Jurnalele lui Carrie de Candace Bushnell

Candace Bushnell este una din cele mai remarcabile scriitoare de chick lit din întreaga lume. Între numeroasele personaje cărora le-a dat viață de-a lungul anilor, unul iese în evidență – fiind un adevărat fenomen. Este vorba, evident, despre inegalabila eroină a romanului Totul despre sex – Carrie Bradshaw.

Autoare însăși, adoră acest personaj ce este sursă de inspirație pentru milioane de femei. Iată ce declara Candace Bushnell la un moment dat: „Carrie Bradshaw e un personaj exemplar și, de-a lungul anilor, oamenii m-au întrebat cum a făcut primii pași în viață. E o fată care evoluează, care vrea mai mult și care simte nevoia să-și găsească singură drumul în lume.”

Astfel, Candace Bushnell s-a gândit să își bucure cititorii cu povestea maturizării lui Carrie. Totodată, aceasta fiind și o dorință mai veche a scriitoarei: „mi-am dorit întotdeauna să scriu o poveste a maturizării, care să aibă drept personaj o tânără ce vrea cu orice chip să trăiască la New York. Şi cine altcineva ar fi mai potrivit să se îmbarce în această călătorie decât Carrie Bradshaw?”

Jurnalele lui Carrie urmăresc peripețiile cunoscutului personaj din ultimul ei an de liceu. Carrie e cea mai mare dintre cele trei fiice ale unui văduv. Locuiește într-un orășel mic, Castleburry, dar visează să se mute la New York și să ajungă scriitoare.

Viața la liceu este palpitantă, plină de peripeții și probleme tipice adolescenței. La acestea se adaugă nelipsitele rivalități dintre clici și competițiile acerbe între adolescentele aflate în căutarea iubirii.

De parcă toate acestea nu erau de ajuns, sosirea lui Sebastian Kydd în oraș complică și mai tare lucrurile. Toate fetele râvnesc la el, însă, prin felul ei de a fi, Carrie reușește să îl cucerească. Totuși, relația lor este tot timpul în pericol deoarece chiar și cea mai bună prietenă este dispusă să o trădeze pentru a obține „premiul cel mare”: Sebastian.

Jurnalele lui Carrie este un bildungsroman captivant, scris în maniera degajată și ingenioasă tipică scrierilor lui Candace Bushnell. O poveste despre maturizare, iubire, prietenie, cu un personaj principal absolut remarcabil.

Aventurile din Jurnalele lui Carrie continuă într-un alt roman, Vara la New York – la fel de captivant. Recent, și aceste două romane au fost transpuse într-un serial.

Titlu: JURNALELE LUI CARRIE
Autor: Candace Bushnell
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2641

Alte recenzii de la Candace Bushnell:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

Recenzie “Minciuna” de Care Santos
Recenzie “Minciuna” de Care Santos

Care Santos a început să scrie de la vârsta de opt ani și a câștigat  prima competiţie literară la vârsta de 14 ani. De-a lungul anilor s-a aplecat asupra diferitelor genuri literare, a scris proză dar și versuri, publicând volume de poezie, povești, nuvele, romane....

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă a fost redactor Booknation.ro și a scris 229 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments