Recenzie “Lațul” de Lilja Sigurðardóttir

by | Apr 4, 2021 | Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA LAȚUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Lumea Soniei s-a prăbușit cu doi ani în urmă în momentul în care a divorțat de soțul său și a pierdut custodia fiului său, Tomas. A fost aruncată într-o situație disperată, s-a simțit abandonată și pierdută, psihic și financiar și, fără să realizeze, s-a trezit prinsă într-o capcană. O capcană care, balansând stabilitatea financiară cu pericolul, îi testează limitele curajului și a stăpânirii de sine.

Paralel cu testele date de Sonia pentru a înșela vigilența inspectorilor vamali când introduce în Islanda pachete cu droguri, povestea ne poartă într-o anchetă a câtorva directori de bancă acuzați de manipularea pieței prin tranzacții obscure aflate la limita legalității. Unul dintre cei vizați de anchetă este Alga, care, putem spune, că este și motivul care a declanșat haosul în viața Soniei.

Alga și Sonia sunt destul de atrase fizic una de cealaltă pentru a forma un cuplu, dar în calea acestui lucru se ridică un zid de netrecut cimentat de frica asumării propriei sexualități. Cele două personaje sunt diametral opuse ca personalitate și gândire. Sonya se acceptă și nu are mustrări de conștiință în ceea ce privește pasiunea pentru Alga și înclinațiile sale sexuale, în timp ce aceasta percepe situația într-o manieră mult mai conservatoare și sceptică, căutând uitarea și pacea în alcool.

În profunzime, cele două au probleme mult mai mari, care nu necesită amânare pentru a avea timp să se concentreze și asupra stabilizării relației. Aceasta pare sortită eșecului chiar dacă continuă și la doi ani de la divorțul Soniei. Totuși relatia dintre cele două, cu pauze și reluări, face legătura dintre lumea drogurilor și cea a băncilor și a crizei financiare.

Afundându-se tot mai tare în lumea periculoasă a contrabandei cu droguri, Sonia, urmărind doar câștigul financiar care să-i asigure obținerea custodiei fiului, simte, în ciuda eforturilor sale, cum lațul se strânge în jurul ei, lăsându-i din ce în ce mai puține căi de evadare.

Cele două fire narative ajung să se întrepătrundă la un moment dat, iar Sonia realizează că a fost doar o marionetă de la început până la sfârșit. Planurile ei se năruie, iar lumea devine prea strâmtă pentru a-i oferi un loc în care să-și poată crește fiul, când, cu ajutorul lui Braji, un inspector vamal, începe să facă conexiuni pentru a ajunge în vârful lanțului pentru a forța mâna șefului rețelei de traficanți.

Peștii mici contra peștilor mari. Catâri versus rechini.

Deși Sonia este un infractor, am empatizat total cu ea. Este inovativă și curajoasă, se surprinde făcând lucruri de care nu credea că este în stare, toate pentru fiul său. Este o femeie disperată forțată să acționeze în circumstanțe extreme. Alga, în schimb, cu vina și rușinea ei, nu face niciun efort pentru a-și înfrunta demonii. Secretul ei rămâne îngropat și preferă să se sacrifice pentru a reuși să stea departe de o relație care, deși n-o recunoaște, o satisface sufletește, și nu numai.

Momentele tensionate din terminalul aeroportului alternează cu momentele petrecute împreună de mamă și fiu sau de Bragi cu soția sa, aflată într-o clinică cu diagnostic de Alzheimer în stare avansată. De asemenea, autoarea ne oferă și o scurtă incursiune în gastronomia islandeză, împletită cu tradiții și obiceiuri împământenite.

Cartea este prima parte dintr-o serie, este și debutul autoarei și te antrenează în poveste prin atmosfera tensionată, premisa captivantă și un final absolut exploziv. Printre elementele de thriller și crimă organizată, autoarea strecoară momente psihologice în care personajele se luptă cu amenințarea ce planează asupra celor dragi. Cele trei personaje principale sunt construite imperfect, fiecare făcând greșeli și luând decizii inexplicabile. Aștept cu nerăbdare continuarea pentru a vedea ce surprize și secrete întunecate îi mai rezervă viitorul Soniei.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LAȚUL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Lilja Sigurðardóttir sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LAȚUL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Lațul
Autor: Lilja Sigurðardóttir
An apariție : 2020
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 4.04.2021
Nota recenzorului: 8.5

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 817 zile și a scris până acum 174 articole. Se află pe poziția 4 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments