Recenzie „Misterul Henri Pick” de David Foenkinos

de | nov. 14, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MISTERUL HENRI PICK ARE REDUCERE PE:

Misterul Henri Pick este un roman scris de francezul David Foenkinos, cunoscut pentru romanele Delicatețe sau Charlotte.

Cărți părăsite și vise spulberate

Cartea aceasta atrage prin sinopsisul mai mult decât incitant pentru un înpătimitor al lecturii. Un bibliotecr francez se hotărăște să strângă cât mai multe manuscrise nepublicate pentru a le afișa în biblioteca orașului. Ideea aceasta stârnește curiozitatea multor scriitori aspiranți care au fost refuzați de edituri, așa că titlurile încarcă rafturile.

O comoară printre respinși

Nimeni nu le vor, sunt ușor uitate, asta până când o tânără editoare descoperă ceea ce pare a fi o capodoperă misterioasă printre volumele părăsite.

Talentul se ascunde în aluatul de pizza

Cartea poartă semnătura unui anumit Henri Pick, care după mai multe certetări pare a fi fost pizzar în oraș, om ce în viața lui nu a fost văzut cu vreo carte în mână. Tocmai acest detaliu face ca descoperirea să fie și mai fascinantă și un adevărat magnet publicistic pentru editura unde lucrează tânăra.

Misterul autorului

Romanul este publicat și imediat se crează discuții ce aduc vânzări uriașe, asta datorită trecutului presupusului autor.

Cu toate că opera îi este atribuită pizzarului Henri Pick, lumea încă caută dovezi palpabile ce susțin acest fapt, nu doar un nume pe o copertă.

Avem de a face cu o anchetă literară plină de răsturnări de situație, care ne dezvăluie multe detalii legate atât de viața lui Henri Pick, cât și a membrilor familiei sale.

Începutul este unul plin de viață și evenimente, ne sunt introduse personajele principale, iar evenimentul declanșator prinde contur.

Înțeleg de ce cartea este cunoscută atât în Franța, cât și în celelalte țări în care a fost lansată, asta pentru că întotdeauna cărțile cu tematica lecturilor, scriitorilor anonimi sau anchetelor literare intrigă cititorul de rând.

O poveste pentru toți cei cu vise literare

Ideea de a aduna opere nepublicate, respinse de n ori, care conțin pe lângă povești inventive sau mai puțin atrăgătoare și visul de a fi un scriitor aspirant, visul măreț de afirmare, de celebritate, de persoană cu ceva de zis reprezintă rețeta perfectă pentru un roman spumos, emoționant și inventiv.

E adevărat că acest roman nu este o capodoperă, are unele lagune în ceea ce privește intensitatea acțiunii, dar este o lectură plăcută, atrăgătoare, care te ține captivat până la sfârșit.

Ți-a plăcut recenzia cărții MISTERUL HENRI PICK?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de David Foenkinos

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MISTERUL HENRI PICK CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Misterul Henri Pick
Autor: David Foenkinos
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 280
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 14.11.2019
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 52

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 1044 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 17 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments