Recenzie ”Minunata lume nouă” de Aldous Huxley

de | mai 3, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MINUNATA LUME NOUĂ ARE REDUCERE PE:

În mod inevitabil ”Minunata lume nouă” este o halucinantă capodoperă care iese din tiparele canonicului literar, nu ca o inevitabilă deraiere, ci ca o necesară , ba chiar primordială conștientizare a sensului greșit pe care omenirea a ales să-l urmeze.

Inegalabilul și incisivul Aldous Huxley , încă prins între umanism și misiticismul cu iz filosofico-existențial, aduce în atenția cititorilor și nu numai, într-o creație redusă ca volum, creionarea unei lumi în care surogatul și veșnica nevoie de concret, palpabil, spinos și revigorant, acceptă caustica superficialitate în numele unei armonii convenabile în care viitorul înseamnă doar mâine.

În ”Minunata lume nouă” senzorialul și raționalul colcăie programatic într-o lume excesiv androginizată de nestăvilitul metisaj al ideilor, teoremelor și parșivelor redefiniri ale unui oportunist existențialism șablonard.

Dacă îți place recenzia cărții MINUNATA LUME NOUĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Aldous Huxley

Totul parcă înlemnește într-un balon de săpun, oarecum stafidit, precum un cadavru viu purtat ca o necesară paradă cu iz de imbold, pe la parastasul fiecărei zile, prin ample răsfirări de apoteoză instinctuală și catharsisi sinestezic.

Aldous Huxley ne împovărează conștiința cu un futurism testimoniar și apostolic în care stilul ignoră forma doar pentru a estetiza pentru a se face înțeles. Dar în ciuda acestui lucru textul poate să pară oarecum hermeneutic, ba poate chiar sisific.

Complexitatea descriptivismului acționează precum un liant care reușește să lege sufletul cititorului de mesajul cărții, în pofida zugrăvirii în culori terne.

Cu o ușoară tentă de nihilism și furtunoasă virulență, Aldous Huxley ne vorbește despre falsele concepte ale fericirii, în care letargia și comoditatea unui excesiv sedentarism lăuntric se aseamănă cu un ștreang, o plafonare zgrunțuroasă.

O carte altfel, într-o lume altfel!

Lectură plăcută!

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MINUNATA LUME NOUĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: MINUNATA LUME NOUĂ
Autor: Aldous Huxley
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 276
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2492

Alte recenzii de la Aldous Huxley:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2791 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments