Recenzie „Libertate” de Bogdan Teodorescu

de | sept. 24, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA LIBERTATE ARE REDUCERE PE:

999286Încep recenzia romanului “Libertate” de Bogdan Teodorescu prin a anunţa faptul că am mari emoţii. Este singura recenzie la care emoţii. Cartea mi-a plăcut foarte mult şi am teama de a nu uita vreun aspect important de recenzat.

Bogdan Teodorescu este un autor deosebit, iar pe lângă imensul bagaj de cunoştinţe pe care il etaleză de-a lungul paginilor, este un bun cunoscător al sufletului feminin şi un abil conducător al personajelor cărora le dă viaţă.

“Libertate” este structurată în capitole dedicate fiecărui personaj, capitole în care sunt descrie din punct de vedere subiectiv toate acţiunele, astfel avem ocazia de a fi martorii frământărilor interioare ale personajelor.

Bogdan Teodorescu o aduce în centru romanului “Libertate” pe respectabila Sonia Craiu, o mamă devotată, o soţie fidelă şi iubitoare, un medic respectabil.

Familia Craiu este un exemplu de familie ideală, o căsătorie din dragoste, un copil dorit, o afacere de familie prosperă, doi medici de succes, un grup de prieteni pe care te poţi baza.

Întregul univers al Soniei este dărâmat de o carte dedicată ei, în care sunt descrise cele 27 de aventuri romantice ale protagonistei, aventuri menite să imortalizeze împlinirea vârstei de 27 de ani.

Asemănările dintre Sonia şi personajul din carte sunt descoperite de toţi din anturajul cuplului perfect, prieteni care rând pe rând se „leapădă” de compania şi prietenia Soniei.

Doctorul Dan Craiu, soţul Soniei, este ultimul care află despre existenţa cărţii … oare de partea cui va fi? De partea unui autor necunoscut care cunoaşte dedesubturile Soniei sau a soţiei alături de care a petrecut ultimii ani.

Mi se pare foarte interesant că titlul cărţii dedicate Soniei este „Libertate”, la fel şi titlul cărţii lui Bogdan Teodorescu. Cu alte cuvinte, în romanul „Libertate” de Bogdan Teodorescu este vorba de romanul „Libertate” de Sorin Bratu.

Firul narativ al acestui roman decurge într-un ritm nebun, Bogdan Teodorescu a conturat o serie de personaje efervescente, imprevizibile, ale căror decizii te ţin cu sufletul la gură parcurgând paginile „Libertăţii”.

Este un roman cu puternice nuanţe politice (subiect despre care nu o să comentez în niciun caz) ce te face să cântăreşti atent libertatea pe care ar trebui sa o avem pe urma unui regim democrat, unde poporul deţine puterea.

P.S. Pe tot parcursul romanul am crezut că în spatele cărţii menite să denigreze onoarea Soniei, stă mama lui Dan Craiu. Şocul meu a fost imens în momentul în care am aflat povestea lui Sorin Bratu. Şi la fel o să fie şi pentru voi.

Vă garantez că o să vă placă aceasta carte. Spor la citit!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LIBERTATE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Bogdan Teodorescu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LIBERTATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Libertate
Autor: Bogdan Teodorescu
An apariție : 2016
Editura: CARTEA ROMâNEASCă
Nr. Pagini: 267
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.09.2016
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “O crimă anunțată” de Agatha Christie

Recenzie “O crimă anunțată” de Agatha Christie

  Viața monotonă a micii comunități din Chipping Cleghorn este animată de un anunț în ziarul local. Și dacă toți locuitorii erau deprinși cu anunțuri de căsătorie, decese, vânzări, mici evenimente locale, de data aceasta este anunțată o crimă. Vă anunțăm că o...

Recenzie “Reunion” de Fred Uhlman

Recenzie “Reunion” de Fred Uhlman

Descoperiți prietenia imposibilă dintre Hans Schwarz, fiul unui medic evreu, și Konradin von Hohenfels, un tânăr aristocrat. De ce imposibilă? Deoarece acțiunea se petrece în timpul ascensiunii regimului nazist. În ciuda diferențelor lor, Hans și Konradin reușesc să...

Recenzie “Fata care citea în metrou” de Christine Féret-Fleury

Recenzie “Fata care citea în metrou” de Christine Féret-Fleury

Vă invit în lumea tainică a cărților. Acolo unde cartea este eroina centrală. Fie că este o carte citită în metrou, fie că este una mirosită, atinsă și doar sorbită câte o pagină pe zi pentru a prelungi plăcerea, fie că este o carte veche găsită pe raftul unui...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Gheorghiescu este redactor Booknation.ro de 2455 zile și a scris până acum 23 articole. Se află pe poziția 1 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Gheorghiescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments