Recenzie ”Minunata lume nouă” de Aldous Huxley

de | mai 3, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MINUNATA LUME NOUĂ ARE REDUCERE PE:

În mod inevitabil ”Minunata lume nouă” este o halucinantă capodoperă care iese din tiparele canonicului literar, nu ca o inevitabilă deraiere, ci ca o necesară , ba chiar primordială conștientizare a sensului greșit pe care omenirea a ales să-l urmeze.

Inegalabilul și incisivul Aldous Huxley , încă prins între umanism și misiticismul cu iz filosofico-existențial, aduce în atenția cititorilor și nu numai, într-o creație redusă ca volum, creionarea unei lumi în care surogatul și veșnica nevoie de concret, palpabil, spinos și revigorant, acceptă caustica superficialitate în numele unei armonii convenabile în care viitorul înseamnă doar mâine.

În ”Minunata lume nouă” senzorialul și raționalul colcăie programatic într-o lume excesiv androginizată de nestăvilitul metisaj al ideilor, teoremelor și parșivelor redefiniri ale unui oportunist existențialism șablonard.

Dacă îți place recenzia cărții MINUNATA LUME NOUĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Aldous Huxley

Totul parcă înlemnește într-un balon de săpun, oarecum stafidit, precum un cadavru viu purtat ca o necesară paradă cu iz de imbold, pe la parastasul fiecărei zile, prin ample răsfirări de apoteoză instinctuală și catharsisi sinestezic.

Aldous Huxley ne împovărează conștiința cu un futurism testimoniar și apostolic în care stilul ignoră forma doar pentru a estetiza pentru a se face înțeles. Dar în ciuda acestui lucru textul poate să pară oarecum hermeneutic, ba poate chiar sisific.

Complexitatea descriptivismului acționează precum un liant care reușește să lege sufletul cititorului de mesajul cărții, în pofida zugrăvirii în culori terne.

Cu o ușoară tentă de nihilism și furtunoasă virulență, Aldous Huxley ne vorbește despre falsele concepte ale fericirii, în care letargia și comoditatea unui excesiv sedentarism lăuntric se aseamănă cu un ștreang, o plafonare zgrunțuroasă.

O carte altfel, într-o lume altfel!

Lectură plăcută!

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MINUNATA LUME NOUĂ CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MINUNATA LUME NOUĂ
Autor: Aldous Huxley
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 276
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2741

Alte recenzii de la Aldous Huxley:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 490 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments