Recenzie “Kit Black” de Monica Ramirez

Titlu: Kit Black
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2011
Editura: Tritonic
Nr. Pagini: 125
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 5.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

O carte primită cadou de la o persoană minunată, a reprezentat pentru mine o dublă surpriză.

Povestea unei fete Kit, o fată cu vise măreţe dar cu un start în viaţă în neconcordanţă cu ele. Fiica unei prostituate, îşi doreşte nespus de mult să devină pirat ca să nu împărtăşească aceeaşi soartă ca a mamei sale.

Cunoscând prea bine viaţa de la bordol alege să umble deghizată în bărbat. Viseză să nu-şi vândă trupul ci să se dăruiască doar bărbatului iubit.

Trebuia să recunosc că pentru o fată crescută într-un bordel ştiam destul de puţine despre actul dragostei în sine. Oricum după acea seară aveam să ştiu exact de ce veneau toate valurile acelea de bărbaţi la bordel pentru a-şi cheltui şi ultimii bănuţi. Iar cel care avea să mă înveţe era elegant, curat, mirosea bine, era educat şi mai frumos decât îngerii pictaţi în biserica din deal.

Dar condiţia ei şi visele măreţe o vor împinge spre alegeri nesăbuite? Va fi capabilă să-şi depăşească altfel condiţia decât prin prostituţie?

Acţiunea se petrece în secolul 18 în Ajaccio, Corsica. Locul unde Kit va întâlni bărbatul viselor sale: Armand Etienne Dupuis. Dar poate să se nască şi să dăinuie o poveste de dragoste între doi oameni atât de diferiţi pe scara socială?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Monica Ramirez.

Îl doream mai mult decât îmi doream propria răsuflare. Cum să descriu oare ce simţeam? Nu cred că există cuvinte. Era minunat, perfect. De parcă îmi curgea miere prin vene. Patul nici nu mai exista, pluteam undeva suspendată pe nori pufoşi, pe puf fin de gâscă.

Kit Black este o carte care corespunde vorbei: Esenţele tari se păstrează în sticlute mici. O poveste concentrată plină de iubire, piraţi, lupte, erotism, aventură, pasiune ce te va purta pe culmi nebănuite uneori cu zâmbetul pe buze, alteori cu durere în suflet.

Urcaţi la bordul corabiei alături de Kit Black spre a fi purtaţi prin aventura iubirii, dorinţei de succes, dezamăgirii şi acceptării, să vedeţi în ce port va poposi corabia sa.

Lectură plăcută !!!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Mirela Barbalata
    Reply

    Am citit carticica 😉 . Frumoasa povestea. Mi-ar fi placut sa fie ceva mai mult dar probabil nu ar mai fi avut farmecul de acum 🙂 . Oricum, stilul Monicai Ramirez imi place si voi mai citit, cu siguranta, si alte carti .

POST A COMMENT.