Recenzie Magazinul de sinucideri de Jean Teulé

Titlu: Magazinul De Sinucideri
Autor: Jean Teulé
An apariție : 2011
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 120
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Bianca Bucur
Publicată la 3.04.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Magazinul de sinucideri de Jean Teulé
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI MAGAZINUL DE SINUCIDERI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 

Magazinul de sinucideri de Jean Teulé a apărut la editura ALLFA în anul 2011 în traducerea Magdei Răduță. O poveste incredibilă dată între viață și moarte, o poveste halucinantă despre puterea exemplului.

Jean Teulé ne expune povestea familiei Tuvaché. Familie formată din Mishima, Alan, Vincet, Marilyn și Lucrece. Autorul surprinde cu o tehnică literară foarte importantă – intertextualitate. Atât Vincet cât și Alan și Marilyn cei trei copii ai familiei poartă numele unor sinucigași celebri. Vincet van Gogh, Marilyn Monroe și Alan Turing. Fiecare personaj are o personalitate aparte foarte bine conturată în concordanță cu numele.

Pe Bulevardul Bérégovoy se află micuța afacere a familiei, anume Magazinul de sinucideri. Locul în care găsești tot ce ai nevoie pentru o moarte sigură. Otrăvuri, ștreanguri, pistoale, pietre chiar și animale veninoase. Domnul și doamna Tuvaché își tratează clienții așa cum se cuvinte, cu replici deprimante, cu salutări funeste pe când Alan salută cu „bună ziua” sau „la revedere” și nu îi tratează deloc ca pe niște victime ce au pierdut războiul cu viața.

Alan este singurul personaj al romanului neatins de febra morții. Traiește parcă într-un univers paralel în care moartea pare că nu există și tot ce contează este bucuria și frumusețea momentului. Este cel care reușește să schimbe întreg cursul romanului. Cel care dă gust acțiunii prin replicile sale de un savuros umor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jean Teulé.

Demn de orice premiu al literaturii, Magazinul de sinucideri a intrat în topul romanelor mele preferate. Pe lângă faptul că se citește ușor, având un număr relativ mic de pagini, Jean Teulé m-a surprins cu ingeniozitatea cu care și-a construit personajele, armonia întregii acțiuni, umorul de calitate și lecțiile de viață surprinse în cuvinte simple.

Dacă sunteți persoane cu un acut simț al umorului atunci recomand romanul acesta din tot sufletul. Este o lectură minunată.

 

ACUM GĂSEȘTI MAGAZINUL DE SINUCIDERI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut enorm construcția personajelor, fundamentul pe care autorul le-a clădit personalitățile, faptul că s-a folosit de intertextualitate.

Aspecte Negative:

Cartea asta nu are niciun aspect negativ! Este cu siguranță genială!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.