și tu, știi că mai presus de toate primează capacitatea ta analitică, de a te poziționa deasupra stărilor tale, emoțiilor negative și a percepției pe care o ai față de mâncarea ta preferată.

Vei avea ocazia folosind acest jurnal ca să înțelegi nu doar ce mănânci, ci și de ce mănânci ceea ce mănânci, iar astfel vei putea conștient să alegi mai bine, în fiecare zi, cu fiecare masă, cu fiecare aliment ”păcătos” pe care îl refuzi, pentru că știi că acum chiar poți să devii ceea ce ți-ai propus, iar într-o 100 de zile vei putea vedea cu ochii tăi atât în oglindă, cât și pe cântar.

Comandă jurnalul acum și promite-ți că vei merge până la capăt! Hai că poți!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE dragostepentrucorp.com

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: JURNAL ALIMENTAR. 100 DE ZILE CU DISCIPLINĂ
Autor: Giorgiana Dăncesc
An apariție : 2022
Editura: ART PRESS
Nr. Pagini: 236
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 810

Alte recenzii de la Giorgiana Dăncesc:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 3082 zile și a scris până acum 594 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments