Recenzie ”Manager sau impostor” de Cosmin Baiu

de | iun. 1, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MANAGER SAU IMPOSTOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Încă de când am studiat educația antreprenorială în școală am căutat o carte de business care să mă atragă, o carte din care să învăț mai multe despre aptitudinile pe care trebuie să le aibă un atreprenor, despre etică, o carte despre management.

Deși am citit destul de multe cărți care se axau pe aceste subiecte, toate mi s-au părut că aveau un limbaj greu de înțeles, cu termeni destul de sofisticați și deseori abandonam cartea pe la jumătate.

Spre surprinderea mea, cartea ”Manager sau impostor” de Cosmin Baiu este o carte cu un limbaj ușor de înțeles, pe care o putem citi rapid și putem înțelege diferite noțiuni de management.

Deși cartea face parte din colecția ”MINI MBA”, unde regăsim două dintre cărțile scrise de Cosmin Baiu: „Antreprenor în dificultate, caut finanțare” și ”Manager sau impostor” , cărțile pot fi citite și separat, fără nicio problemă.

Cartea ”Manager sau impostor” de Cosmin Baiu  se adresează tinerilor interesați de afaceri, antreprenorilor și tuturor persoanelor interesate de mica lume a afacerilor.

Aceasta cuprinde patru mari capitole: ”Câteva cuvinte despre etică”, ”Aptitudinile managerului ideal”, ”Managementul performanței echipei de vânzări”, ”Managementul performant al echipei suport” însoțite de ilustrații de excepție care oferă cititorului o privire de ansamblu asupra cărții.

Capitolul care mi-a atras cel mai mult atenția și pe care l-am adorat a fost ”Aptitudinile managerului ideal”. Este un capitol care reușește să te pună pe gânduri, care reușește să te învețe cum ar trebui să te comporți pentru a fi unul dintre cei mai buni oameni de afaceri. Calmul, capacitatea de a lua decizii, fermitatea, consecvența, viziunea și strategia sunt doar unele dintre cele zece aptitudini ideale pe care orice om de afaceri de succes ar trebui să le aibă.

Calmul și capacitatea de delegare sunt două dintre calitățile unui antreprenor care reușește să împartă managerii în patru mari categorii:

  • managerul fără o pregătire sau experiență – acesta este tipul de antreprenor care are senzația că toată lumea vrea să-l detroneze, angajații îi doresc răul și decurge la o serie de amenintări: ”Vă dau afară”. El va simți nevoia să controleze absolut tot, ținându-și angajații într-un stres continuu;
  • managerul psihopat – acesta este tipul de manager furios, care vrea să distrugă tot în jurul său. În sufletul său se remarcă un dezechilibru, astfel aceștia nu au o familie, nu au copii, deoarece se afla pe o muchie și nu-și pot controla emoțiile negative. Managerul psihopat  poate fi ușor detronat indiferent de poziție, deoarece psihicul său este foarte ușor de controlat;
  • managerul Mesia – acesta estetipu individului care nu știe să lucreze într-o echipă, care a fost așezat în frunteai unei companii/echipe fără a avea experiența și calitățile necesare pentru un team leader;
  • managerul depășit de atribuții –  acesta nu poate respecta deadline-urile, îi este frică de superiori, nu își poate prezenta rapoartele, nu are viziune asupra lucrurilor pe care chiar el le face. Limbaj simplu, nestăpân pe domeniul său, izolat de restul echipei- acestea sunt doar câteva din atributele care pot descrie acest ultim tip de manager.

Cartea ”Manager sau impostor” de Cosmin Baiu este una dintre cărțile pe care orice tânăr care  își dorește să inițieze o afacere ar trebui să o citească, să o analizeze și să încerce să vadă ce calități de antreprenor are, dacă ar putea rezista acestei lumi dure în care toată lumea își dorește să conducă o afacere.

 

 

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MANAGER SAU IMPOSTOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Cosmin Baiu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MANAGER SAU IMPOSTOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Manager Sau Impostor
Autor: Cosmin Baiu
An apariție : 2021
Editura: EVRIKA
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Publicată la 1.06.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii. 

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Este a doua mea întâlnire cu autorul. Am citit și Iubita locotenentului francez care este mult mai cunoscută probabil și datorită ecranizării pe care eu n-am urmărit-o, dar am apreciat cartea. Colecționarul prezintă tragedia unei tinere fete răpită și sechestrată de...

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Inițial a fost foarte captivantă și teribil de creepy și dark, dar cred că autoarea a greșit complicând acțiunea cu acea tentă de paranormal. William era suficient pentru a menține teroarea la nivel ridicat, nu era nevoie și de acel Yeti/Big Foot sau ce creatură...

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 601 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 11 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments