Recenzie ”La paradisul femeilor” de Emile Zola

Titlu: La Paradisul Femeilor
Autor: Emile Zola
An apariție : 2007
Editura: Curtea veche
Nr. Pagini: 508
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 5.10.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”La paradisul femeilor” de Emile Zola
5 (100%) 1 vote

Romanul ” La Paradisul femeilor” al scriitorului francez Emile Zola este una din clasicele povești de amor scrisă într-un stil dulce-acrișor care incită și acaparează, creând o lume idilică, născută într-un cocoon fluorescent.

Departe de categorica înfierare a moravurilor societății pariziene, pe care o întâlnim în capodoperele balzaciene și hugoliene, dar și în unele capodopere ale lui Zola, totu;i de da aceasta scriitorul francez abordează ă neașteptată sfială a stilului, nu în sensul de neîndrăzneală, ci în cel de permisivitate, de tentația creării unui happy end ușor romanțat.

Povestea de dragoste dintre nărăvașul Octave Mouret și silfida Denise Baudu trece prin toate etapele iubirii, atât preludic cât și postludic, ca într-un joc care, încetul cu încetul, se transformă în ceva extrem de serios.

Incontestabila pricepere a lui Zola de a creiona incisiv personajele și întâmplările, dăltuind în piatră seacă apa vie a unor molipsitoare trăiri intense, face din romanul ” La Paradisul femeilor” o carte care învelește sufletele cititorilor în mantia unui bucolic într-o transgresiune a culorilor, simțirilor și speranțelor care trec din aval în amonte într-o escaladare garantată de cursivitatea narațiunii, precum un cuirasat care înaintează prin hățișurile unei lumi situate între rațional și senzorial.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Emile Zola.

Cu un foarte bine dezvoltat simț introspectiv, Zola pătrunde dincolo de zidurile superficialității, dând naștere unor personaje puternice, pregătite de lupta cu vicisitudinile vieții, dar mai ales cu sine, în numele mult invocatei fericiri, singurul garant al împlinirii și al devenirii.

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI LA PARADISUL FEMEILOR PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Idilicul croșetează simțiri de care cu toții avem nevoie.

Aspecte Negative:

Justificarea, ca mijloc stilistic, nu este întotdeauna binevenită.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.