Recenzie ” Muzeul Britanic s-a dărâmat!” de Davod Lodge

de | nov. 4, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MUZEUL BRITANIC S-A DĂRÂMAT! ARE REDUCERE PE:

Combinând catolicismul și anglicanismul, amândouă religii inhibatoare ale senzorialului și totuși născătoare de infinite stări ded combustie ale nesfârșitei pătimiri, scriitorul englez David Lodge pune față în față prohibitiivismul simțurilor dezinhibate pe linie ereditară cât și de societate cu intepestivitatea simțirilor încă înlănțuite, în pofida zbuciumului lăuntric care afectează destinele oamenilor uneori în mod iremediabil.

Adam Appleby, personajul principal al romanului este prototipul omului rătăcit cu ușurință între rațional și senzorial, între scorțoasa realitate și impulsul simțirii, autorul apelând la un descriptivism extraordinar de amănunțit al gesturilor, zugrăvind truismele trăirilor într-o nuanță șerpuitoare care curge , molcom sau alert, printre bolovănișul banalului cotidian, acolo unde lumina și întunericul vinde și cumpără simțiri într-un ritm care, indiferent de stadiul evoluției omului, nu va putea fi vreodată cu adevărat controlat.

Personajul principal urcă și coboară peste contondentele trepte ale existenței cotidiene într-o ipohondrică ascensiune în care introvertirea, suferința tăcută, ridică ziduri de ghimpi și hilare rostogoliri onirice care îi oferă acestei cărți o inconfundabilă doză de realism, scăldat într-o cinică introspecție asupra caracterului omului de rând care, deși crede în expansivitatea netăgăduitei libertăți, totuși o trăiește în ritmul sartrerian, încarcerându-se odată cu fiecare încercare de evadare din presupusa colivie.

Dacă îți place recenzia cărții MUZEUL BRITANIC S-A DĂRÂMAT!, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de David Lodge

O carte bună!

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MUZEUL BRITANIC S-A DĂRÂMAT! CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: MUZEUL BRITANIC S-A DĂRÂMAT!
Autor: David Lodge
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 247
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 590

Alte recenzii de la David Lodge:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

            După cum v-am mai povestit, Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat bărbatul și a fost la rândul ei iubită, dar la moartea acestuia s-a trezit că din pensia de văduvă nu-și...

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2793 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments