Recenzie “Basme” de Herman Hesse

by | Oct 4, 2017 | Fantezie, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA BASME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Colecția Rao Classic și-a îmbogățit frumusețea, adăugând printre titlurile deja existente cartea Basme de Herman Hesse. Pot afirma cu drag faptul că am mai auzit de acest autor, atât de la persoane foarte cultivate, cu gusturi literare fine, dar și de la tineri la început de drum. Cu siguranță, își merită toate laudele!

În această carte regăsim basmele lui Hesse, autor german, scrise de-a lungul anilor. Ne sunt etalate 21 de povești diverse, de excepție, despre ființe extraordinare, sau despre oameni speciali.

 

De-a lungul acestei cărți m-am bucurat precum un copil ce ascultă pentru întâia oară o poveste fantastică. Am experimentat tristețe și am simțit profunzimea cuvintelor. Magia și măiestria folosită in fiecare dintre povești mi-a mângâiat sufletul. Am trecut prin 21 de lumi diferite. Am trăit 21 de experiențe diferite, care mai de care mai speciale.

Preferatele mele au fost: ’’Visul unui fluier’’, ’’Piticul’’ și ’’Poetul’’. În cadrul primului basm menționat am regăsit un pasaj fermecător, un citat pe care nu îl voi uita prea curând, ce însumeaza tot ce mi-aș fi dorit să o facă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Herman Hesse

Moartea era viață, și viața era moarte, și amândouă erau prinse într-o eternă și năprasnică încleștare a iubirii- acesta era adevarul ultim, și rostul lumii și de aici răzbătea o lumină care reușea să preamărească până și nefericirea, dar și o umbră care tulbura orice bucurie și frumusețe, cufundându-le în beznă. Din această beznă însă, bucuria ardea mai tare și mai frumos, iar iubirea mai intens din această întunecime.

Citind această carte am simțit că visez..că mă aflu într-un vis adânc..din care nu mă poate trezi nimeni. Bucuria oferită de aceste povestioare nu se poate compara cu alta. Personajele șarmante, amuzante, sau poate chiar triste sunt făurite cu mult patos.

Eram ferm convinsă că este genul de lectură pe care o poți lăsa de pe o zi pe alta. În urma citirii a maxim două pagini am realizat faptul că ma înșel. Am devorat cartea în câteva ore, dar trăirile oferite de ea au ramas alături de mine de atunci si până acum.

Iarăși și iarăși mă afund

În fântâna ta, legendă de demult,

Ale tale dulci cântări le mai aud departe

Cum râzi, cum visezi, cum plângi incetișor.

Din adâncuri urca un îndemn

Și un cuvânt vrăjit în șoaptă e rostit,

De parcă beat aș fi și adormit,

Iar tu mă chemi mereu, necontenit.

V-o recomand din tot sufletul pentru aceste zile de toamne friguroase, animate de culorile jucăușe ale frunzelor și de vuietul liniștit al vântului. De la Herman Hesse doresc să mai citesc și alte opere, precum: ’’Lupul de stepă’’ și ’’Cele mai frumoase povestiri’’.

Sper că v-am făcut curioși în legătura cu această frumusețe și până data viitoare doresc să vă urez cu multă caldură lecturi frumoase și spor la citit!

🔥 CARTEA BASME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Basme
Autor: Herman Hesse
An apariție : 2014
Editura: RAO CLASIC
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Andra Dombrovschi este redactor Booknation.ro de 1069 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 76 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andra Dombrovschi aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments