Recenzie „Bărbatul care nu voia să se dea jos din pat și alte povestiri” de David Lodge

de | aug. 28, 2019 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BĂRBATUL CARE NU VOIA SĂ SE DEA JOS DIN PAT ȘI ALTE POVESTIRI ARE REDUCERE PE:

Bărbatul care nu voia să se dea jos din pat și alte povestiri de David Lodge

Bărbatul care nu voia să se dea jos din pat și alte povestiri este prima culegere de proză scurtă scrisă de britanicul David Lodge, carte ce a fost tipărită neobișnuit de târziu, având în vedere că acesta este scriitor cu acte în regulă de ani buni.

8 povestiri inedite

Practic, în această carte regăsim opt povestiri, unele vechi de 30 de ani, altele foarte recente, rochia de mireasă a lui Kate Middleton fiind menționată.

Titlu inspirat

Ce m-a atras la această carte? Titlul, bineînțeles! Această alegere este una inedită și foarte bună pentru marketing, că doar cine nu e curios să afle mai multe despre un bărbat ce nu vrea să se dea jos din pat, condiție în care ne regăsim mulți, mai ales în primele cinci zile ale săptămânii.

Povești realiste și ingenioase

Volumul reunește povești realiste, care abundă în ingeniozitate și prospețime. Faptele par a fi întâmplări ce i s-au întâmplat chiar scriitorului, acesta folosind un stil natural și actual.

Dacă îți place recenzia cărții BĂRBATUL CARE NU VOIA SĂ SE DEA JOS DIN PAT ȘI ALTE POVESTIRI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de David Lodge

Poveștile cu care poți relaționa, în care te regăsești sunt cele mai bune pentru că te fac să te simți implicat în acțiune, iar David Lodge reușește să captiveze cititorul într-un mod elegant și rafinat.

Caracteristica cea mai importantă a scrierilor lui David Lodge este umorul, element care se regăsește în această carte din plin.

Cartea însumează în cele 180 de pagini diferite povești de viață ce își trezesc emoții, sentimente de fericire, de tristețe sau de melancolie, acestea fiind neașteptate și surprinzătoare.

Volum tipărit pentru o expoziție

Totodată, cartea se bucură de o prefață în care ni se vorbește despre istoria ei, care a fost plină de întâmplări interesante. De pildă, cartea, fără ultimele două povestiri, a fost tipărită pentru a putea fi vândută la o expoziție în care era exponat un pat special făcut de o doamnă inspirată de povestirea ce îi dă numele cărții.

Acest lucru mi s-a părut extraordinar, iar la final regăsim și scrisoarea dânsei pentru David Lodge în care îi spunea despre proiectul ei de a arăta întregii lumi obiectul ingenios.

Vrem mai multe povestiri de la David Lodge

Per total, cartea însumează povești vesele, triste sau care te pun pe gânduri, toate fiind scrise într-un stil umoristic. Sincer, dacă mai erau încă 8 povestiri, nu mă supăram.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BĂRBATUL CARE NU VOIA SĂ SE DEA JOS DIN PAT ȘI ALTE POVESTIRI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BĂRBATUL CARE NU VOIA SĂ SE DEA JOS DIN PAT ȘI ALTE POVESTIRI
Autor: David Lodge
An apariție : 2017
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 329

Alte recenzii de la David Lodge:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 1420 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 18 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments