”Malakai nu este doar o poveste de dragoste. Este o poveste despre coincidențe, supraviețuire, despre prietenie, responsabilități, sacrificii și speranță. Și despre cum uneori partea cea mai grea nu e să salvezi viața altei persoane, ci să o ții în viață.”


”Malakai” de A. Stephanie este o lectură profundă, o lecție de viață care te trece prin toate stările… Este despre cum să iubești necondiționat un suflet care nu mai are viață. Și cum să alegi între tine și persoana iubită care, deși e vie, nu mai găsește motive să trăiască. Dar o face, cum știe mai bine…

O zi ca oricare alta. Un accident de motocicletă. Un suflet sfâșiat, o viață salvată. Poate o coincidență… dar acestea nu există.

Malakai este un suflet pierdut, lipsit de speranță, adâncit în propriile sale umbre și capcane, asemeni unui liliac. Trăiește ca în scorbură, și deși nu recunoaște, vrea să iasă la suprafață. Dar nu poate. Nu știe cum. Durerea este prea apăsătoare, boala este terifiantă, iar el este singur, deși nu este, dar așa se simte. Se retrage în colivia lui și așteaptă să se termine totul.


”Știi care e cea mai ciudată parte, Anna? Că lumea asta nenorocită nu se oprește nici măcar pentru o secundă. Nu-ți dă timp să suferi, să jelești sau să trăiești pierderea cuiva. Chiar dacă tu nu ai nici cea mai mică idee cum să trăiești în continuare, nu-i pasă.” 


Hannah nu știe ce o așteaptă, sau de ce. Ia o decizie banală în acea dimineață, care o să-i schimbe întreaga existență… mersul pe jos sau autobuzul. Decide să facă mișcare, dar curând va regreta decizia luată. Sau poate nu o va face… Accidentul de pe carosabil o lasă fără suflare; fără timp de reacție, aleargă înnebunită să salveze viața celui care îi va schimba complet destinul.


”Am fost acolo… te-am ținut de mână… m-am rugat să nu mori! Am intrat în panică, pentru că nu știam cum să-ți opresc tot sângele să se mai scurgă pe asfalt!” 

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de A. Stephanie

Cu toate că decizia de a-i salva viața a fost luată dintr-un impuls de moment, Hannah se trezește față în față cu cel mai nemilos om pe care îl cunoscuse până atunci. Îl cunoștea și nu prea. Învățau la aceeași școală, da, dar nu se intersectaseră niciodată. Auzise niște zvonuri legate de viața lui, dar nimeni nu îi confirmase informațiile.

Până într-o zi, când este pusă în situația de a-l vizita zilnic, pentru a-l ajuta să se recupereze după accident, crede ea. Dar lucrurile iau o întorsătură atât de neașteptată, încât se vede nevoită să dea lupta decisivă cu ea însăși. E puternică, ambițioasă și rațională, dar totuși… nu a mai simțit așa ceva niciodată pentru nimeni. Ajunge să îl cunoască și crede cu tărie că îl poate salva.  Dar oare e dispusă să renunțe la ea însăși, pentru iubirea ce i-o poartă lui?

Alek este prietenul lui cel mai bun. A fost acolo, lângă el, când i s-au întâmplat nenorocirile. Îl cunoaște cel mai bine și nu renunță la speranța că vor veni zile fericite și pentru Malakai. Amândoi au nevoie de răbdare, și de Hannah. Hannah este persoana care îl poate salva pe Malakai, de el însăși. Dar Alek se îndrăgostește de ea, și se sacrifică tot pentru el… prietenul său, Malakai.

Nu, nu este un triunghi amoros. Nu este despre alegeri de iubire, care cu care, sau cine cu cine. Se știe cine este alesul, cine este aleasa. Dar oare va funcționa? Va învinge dragostea și de data aceasta… și cu ce costuri?


”Vezi tu… Anna… Problema cu durerea e că vine în valuri și am avut nevoie de timp să învăț cum să înot. O perioadă, am crezut că am făcut-o…”


Uneori avem nevoie să fim singuri undeva, departe de toti și de toate. Uneori, deciziile pe care le luăm lasă urme adânci în sufletul nostru, pentru totdeauna. Uneori rănile nu se vindecă niciodată, și se transformă în cicatrici… care te împiedică să poți uita vreodată. Și totuși, uneori… dragostea merită orice sacrificiu, doar pentru simplul fapt că te transformă și te duce la intensități maxime.

Deci, merită să-ți asumi riscul, întotdeauna…

Titlu: Malakai
Autor: A. Stephanie
An apariție : 2019
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 4.05.2019
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Cristina Dobrescu
Cristina e Redactor Foarte Activ
Redactor de 556 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Dobrescu