🔥 CARTEA VĂ AMINTIŢI DE ? ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Vă amintiţi de David Foenkinos? este un volum de gânduri structurat în cinci părţi: Un scriitor sortit eşecului; Scoubidoubii; Posteritatea amoroasă, Reconstituire faptelor şi Imaginaţia regăsită.

David Foenkinos este un romancier francez, care scrie atât literatură pentru copii cât şi piese de teatru. Este scriitor şi regizor de film.

 Romanul prezintă un scriitor consacrat, însă, care îşi pierde creativitatea. Autorul vorbeşte despre el însuşi, în cele două moduri: viaţa profesională şi cea sentimentală. David este căsătorit cu Laurence şi are o fiică cu aceasta, pe nume Victoria.

 Desfăşurarea acţiunii include momentele în care cei doi se despart, şi în care odată cu Alice, noua iubită, imaginaţia reapare.

 Întâlnirea este atipică unui scriitor care doreşte să îşi amintească o idee de roman pierdută, iar pentru aceasta retrăieşte o călătorie cu trenul Geneva-Paris, cu aceiaşi călători, petrecută cu un an în urmă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de David Foenkinos

 ,,Am înţeles că cea mai bună cale de a obţine ceva era nu de a te avânta, ci de a te supune.”

În toate cele cinci părţi sunt amintiţi soţii Martinez, vecinii autorului. Aceşti sunt un cuplu de bătrânei care călătoresc în jurul lumii şi care odată ajunşi acasă îi arată poze din voiajele făcute lui David pentru a se inspira. Deşi acestea nu îl ajută David le priveşte de fiecare dată cu entuziasm.

După moartea acestora autorul moşteneşte doua valize cu fotografii şi suveniruri din fiecare ţară, dăruite cu speranţa de a-l inspira.

,,Peste tot în jurul meu, era lumea. Uneori, pe unele clişee, regăseam chipul unuia dintre cei doi, zâmbind către obiectiv într-o clipă care dispăruse.”

În cea de-a cincea parte celebra carte a autorului, prezentă, de altfel, în toate părţile. Potenţialul erotic al soţiei mele, este din nou valorificată şi vândută.

Cartea Vă amintiţi de David Foenkinos? a fost premiată, în 2007, cu Prix du jury Jean Giorno.

🔥 CARTEA VĂ AMINTIŢI DE ? ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Vă Amintiţi De ?
Autor: David Foenkinos
An apariție : 2015
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 166
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.04.2017
Nota recenzorului: n/a

Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1152 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor