Recenzie ”Jurnal de librar” de Anca Zaharia

Titlu: Jurnal De Librar
Autor: Anca Zaharia
An apariție : 2017
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 3.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Lumea cărților, dincolo de cei doi pioni principali, aflați la vedere, în avanposturile palpabilului, scriitorul și cititorul, conține cu mult mai multe personaje. Nu am să le enumăr pe toate acum, însă una dintre cele mai fascinante meserii din această lume este cea a librarilor.

O astfel de lume ne prezintă Anca Zaharia, care a activat ca librar o perioadă de timp.

Cartea ei, ” Jurnal de librar”, apărută la Herg Benet, nu are vreun iz diaristic, ci mai degrabă o alură introspectivă, plină de o necruțătoare analiză care pătrunde în lumea unor personaje halucinante, situate între excentricitate și sete de cultură, între opulența fățărniciei și adevărații cititori.

Anca Zaharia își înfierează sau canonizează personajele, pictând cu pricepere personajele, uneori de un neverosimil sufocant. Alteori aceste sunt așezate sub microscopul meticulosului librar care se dovedește suficient de abil pentru a putea face diferența dintre cititorii pasionați și pseudo-cititorii de ocazie care fac din apariția unei cărți doar un eveniment monden, un motiv de paradă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Anca Zaharia.

Îndreptățita încătușare a mâzgălitorilor, a celor care tratează cărțile doar ca pe niște biete obiecte neînsuflețite mi-se pare o atitudine benefică, bine venită, mai ales într-o perioadă în care se citește atât de puțin și se comentează atât de mult.

lectură plăcută!

 

Aspecte Pozitive:

Verva scrisului, combinată cu un umor al biciuirii, este un factor benefic.

Aspecte Negative:

Limbajul din anumite pasaje ale cărții poate deranja.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.