Recenzie „Sertarul cu ură” de Anca Zaharia

by | Nov 13, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SERTARUL CU URĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Coperta_Sertarul_cu_ura-424x652Când am auzit prima dată de sertărașul Ancăi, am fost în extaz. Nu știu dacă a fost din pricina acestei coperte minunate, care mi-a tăiat respirația, sau din cauza titlului care m-a intrigat, m-a provocat, m-a făcut să-mi doresc cu orice preț să deschid Sertarul cu ură.

Volumul de debut al Ancăi Zaharia reprezintă o colecție de poezii speciale, scrise într-un mod aparte. Anca și-a scurs fiecare sentiment, fiecare gând, fiecare dorință frivolă prin cerneală, inefabilul vibrând cu ea până când penița a atins hârtia.

Anca a adoptat un stil special și unic. Poeziile ei nu au rimă, și nu veți găsi prea multe cuvinte scrise cu majuscule. Dacă la început mi s-a părut ușor ciudată această abordare, pe parcurs m-a atras din ce în ce mai mult, iar la final am realizat cât de inedită a fost maniera în care autoarea a așternut cuvintele pe hârtie.

Poeziile au cele mai variate teme, cele mai multe inspirate din problemele societății de azi și despre lumea în care trăim și sunt încărcate de emoție și sentiment.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Anca Zaharia

„eu am nevoie

de sfaturi de viață

pentru a le ignora

pe toate” ( pag. 23)

Ura din sertarul Ancăi depășește granițele firescului. Autoarea creionează o frescă a realității, presărată cu o subiectivitate de nedescris. Poeziile, în număr de 73, sunt pur și simplu revitalizante. O gură de aer proaspăt. Anca Zaharia, te face, prin scriitura ei, vrând-nevrând, să deschizi ochii și să realizezi ce contează cu adevărat.

Titlul mi se pare fascinant. Ce-i drept, cartea, prin conținutul ei, reprezintă o reflectare a autoarei asupra lumii în care trăim, dar și o revoltă care există în interiorul fiecăruia dintre noi. Sertarul Ancăi este despre ură la modul general, descriind subtil o luptă continuă, între oameni, între om și societate, dar mai presus de orice, între om și el însuși.

Anca Zaharia a depozitat în Sertarul cu ură o colecție specială de sentimente și gânduri, așternute pe hârtie cu scopul nu de a impresiona prin corectitudinea literară, ci de a transmite, de a emoționa și de a contura panorama unei lumi crude, morbide, tensionate, încărcate de durere și sentiment.

Titlu: Sertarul Cu Ură
Autor: Anca Zaharia
An apariție : 2015
Editura: KARTH
Nr. Pagini: 96
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 13.11.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Scriitura este revigorantă.Proaspătă și nonconformistă, creează dependență.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

„Pe această mare Doamnă a cântecului popular românesc trebuie să o revedem, cu ochii minţii noastre, numai cântând: atunci trăia ea cu adevărat, atunci era ea cea adevărată.” Mi-am dorit să descopăr un personaj feminin care a lăsat o amprentă asupra culturii muzicale...

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

„Autobiografia”, de José Luís Peixoto, este un roman care împletește biografia cu ficțiunea publicat în 2019, fiind cea mai recentă carte de acest autor. Peixoto, născut în 1974, este unul dintre cei mai citiți scriitori portughezi contemporani, câștigător a numeroase...

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Pe Elisabeth Naughton am cunoscut-o prin intermediul seriei Casa Păcatelor. M-am îndrăgostit iremediabil de stilul ei de a scrie și am savurat fiecare carte din serie ca și cum ar fi fost ultima mea lectură. Urmează să scriu o recenzie și pentru această serie, însă...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1993 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments