Recenzie: „Exorcizat” de Radu Găvan

de | feb. 21, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA EXORCIZAT ARE REDUCERE PE:

Exorcizat de Radu Găvan“Exorcizat” este romanul de debut al scriitorului român Radu Găvan. Cartea a fost publicată inițial în 2014, la editura Herg Benet. Pentru acest roman, autorul a primit în 2015 Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut, “Mircea Ciobanu”. Și cea de-a doua carte a sa, “Neverland”, a fost la fel de bine primită în lumea literară și de către publicul cititor. Aceasta a apărut în anul 2015, tot la editura Herg Benet. În 2016 scriitorul a fost recompensat cu Premiul I la Festivalul Alexandru Macedonski.

Eu am început opera lui Radu Găvan citind mai întâi cel de-al doilea roman publicat, “Neverland”, căruia i-am făcut recenzia aici pe site. Cartea m-a impresionat puternic și am dorit să continui să-i descopăr scrisul, ceea ce am și făcut.

Romanul “Exorcizat” a fost pentru mine ca un duș cu apă rece

Știam în ce lume trăim, printre ce specimene de oameni ne ducem viața, cum răul ne doboară ușor ușor în fiecare zi. Dar cartea aceasta mi-a prezentat faptele mult mai clar și cu exemple pe bune din realitatea ce ne înconjoară. Este, dacă pot spune, poate și mai șocantă decât prima carte citită de la Radu Găvan.

Stilul este asemănător. Scrierea e plină de violență de limbaj și fizică. Întâlnești demoni cu chipuri diferite și scene parcă rupte dintr-un documentar despre cum e iadul pe pământ. Ceea ce te frapează este faptul că povestea este inspirată din realitate. Autorul a pornit de la propriile experiențe în alcătuirea romanului.

Dacă îți place recenzia cărții EXORCIZAT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Radu Găvan

“Exorcizat” e un volum întunecat despre realitățile de zi cu zi din țara noastră. Se axează în special pe scene halucinante din București. Eu am rămas șocată parcurgând această carte. Deci dacă vrei să fii dat pe spate de ceva ce citești, atunci poți citi oricare dintre cele două romane ale autorului, “Neverland” și “Exorcizat”.

Romanul este înțesat cu un umor negru, care parcă face haz de necaz în cele mai grotești situații

Personajul principal, este, așa cum și Radu Găvan a fost odată, un tânăr agent imobiliar din capitală, în căutarea unei vieți mai bune. Dar lumea aceasta este ca o capcană, în care dacă nu ești suficient de tupeist, manipulator sau sadic, nu ai cum să nu cazi. Așa că tânărul nostru agent, aflat la început de drum și cam fără experiență, va fi prins într-o plasă de vicii, personaje dubioase, prădători și interlopi, care îl vor marca pentru totdeauna.

Rămâne să vezi dacă personajul o va scoate la liman și va avea viața pe care și-o dorește. Sau dacă se va scufunda și mai adânc în mlaștina unui București aflat în putrefacție. Aceasta este o lectură pe care o recomand pentru a te face să te trezești la viață. Dar și să deschizi mai bine ochii pentru a ști să te ferești de pericolele care îți sunt presărate constant în cale.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA EXORCIZAT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: EXORCIZAT
Autor: Radu Găvan
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 296
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 297

Alte recenzii de la Radu Găvan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1574 zile și a scris până acum 354 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments