Recenzie ”Neverland” de Radu Găvan

by | Dec 2, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA NEVERLAND ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

După romanul ”Exorcizat” Radu Găvan încearcă în ”Neverland” (ambele cărți apărute la Herg Benet) o  poveste ceva mai altfel, care de fapt nu este poveste ci mai degrabă fărâme de realitate smulse din desagul cu vicisitudini ale vieții care, nu de puține ori, se aseamănă cu un tendențios și alunecos șarpe care ademenește cu fel și fel de iluzii.

descarcare-10

Povestea profesorului Anton, personajul principal al cărții, rămas văduv, a cărui unică fericire este existența fetiței sale de doar cinci anișori, poate fi povestea oricui. Poate fi povestea mea, a vecinului de vizavi sau chiar a dumneavoastră.

Îndrăznesc să afirm că această carte este o palmă zdravănă dată celor care nu știu să aprecieze la adevărata valoare ceea ce viața deja le-a oferit, cerând din ce în ce mai mult.

Stilul scriitoricesc al lui Radu Găvan combină realismul cu un necesar strop de imaginativ acaparator, transformând poveștile de viață în incontestabile pilde, hrană pentru învățăceii care încă mai cred că tot ce zboară se mănâncă.

carte-neverland-de-radu-gavan

Pleiada de sentimente, care întotdeauna mușcă din felul de a fi al fiecărui muritor, este redată cu o incredibilă acuitate de către Radu Găvan prin intermediul unui scris pasional și sincer, care scoate în evidență talentul de netăgăduit al autorului.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Radu găvan

radu-gavan-300x300

Mângâierile și pălmuirile epitetizate cu dibăcie, care șerpuiesc într-un dans oriental între acceptare și renegare, luptă și resemnare, sunt subliniate prin intermediul amestecării dintre neprihănire și maculare, în deplină conformitate cu cotidianul simțit de fiecare din noi, pogorât peste efemera îndârjire a umerilor noștri de încropiți războinici antrenați într-un război al nimănui.

Între ”Exorcizat” și ”Neverland” s-a produs ceva înăuntrul lui Radu Găvan, acesta reușind, prin intermediul celei de a doua cărți a sa, apărută la Herg Benet, etalarea pantei ascendente pe care se află, arătând că nu dorește să-și dezamăgească cititorii, pentru că el nu trișează și mai ales nu joacă la cacealma.

O carte foarte bună!

Lectură plăcută!

Titlu: Neverland
Autor: Radu găvan
An apariție : 2015
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.12.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Odată cu fiece pagină asiști la un spectacol al vieții, cu bune și cu rele, din care nu te poți retrage pentru că ești parte activă, o fărâmă dintr-un grandios spectacol.

Aspecte Negative:

Poate că această carte are și defecte, ca absolut orice lucru, doar că eu, un om cu defecte, nu am reușit să le găsesc.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

„Pe această mare Doamnă a cântecului popular românesc trebuie să o revedem, cu ochii minţii noastre, numai cântând: atunci trăia ea cu adevărat, atunci era ea cea adevărată.” Mi-am dorit să descopăr un personaj feminin care a lăsat o amprentă asupra culturii muzicale...

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

„Autobiografia”, de José Luís Peixoto, este un roman care împletește biografia cu ficțiunea publicat în 2019, fiind cea mai recentă carte de acest autor. Peixoto, născut în 1974, este unul dintre cei mai citiți scriitori portughezi contemporani, câștigător a numeroase...

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Pe Elisabeth Naughton am cunoscut-o prin intermediul seriei Casa Păcatelor. M-am îndrăgostit iremediabil de stilul ei de a scrie și am savurat fiecare carte din serie ca și cum ar fi fost ultima mea lectură. Urmează să scriu o recenzie și pentru această serie, însă...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2019 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 151 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments