Recenzie: „Dans grotesc” de Aldous Huxley

de | feb. 28, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Filosofie, Istorie, Literatura Universală, Recenzii cărți, Științe Umaniste

🔥 CARTEA DANS GROTESC ARE REDUCERE PE:

Dans grotesc de Aldous Huxley“Dans grotesc” de Aldous Huxley este un roman de ficțiune umoristică publicat inițial în anul 1923. Titlul original al cărții este Antic Hay”, și a fost preluat din piesa Edward II scrisă de Christopher Marlowe. Prin interpretare asta desemnând un dans alert.

Scriitorul britanic Aldous Huxley mai este cunoscut pentru romanele sale Minunata lume nouă”, „Porțile percepției”, „Geniul și zeița”, „Orb prin Gaza”, „Punct contrapunct”, „Reîntoarcerea în minunata lume nouă”.

Cartea “Dans grotesc” de Aldous Huxley are o poveste mai ciudată

Este vorba despre ritmul în care se mișcă societatea culturală din Londra, în perioada haotică de după sfârșitul Primului Război Mondial. Ne este prezentat un personaj principal. Însă alături de el își fac apariția în fața ochilor noștri, perindându-se trist, tot felul de suflete pierdute, artiști ratați, scriitori lefteri, critici. Și oameni de știință interesați în aceeași măsură de filosofie.

Mie cartea nu mi-a plăcut deloc. Ba mai mult, am tras foarte mult de mine ca să reușesc să o termin de citit. Rar se întâmplă să nu îmi placă deloc ceva ce citesc. Dar această scriere chiar nu a fost pentru mine. Nu am putut-o înțelege așa cum ar putea-o însă înțelege alte suflete împătimite de introspecție și meditație.

Dacă îți place recenzia cărții DANS GROTESC, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Aldous Huxley

Nu am văzut în scrierea lui Aldous Huxley nici umor și nici vitalitate

Am întâlnit în schimb doar filosofie de viață și abstracțiuni ce au sens poate doar pentru personaje sau autor. Și probabil pentru categoria de oameni mai sus amintiți.

În romanul de ficțiune, ne este înfățișată Londra după Primul Război Mondial, lipsită de valori și îndreptându-se ușor ușor către haos. Cartea scriitorului britanic prezintă o lume înțesată de suflete pierdute, care se află atât în căutarea plăcerii, cât și a sensului vieții. Artiști falși, poeți de mâna a treia, escroci și romantici dezorientați populează o societate aflată în curs de deviere.

Comicul cărții constă poate în comicul de situație în care se află personajele în cele mai multe dintre cazuri. Stilul scrierii trece de la absurd la liric și viceversa. Iar personajele își schimbă identitățile și dorințele la fel de des ca șosetele.

Probabil cartea “Dans grotesc” nu este una dintre cele mai bune scrise de Aldous Huxley. Dar poate deveni interesantă pentru cine gustă o așa literatură.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DANS GROTESC CU REDUCERE DE PE:

Titlu: DANS GROTESC
Autor: Aldous Huxley
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 5 / 10
Vizualizari recenzie: 633

Alte recenzii de la Aldous Huxley:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 27 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments