Recenzie „Mici focuri pretutindeni” de Celeste Ng

de | oct. 20, 2021 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans


Notice: Undefined offset: 0 in /home/booknati/public_html/wp-content/plugins/booknation-tools/book_details.php on line 79

🔥 CARTEA MICI FOCURI PRETUTINDENI ARE REDUCERE PE:

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng„Mici focuri pretutindeni” este cea de-a doua carte scrisă de Celeste Ng pe care am citit-o. Despre „Tot ce nu ți-am spus” am scris de asemenea o recenzie aici pe site. Romanul acela psihologic mi-a fost tare pe plac, mai ales că a abordat un subiect care e mereu actual și care macină multă lume, în special tineretul.

Însă și thrillerul de față este tot psihologic, dar te și ține în suspans, chiar dacă nu e vorba neapărat de crime. Cartea aceasta cu povestea ei foarte dramatică m-a impresionat. Și datorită faptului că mi-a fost instigată curiozitatea, aș vrea să o văd și pe ecran. Numai bine, deoarece am înțeles că există un mini serial deja apărut. Iar în rolurile principale sunt două actrițe foarte bune: Reese Witherspoon și Kerry Washington. 

Thrillerul „Mici focuri pretutindeni” se citește rapid, dar este cât se poate de emoționant

În plus, te face de îndată să îți pui zeci de semne de întrebare referitor la valorile tale, la idealurile tale, la stilul tău de viață și la adevărata față a felului în care trăiești. Dacă ești într-adevăr mulțumit cu ceea ce ești în prezent, cu ceea ce ai realizat, sau dacă judeci pe cei din jur de la înălțimea statutului tău ori îi iei așa cum sunt, fără să pui prea multe întrebări.

Familia Richardson pare perfectă. Adulții săi par realizați și iubitori. Copiii par fermecători și sunt tare frumoși și sociabili. Mai puțin unul. Atunci când Elena Richardson închiriază o casă unei mame misterioase de profesie artist, viața ei se schimbă. Din tihnită devine agitată. Dar în același timp ziarista de la jurnalul local parcă reînvie, începând să investigheze ceva pe măsura pasiunii și curiozității ei profesionale. Ceva mult mai interesant decât aceleași subiecte călduțe pe care le scrie în fiecare zi.

Dacă îți place recenzia cărții MICI FOCURI PRETUTINDENI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Celeste Ng

Noua chiriașă este Mia Warren care împreună cu frumoasa, dar introvertita ei fiică Pearl, se mută de colo colo prin State și nu numai acolo. Oare pur și simplu așa le e stilul de viață pe plac, cel nomad? Sau caută să se ascundă în permanență de ceva care le-ar cauza nefericire?

La început Elena nu îi acordă prea mare importanță ciudatei artiste. Dar pe măsură ce aceasta se implică tot mai mult într-o bătălie pentru custodie de partea cealaltă a taberei în care e familia Richadson, Mia se va vedea cercetată și amenințată de ziarista pusă pe fapte mari.

Ceea ce o face însă pe Elena să se implice sunt și anumite considerente personale

Și un fel de răzbunare care, de fapt, ar fi îndreptată asupra propriei persoane, din cauza deciziilor care ar fi putut luate altfel. În locul regulilor atât de iubite de ea și de soțul ei și a aparentei ordini și liniști din bula ei de siguranță, și ea ar fi putut trăi o viață mai palpitantă, care să îi aducă și alt fel de satisfacții.

În plus, ceea ce o aduce pe mama perfectă mai aproape de nervi și de frustrare este apropierea tot mai mare a propriilor copii de perechea mamă-fiică Warren. Toți gravitează în jurul lor și își schimbă stilul de viață datorită noilor venite, scăpând tot mai mult din ordinea prestabilită de Elena.

Într-adevăr, citind cartea vei afla că nici Mia nu este ușă de biserică și că, da, are un trecut de care își dorește să se ascundă cât mai mult. Însă nu e nici pe departe ceva periculos sau straniu, asemănător vreunei crime ori a vreunui act de violență terifiant. Totul e psihologic aici și atent construit. Încă o dată zic că sunt tare curioasă cum a reușit un regizor să evidențieze aceste lupte interioare redând povestea printr-un serial.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MICI FOCURI PRETUTINDENI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MICI FOCURI PRETUTINDENI
Autor: Celeste Ng
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 896

Alte recenzii de la Celeste Ng:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

Cum ar fii ca cineva să îți poată citi gândurile și să folosească cele mai mari temeri ale tale împotriva ta? Dacă ai frică de înălțime să te pună într-un Montagne Russe, dacă ai fobie de insecte să te ducă într-o pădure, dacă ai ceva rău ascuns în adâncul tău să îl...

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 2 luni, 6 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 4 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments