Recenzie “Kit Black” de Monica Ramirez

by | Sep 5, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA KIT BLACK ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

O carte primită cadou de la o persoană minunată, a reprezentat pentru mine o dublă surpriză.

Povestea unei fete Kit, o fată cu vise măreţe dar cu un start în viaţă în neconcordanţă cu ele. Fiica unei prostituate, îşi doreşte nespus de mult să devină pirat ca să nu împărtăşească aceeaşi soartă ca a mamei sale.

Cunoscând prea bine viaţa de la bordol alege să umble deghizată în bărbat. Viseză să nu-şi vândă trupul ci să se dăruiască doar bărbatului iubit.

Trebuia să recunosc că pentru o fată crescută într-un bordel ştiam destul de puţine despre actul dragostei în sine. Oricum după acea seară aveam să ştiu exact de ce veneau toate valurile acelea de bărbaţi la bordel pentru a-şi cheltui şi ultimii bănuţi. Iar cel care avea să mă înveţe era elegant, curat, mirosea bine, era educat şi mai frumos decât îngerii pictaţi în biserica din deal.

Dar condiţia ei şi visele măreţe o vor împinge spre alegeri nesăbuite? Va fi capabilă să-şi depăşească altfel condiţia decât prin prostituţie?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Monica Ramirez

Acţiunea se petrece în secolul 18 în Ajaccio, Corsica. Locul unde Kit va întâlni bărbatul viselor sale: Armand Etienne Dupuis. Dar poate să se nască şi să dăinuie o poveste de dragoste între doi oameni atât de diferiţi pe scara socială?

Îl doream mai mult decât îmi doream propria răsuflare. Cum să descriu oare ce simţeam? Nu cred că există cuvinte. Era minunat, perfect. De parcă îmi curgea miere prin vene. Patul nici nu mai exista, pluteam undeva suspendată pe nori pufoşi, pe puf fin de gâscă.

Kit Black este o carte care corespunde vorbei: Esenţele tari se păstrează în sticlute mici. O poveste concentrată plină de iubire, piraţi, lupte, erotism, aventură, pasiune ce te va purta pe culmi nebănuite uneori cu zâmbetul pe buze, alteori cu durere în suflet.

Urcaţi la bordul corabiei alături de Kit Black spre a fi purtaţi prin aventura iubirii, dorinţei de succes, dezamăgirii şi acceptării, să vedeţi în ce port va poposi corabia sa.

Lectură plăcută !!!

Titlu: Kit Black
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2011
Editura: TRITONIC
Nr. Pagini: 125
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

„Pe această mare Doamnă a cântecului popular românesc trebuie să o revedem, cu ochii minţii noastre, numai cântând: atunci trăia ea cu adevărat, atunci era ea cea adevărată.” Mi-am dorit să descopăr un personaj feminin care a lăsat o amprentă asupra culturii muzicale...

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

„Autobiografia”, de José Luís Peixoto, este un roman care împletește biografia cu ficțiunea publicat în 2019, fiind cea mai recentă carte de acest autor. Peixoto, născut în 1974, este unul dintre cei mai citiți scriitori portughezi contemporani, câștigător a numeroase...

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Pe Elisabeth Naughton am cunoscut-o prin intermediul seriei Casa Păcatelor. M-am îndrăgostit iremediabil de stilul ei de a scrie și am savurat fiecare carte din serie ca și cum ar fi fost ultima mea lectură. Urmează să scriu o recenzie și pentru această serie, însă...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1329 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Am citit carticica 😉 . Frumoasa povestea. Mi-ar fi placut sa fie ceva mai mult dar probabil nu ar mai fi avut farmecul de acum 🙂 . Oricum, stilul Monicai Ramirez imi place si voi mai citit, cu siguranta, si alte carti .