🔥 CARTEA JURNALELE LUI CARRIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Jurnalele lui Carrie de Candace Bushnell

Candace Bushnell este una din cele mai remarcabile scriitoare de chick lit din întreaga lume. Între numeroasele personaje cărora le-a dat viață de-a lungul anilor, unul iese în evidență – fiind un adevărat fenomen. Este vorba, evident, despre inegalabila eroină a romanului Totul despre sex – Carrie Bradshaw.

Autoare însăși, adoră acest personaj ce este sursă de inspirație pentru milioane de femei. Iată ce declara Candace Bushnell la un moment dat: “Carrie Bradshaw e un personaj exemplar și, de-a lungul anilor, oamenii m-au întrebat cum a făcut primii pași în viață. E o fată care evoluează, care vrea mai mult și care simte nevoia să-și găsească singură drumul în lume.”

Astfel, Candace Bushnell s-a gândit să își bucure cititorii cu povestea maturizării lui Carrie. Totodată, aceasta fiind și o dorință mai veche a scriitoarei: “mi-am dorit întotdeauna să scriu o poveste a maturizării, care să aibă drept personaj o tânără ce vrea cu orice chip să trăiască la New York. Şi cine altcineva ar fi mai potrivit să se îmbarce în această călătorie decât Carrie Bradshaw?”

Jurnalele lui Carrie urmăresc peripețiile cunoscutului personaj din ultimul ei an de liceu. Carrie e cea mai mare dintre cele trei fiice ale unui văduv. Locuiește într-un orășel mic, Castleburry, dar visează să se mute la New York și să ajungă scriitoare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Candace Bushnell

Viața la liceu este palpitantă, plină de peripeții și probleme tipice adolescenței. La acestea se adaugă nelipsitele rivalități dintre clici și competițiile acerbe între adolescentele aflate în căutarea iubirii.

De parcă toate acestea nu erau de ajuns, sosirea lui Sebastian Kydd în oraș complică și mai tare lucrurile. Toate fetele râvnesc la el, însă, prin felul ei de a fi, Carrie reușește să îl cucerească. Totuși, relația lor este tot timpul în pericol deoarece chiar și cea mai bună prietenă este dispusă să o trădeze pentru a obține “premiul cel mare”: Sebastian.

Jurnalele lui Carrie este un bildungsroman captivant, scris în maniera degajată și ingenioasă tipică scrierilor lui Candace Bushnell. O poveste despre maturizare, iubire, prietenie, cu un personaj principal absolut remarcabil.

Aventurile din Jurnalele lui Carrie continuă într-un alt roman, Vara la New York – la fel de captivant. Recent, și aceste două romane au fost transpuse într-un serial.

🔥 CARTEA JURNALELE LUI CARRIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Jurnalele Lui Carrie
Autor: Candace Bushnell
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 20.01.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O poveste captivantă despre maturizarea unui personaj remarcabil al literaturii universale contemporane: Carrie Bradshaw.

Avatar
Autor: Diana Elena Neaţă
Diana Elena e Redactor Foarte Activ
Redactor de 2060 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă