Recenzie „Mici focuri pretutindeni” de Celeste Ng

de | oct. 20, 2021 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MICI FOCURI PRETUTINDENI ARE REDUCERE PE:

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng„Mici focuri pretutindeni” este cea de-a doua carte scrisă de Celeste Ng pe care am citit-o. Despre „Tot ce nu ți-am spus” am scris de asemenea o recenzie aici pe site. Romanul acela psihologic mi-a fost tare pe plac, mai ales că a abordat un subiect care e mereu actual și care macină multă lume, în special tineretul.

Însă și thrillerul de față este tot psihologic, dar te și ține în suspans, chiar dacă nu e vorba neapărat de crime. Cartea aceasta cu povestea ei foarte dramatică m-a impresionat. Și datorită faptului că mi-a fost instigată curiozitatea, aș vrea să o văd și pe ecran. Numai bine, deoarece am înțeles că există un mini serial deja apărut. Iar în rolurile principale sunt două actrițe foarte bune: Reese Witherspoon și Kerry Washington. 

Thrillerul „Mici focuri pretutindeni” se citește rapid, dar este cât se poate de emoționant

În plus, te face de îndată să îți pui zeci de semne de întrebare referitor la valorile tale, la idealurile tale, la stilul tău de viață și la adevărata față a felului în care trăiești. Dacă ești într-adevăr mulțumit cu ceea ce ești în prezent, cu ceea ce ai realizat, sau dacă judeci pe cei din jur de la înălțimea statutului tău ori îi iei așa cum sunt, fără să pui prea multe întrebări.

Familia Richardson pare perfectă. Adulții săi par realizați și iubitori. Copiii par fermecători și sunt tare frumoși și sociabili. Mai puțin unul. Atunci când Elena Richardson închiriază o casă unei mame misterioase de profesie artist, viața ei se schimbă. Din tihnită devine agitată. Dar în același timp ziarista de la jurnalul local parcă reînvie, începând să investigheze ceva pe măsura pasiunii și curiozității ei profesionale. Ceva mult mai interesant decât aceleași subiecte călduțe pe care le scrie în fiecare zi.

Noua chiriașă este Mia Warren care împreună cu frumoasa, dar introvertita ei fiică Pearl, se mută de colo colo prin State și nu numai acolo. Oare pur și simplu așa le e stilul de viață pe plac, cel nomad? Sau caută să se ascundă în permanență de ceva care le-ar cauza nefericire?

La început Elena nu îi acordă prea mare importanță ciudatei artiste. Dar pe măsură ce aceasta se implică tot mai mult într-o bătălie pentru custodie de partea cealaltă a taberei în care e familia Richadson, Mia se va vedea cercetată și amenințată de ziarista pusă pe fapte mari.

Ceea ce o face însă pe Elena să se implice sunt și anumite considerente personale

Și un fel de răzbunare care, de fapt, ar fi îndreptată asupra propriei persoane, din cauza deciziilor care ar fi putut luate altfel. În locul regulilor atât de iubite de ea și de soțul ei și a aparentei ordini și liniști din bula ei de siguranță, și ea ar fi putut trăi o viață mai palpitantă, care să îi aducă și alt fel de satisfacții.

În plus, ceea ce o aduce pe mama perfectă mai aproape de nervi și de frustrare este apropierea tot mai mare a propriilor copii de perechea mamă-fiică Warren. Toți gravitează în jurul lor și își schimbă stilul de viață datorită noilor venite, scăpând tot mai mult din ordinea prestabilită de Elena.

Într-adevăr, citind cartea vei afla că nici Mia nu este ușă de biserică și că, da, are un trecut de care își dorește să se ascundă cât mai mult. Însă nu e nici pe departe ceva periculos sau straniu, asemănător vreunei crime ori a vreunui act de violență terifiant. Totul e psihologic aici și atent construit. Încă o dată zic că sunt tare curioasă cum a reușit un regizor să evidențieze aceste lupte interioare redând povestea printr-un serial.

Ți-a plăcut recenzia cărții MICI FOCURI PRETUTINDENI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Celeste Ng

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MICI FOCURI PRETUTINDENI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Mici Focuri Pretutindeni
Autor: Celeste Ng
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 20.10.2021
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 48

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă

Recenzie „Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă

Unele cărți par desprinse din îndepărtata noastră copilărie, acolo unde un bunic sfătos ne dăruia povești frumoase și ne îmbrățișa, învelindu-ne cu căldură spirituală și cu stări de bine. Sunt cărți care nu pretind la Olimpul literar, dar care te umplu de aromele...

Recenzie „Moștenirea” de Yrsa Sigurðardóttir

Recenzie „Moștenirea” de Yrsa Sigurðardóttir

Am văzut o afirmație scrisă de The Globeand Mail - "Excepțional! Cel mai bun roman de până acum al Yrsei." Sincer? Și eu cred la fel. Gând la gând se poate spune, însă această carte a fost pe departe cea mai bună din tot ce am citit până acum de la Yrsa. Pasiunea mea...

Recenzie „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough

Recenzie „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough

După o distopie și un roman de dragoste, mi se făcuse poftă de un thriller bun. Aveam "Prietena mea de suflet" de Sarah Pinborough în bibliotecă de ceva vreme. Așa că m-am apucat de această carte și pot zice că nu m-a dezamăgit. Mai citisem de la Sarah Pinborough...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1330 zile și a scris până acum 336 articole. Se află pe poziția 4 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments