Recenzie „Lecții de viață” de Tony Parsons

de | dec. 28, 2020 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA LECȚII DE VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

Lecții de viață de Tony Parsons„Lecții de viață” este un roman de dragoste scris de englezul Tony Parsons. Cartea a fost publicată inițial în anul 2001. Scriitorul britanic a mai lansat și romane precum „Soția mea favorită”, „Trusa criminalistică”, „Copil și bărbat”. 

„Lecții de viață” de Tony Parsons este o carte romantică, dar mai mult despre viață, așa cum sugerează și titlul ei

Nu te dă neapărat pe spate cu povestea. E ceva în genul scenariilor de film romantic în care eroul pierde ceva, dar învață pe parcurs despre cum poate deveni. Despre iubirea în toate formele ei, prietenie și omenie. Pentru ca spre final să își găsească scopul și să își fructifice obiectivul de la început, ajungand poate să și iubească și să fie iubit din nou. Se aseamănă și cu un film romance cu o poveste sensibilă și are un final optimist, oarecum deschis.

Romanul se citește destul de ușor. Te poți identifica considerabil cu personajele și cu poveștile lor deoarece sunt realiste. Dar nu e o carte capodoperă. Ci doar una care poate să îți ofere câteva lecții de viață, dacă privești dincolo de clișee. Nu este o poveste memorabilă, care să te dea pe spate și să te facă să o iubești. Cel mai probabil vei uita despre ce a fost vorba în ea la ceva timp după lectură.

Mai ales dacă tu preferi să citești de obicei alt gen și asta a fost o mică schimbare pentru tine. Cam așa a fost în cazul meu.

Alfie s-a căsătorit cu iubirea vieții lui

Dar apoi a pierdut-o. El crede într-o singură dragoste, așa că îi va veni destul de greu după moartea soției. În plus, nici cei din jurul său nu prea sunt cazuri de optimism. Relația părinților se degradează și în cele din urmă aceștia vor divorța. Bunica lui este pe moarte, suferind de un cancer nemilos. Propria lui ambiție de a scrie un roman bun care va deveni bestseller se pierde pe parcurs.

Alfie are câteva relații ciudate cu studentele lui, învață Tai Chi de la un maestru chinez pe care îl întâlnește în parc. Și pe parcurs începe să se îndrăgostească de o femeie curajoasă și diferită, care are deja un copil cu un wrestler violent.

Povestea cărții de dragoste „Lecții de viață” cuprinde dragoste, sex, tragedie, familie și eliberare de povara trecutului și a fantomelor persoanelor din acea perioadă. În cartea asta care îți va plăcea mai mult sau mai puțin, un bărbat obișnuit este în căutarea curajului de a iubi din nou.

Mie nu mi s-a părut o lectură prea impresionantă. Am fost mai mult atrasă de titlu. Dar într-adevăr, ca în cazul unei fabule, și acest volum are o poveste cu morală. Adică poți desprinde câteva lecții de viață pe parcursul lecturii, dacă nu renunți și abandonezi cartea pe undeva.

Ți-a plăcut recenzia cărții LECȚII DE VIAȚĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Tony Parsons

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LECȚII DE VIAȚĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Lecții De Viață
Autor: Tony Parsons
An apariție : 2007
Editura: RAO
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 138

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1406 zile și a scris până acum 343 articole. Se află pe poziția 4 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments