Recenzie „Lecții de viață” de Tony Parsons

de | dec. 28, 2020 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

Lecții de viață de Tony Parsons„Lecții de viață” este un roman de dragoste scris de englezul Tony Parsons. Cartea a fost publicată inițial în anul 2001. Scriitorul britanic a mai lansat și romane precum „Soția mea favorită”, „Trusa criminalistică”, „Copil și bărbat”. 

„Lecții de viață” de Tony Parsons este o carte romantică, dar mai mult despre viață, așa cum sugerează și titlul ei

Nu te dă neapărat pe spate cu povestea. E ceva în genul scenariilor de film romantic în care eroul pierde ceva, dar învață pe parcurs despre cum poate deveni. Despre iubirea în toate formele ei, prietenie și omenie. Pentru ca spre final să își găsească scopul și să își fructifice obiectivul de la început, ajungand poate să și iubească și să fie iubit din nou. Se aseamănă și cu un film romance cu o poveste sensibilă și are un final optimist, oarecum deschis.

Romanul se citește destul de ușor. Te poți identifica considerabil cu personajele și cu poveștile lor deoarece sunt realiste. Dar nu e o carte capodoperă. Ci doar una care poate să îți ofere câteva lecții de viață, dacă privești dincolo de clișee. Nu este o poveste memorabilă, care să te dea pe spate și să te facă să o iubești. Cel mai probabil vei uita despre ce a fost vorba în ea la ceva timp după lectură.

Mai ales dacă tu preferi să citești de obicei alt gen și asta a fost o mică schimbare pentru tine. Cam așa a fost în cazul meu.

Alfie s-a căsătorit cu iubirea vieții lui

Dar apoi a pierdut-o. El crede într-o singură dragoste, așa că îi va veni destul de greu după moartea soției. În plus, nici cei din jurul său nu prea sunt cazuri de optimism. Relația părinților se degradează și în cele din urmă aceștia vor divorța. Bunica lui este pe moarte, suferind de un cancer nemilos. Propria lui ambiție de a scrie un roman bun care va deveni bestseller se pierde pe parcurs.

Alfie are câteva relații ciudate cu studentele lui, învață Tai Chi de la un maestru chinez pe care îl întâlnește în parc. Și pe parcurs începe să se îndrăgostească de o femeie curajoasă și diferită, care are deja un copil cu un wrestler violent.

Povestea cărții de dragoste „Lecții de viață” cuprinde dragoste, sex, tragedie, familie și eliberare de povara trecutului și a fantomelor persoanelor din acea perioadă. În cartea asta care îți va plăcea mai mult sau mai puțin, un bărbat obișnuit este în căutarea curajului de a iubi din nou.

Mie nu mi s-a părut o lectură prea impresionantă. Am fost mai mult atrasă de titlu. Dar într-adevăr, ca în cazul unei fabule, și acest volum are o poveste cu morală. Adică poți desprinde câteva lecții de viață pe parcursul lecturii, dacă nu renunți și abandonezi cartea pe undeva.

Titlu: LECȚII DE VIAȚĂ
Autor: Tony Parsons
An apariție : 2007
Editura: RAO
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 908

Alte recenzii de la Tony Parsons:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 15 zile și a scris până acum 434 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments