🔥 CARTEA MISTERUL HENRI PICK ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Misterul Henri Pick este un roman scris de francezul David Foenkinos, cunoscut pentru romanele Delicatețe sau Charlotte.

Cărți părăsite și vise spulberate

Cartea aceasta atrage prin sinopsisul mai mult decât incitant pentru un înpătimitor al lecturii. Un bibliotecr francez se hotărăște să strângă cât mai multe manuscrise nepublicate pentru a le afișa în biblioteca orașului. Ideea aceasta stârnește curiozitatea multor scriitori aspiranți care au fost refuzați de edituri, așa că titlurile încarcă rafturile.

O comoară printre respinși

Nimeni nu le vor, sunt ușor uitate, asta până când o tânără editoare descoperă ceea ce pare a fi o capodoperă misterioasă printre volumele părăsite.

Talentul se ascunde în aluatul de pizza

Cartea poartă semnătura unui anumit Henri Pick, care după mai multe certetări pare a fi fost pizzar în oraș, om ce în viața lui nu a fost văzut cu vreo carte în mână. Tocmai acest detaliu face ca descoperirea să fie și mai fascinantă și un adevărat magnet publicistic pentru editura unde lucrează tânăra.

Misterul autorului

Romanul este publicat și imediat se crează discuții ce aduc vânzări uriașe, asta datorită trecutului presupusului autor.

Cu toate că opera îi este atribuită pizzarului Henri Pick, lumea încă caută dovezi palpabile ce susțin acest fapt, nu doar un nume pe o copertă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de David Foenkinos.

Avem de a face cu o anchetă literară plină de răsturnări de situație, care ne dezvăluie multe detalii legate atât de viața lui Henri Pick, cât și a membrilor familiei sale.

Începutul este unul plin de viață și evenimente, ne sunt introduse personajele principale, iar evenimentul declanșator prinde contur.

Înțeleg de ce cartea este cunoscută atât în Franța, cât și în celelalte țări în care a fost lansată, asta pentru că întotdeauna cărțile cu tematica lecturilor, scriitorilor anonimi sau anchetelor literare intrigă cititorul de rând.

O poveste pentru toți cei cu vise literare

Ideea de a aduna opere nepublicate, respinse de n ori, care conțin pe lângă povești inventive sau mai puțin atrăgătoare și visul de a fi un scriitor aspirant, visul măreț de afirmare, de celebritate, de persoană cu ceva de zis reprezintă rețeta perfectă pentru un roman spumos, emoționant și inventiv.

E adevărat că acest roman nu este o capodoperă, are unele lagune în ceea ce privește intensitatea acțiunii, dar este o lectură plăcută, atrăgătoare, care te ține captivat până la sfârșit.

🔥 CARTEA MISTERUL HENRI PICK ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Misterul Henri Pick
Autor: David Foenkinos
An apariție : 2019
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 280
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 14.11.2019
Nota recenzorului: 8/10
Avatar
Autor: Ioana
Ioana e Redactor Foarte Activ
Redactor de 194 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ioana