Recenzie ”Narziss și Goldmund” de Herman Hesse

Titlu: Narziss și Goldmund
Autor: Herman Hesse
An apariție : 1968
Editura: Biblioteca pentru toți
Nr. Pagini: 321
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 21.11.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA NARZISS ȘI GOLDMUND ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Laureat al premiului Nobel pentri Literatură, cunoscut pentru ”Jocul cu mărgele de sticlă” și ” Lupul de stepă”, scriitorul Herman Hesse, prins într-un  mare angajament scriitoricesc în care împletește cu abilitate vizionarismul, filosofia introspectivă și geografia lăuntrică a simțurilor deslânate, ne oferă în ”Narziss și Goldumnd” o filosofie a luptei dar și a întrepătrunderii dintre sacru și profan, ca o cuneiformă contopire a celor văzute și nevăzute în bulgări de trăiri oscilatorii pline de voluptate.

Da, o voluptate interioară și una exterioară, care se ciocnesc, se mușcă, se iubesc și se iubesc într-un flexionarism lăuntric care prozelește, răspopește și excomunică în ritmul clipelor care își deșiră conjugările în supinul dorințelor, dar și-n sufixele ondulatorii ale spasmelor lăuntrice care, în flux-refluxul căutării, clădește șuierul rătăcirii și apostazia regăsirii.

” Narziss și Goldmund” sunt asemeni lui Alfa și Omega, completându-se reciproc, deși, în esență, sunt două elemente contrare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Herman Hesse.

Întrebări și răspunsuri scăldate în cristelnița nemărginirii concep în ”Narziss și Goldmund”, personaje și întâmplări penetrante prin intermediul cărora Herman Hesse evidențiază cartezianismul dualității și jocul de lumini și umbre al iluziilor care, între angelic și demoniac, naște trăiri aflate în dansul apostazico-serafic, ca o continuă remodelare a existenței, nu ca un capriciu, ci ca o necesitate sau o inevitabilă stare de fapt care colorează sau depigmentează destine.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA NARZISS ȘI GOLDMUND ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Ciocnirea cataclismică dintre rațional și senzorial este creionată sublim.

Aspecte Negative:

Discrepanțele dintre cei cu carte și pleava societății sunt ușor exacerbate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Maria
    Reply

    And conjugarea strikes again. Voi măcar citiți textele astea înainte să le publicați???? Nu are nici cea mai mică logică ce spune omul ăsta aici. Rar mi-a fost dat sa vad asemenea delirium tremens. Ce înseamnă flexionarism?? Doamne ferește dacă așa se face cultura în zilele noastre. Trist, foarte trist.

POST A COMMENT.