Recenzie: „Exorcizat” de Radu Găvan

de | feb. 21, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA EXORCIZAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Exorcizat de Radu Găvan“Exorcizat” este romanul de debut al scriitorului român Radu Găvan. Cartea a fost publicată inițial în 2014, la editura Herg Benet. Pentru acest roman, autorul a primit în 2015 Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut, “Mircea Ciobanu”. Și cea de-a doua carte a sa, “Neverland”, a fost la fel de bine primită în lumea literară și de către publicul cititor. Aceasta a apărut în anul 2015, tot la editura Herg Benet. În 2016 scriitorul a fost recompensat cu Premiul I la Festivalul Alexandru Macedonski.

Eu am început opera lui Radu Găvan citind mai întâi cel de-al doilea roman publicat, “Neverland”, căruia i-am făcut recenzia aici pe site. Cartea m-a impresionat puternic și am dorit să continui să-i descopăr scrisul, ceea ce am și făcut.

Romanul “Exorcizat” a fost pentru mine ca un duș cu apă rece

Știam în ce lume trăim, printre ce specimene de oameni ne ducem viața, cum răul ne doboară ușor ușor în fiecare zi. Dar cartea aceasta mi-a prezentat faptele mult mai clar și cu exemple pe bune din realitatea ce ne înconjoară. Este, dacă pot spune, poate și mai șocantă decât prima carte citită de la Radu Găvan.

Stilul este asemănător. Scrierea e plină de violență de limbaj și fizică. Întâlnești demoni cu chipuri diferite și scene parcă rupte dintr-un documentar despre cum e iadul pe pământ. Ceea ce te frapează este faptul că povestea este inspirată din realitate. Autorul a pornit de la propriile experiențe în alcătuirea romanului.

“Exorcizat” e un volum întunecat despre realitățile de zi cu zi din țara noastră. Se axează în special pe scene halucinante din București. Eu am rămas șocată parcurgând această carte. Deci dacă vrei să fii dat pe spate de ceva ce citești, atunci poți citi oricare dintre cele două romane ale autorului, “Neverland” și “Exorcizat”.

Romanul este înțesat cu un umor negru, care parcă face haz de necaz în cele mai grotești situații

Personajul principal, este, așa cum și Radu Găvan a fost odată, un tânăr agent imobiliar din capitală, în căutarea unei vieți mai bune. Dar lumea aceasta este ca o capcană, în care dacă nu ești suficient de tupeist, manipulator sau sadic, nu ai cum să nu cazi. Așa că tânărul nostru agent, aflat la început de drum și cam fără experiență, va fi prins într-o plasă de vicii, personaje dubioase, prădători și interlopi, care îl vor marca pentru totdeauna.

Rămâne să vezi dacă personajul o va scoate la liman și va avea viața pe care și-o dorește. Sau dacă se va scufunda și mai adânc în mlaștina unui București aflat în putrefacție. Aceasta este o lectură pe care o recomand pentru a te face să te trezești la viață. Dar și să deschizi mai bine ochii pentru a ști să te ferești de pericolele care îți sunt presărate constant în cale.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții EXORCIZAT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Radu Găvan sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA EXORCIZAT CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Exorcizat
Autor: Radu Găvan
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 296
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 21.02.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1152 zile și a scris până acum 303 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments