Recenzie „Misterul regelui” de Stephen King

de | sept. 20, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MISTERUL REGELUI ARE REDUCERE PE:

De când am văzut această carte pe rafturile librăriei online de unde comand ocazional, am știut că trebuie să fie a mea!  Stephen King, dragul meu autor favorit, ne prezintă tainele scrisului într-un mod unic, desăvârșit, prin alcătuirea cărții  ’’Misterul regelui.Despre scris’’, unde ne vorbește despre scris, despre viață și despre succesul său.

Când scrii o poveste, îți spui ție însuți povestea, a zis. Când o rescrii, datoria ta principală este să scoți toate lucrurile care nu aparțin poveștii.

Pot afirma cu drag faptul că am reușit să cunosc mult mai bine autorul prin prisma acestei cărți. La începutul acesteia, regăsim o mini-auto-biografie. Autorul ne vorbește despre copilărie, familie, prieteni si întamplarile care l-au marcat de-a lungul anilor. Toate acestea ne sunt prezentate în stilul sau jucăuș, dar totuși serios.  După ce vom trece de această primă parte a cărții, King ajunge să ne vorbească despre scris. Este un subiect, o temă ce abordată rar de către autori. Aceștia scriu mult mai mult despre viețile altora, despre lumi fantastice prin intermediul cărora putem scăpa de oboseala si plictiseala cotidiană.

Folosește primul cuvânt care îți trece prin minte dacă e potrivit și colorat.

Dacă îți place recenzia cărții MISTERUL REGELUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Dar ce facem atunci când noi ne dorim să fim cei din spatele cărților? Cei care scriu și rescriu povești, cei care transmit emoție si profunzime prin fiecare cuvânt scris alb pe negru? Aici ne sare în ajutor această carte! De-a lungul ei am descoperit atât de multe secrete ticluite de autor de-a lungul anilor, încat am ramas fără post-it-uri!! Fiecare pagină este plină de învățătură, de ceva nou, proaspăt, ce îi va ajuta pe viitorii autori ambițioși în viitoarele lor scrieri.

Poveștile sunt relicve, părți ale unei lumi preexistente nedescoperite. Datoria scriitorului/scriitoarei e să folosească uneltele din trusa lui/ei pentru a le dezgropa pe fiecare cât mai intactă.

Consider că ai ce învăța de la acest autor. Este o carte importantă si amuzantă deopotrivă, pe care o recomand tuturor celor pasionați de scris. Cu siguranță o voi reciti.. de ce? Fiindcă lucrez continuu la poveștile si poeziile mele.

îi voi oferi ratingul de 5/5 stelute, fiind o carte specială si plăcută.

Sper că v-am făcut curiosi!  Până data viitoare vă urez cu multă caldură să aveți lecturi frumoase!!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MISTERUL REGELUI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MISTERUL REGELUI
Autor: Stephen King
An apariție : 2016
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 280
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1023

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Andra Dombrovschi a fost redactor Booknation.ro și a scris 6 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andra Dombrovschi aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments