Recenzie ,,Nerve. Adevăr sau provocare” de Jeanne Ryan

Titlu: Nerve. Adevăr Sau Provocare
Autor: Jeanne Ryan
An apariție : 2016
Editura: Leda Edge
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 15.04.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA NERVE. ADEVĂR SAU PROVOCARE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Nerve este un roman destul de comercializat, o tentație pentru publicul larg.

Încă de când ai cartea în mână, știi că nu o să te facă să simți fiorii aceia de melancolie. Nu te aștepți să rămâi cu o lecție la care să te gândești ore sau zile întregi. Poate nici nu te aștepți să îți placă, dar în această privință cred că o să te înșeli.

Numai titlu îți stârnește curiozitatea, nu? Iar după mine, subtitlul din română surprinde exact esența cărții.

Ești provocat să faci niște lucruri destul de prostești, cu niște micuțe reguli, fiind desigur răsplătit cu niște premii la care doar poți visa. Iar adevărul este că nu poți renunța.

Vreau să mă laud puțin cu faptul că mă regăsesc foarte mult în personajul feminin principal. Sunt destul de încântată că Vee are un semn zodiacal ca al meu. Iar caracterul nostru este destul de asemănător.

O avem așadar, pe Vee (al cărui nume are un mister aparte, pe care îl veți descoperi spre final), 0 fată din spatele scenei și la propriu și la figurat. Ea este responsabilă cu machiajul și decurgerea scenografiei piesei în care joacă prietena sa cea mai bună și cea mai populară, dar și băiatul de care este îndrăgostită până peste cap.

Se pare că o singură tachinare din partea acestui băiat reușește să o convingă pe Vee să privească cu alți ochi acest joc.

După terminarea piesei, Vee alege cea mai simplă provocare și o pune în aplicare alături de camaradul sau drăguț și priceput în tehnologie.

Cu un oarecare noroc chior, ajunge în fazele preliminare, unde primește și premii extraordinare dacă îndeplinește provocările.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jeanne Ryan.

Deși îi promite prietenei sale că nu va mai avea nici o legătură cu acest joc, seara este din nou în același loc, numai că acum face o pereche cu Ian, personajul masculin principal.

Ian pare a fi cel mai minunat premiu. Cel care o face să uite de băiatul ,,de pe scenă”. Cel care îi va fi pereche în rundele live.

Faptul că premiile constau în niște dorințe destul de intime, o înfioară pe Vee și reușește să-i slăbească încrederea în toate persoanele din jur.

Observatorii sunt înfometați de pericol și spectacol. Iar cei de la Nerve încearcă să le satisfacă această nevoie, chiar dacă la un moment dat vor întrece limita, într-un mod aproape bolnav.

Când lucrurile o iau razna, Vee este dispusă să renunțe la tot. Este dispusă să piardă toate premiile, în schimbul siguranței ei.

Tu ai fi dispus să mori, sau să omori pentru a primi un premiu?

Nerve are o acțiune incitantă și antrenantă, te va face să îți ții respirația până la pagina următoare, și tot așa până termini cartea. Pur și simplu nu o poți lăsa din mână.

Finalul romanului m-a lăsat complet în ceață. Încă sunt dezumflată din cauza asta. Nu știu dacă v-a apărea și un volum doi, însă eu nu sunt împăcată cu starea în care se află lucrurile.

Este plin de mister. De fapt, toată cartea, de la numele protagonistei, până la ce se află în spatele acestui joc nebunesc.

🔥 CARTEA NERVE. ADEVĂR SAU PROVOCARE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.