Recenzie ” Noaptea din Grădina Ghetsemani” de Lev Șestov

de | oct. 15, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA NOAPTEA DIN GRĂDINA GHETSEMANI ARE REDUCERE PE:

 

Dacă noaptea din Grădina Ghetsemani a fost un caz înfăptuit cu voia Domnului, asta înseamnă că Dumnezeu a dorit să separe rațiunea și senzorialul verbului a crede ridicându-l pe om pe o nouă treaptă?

Sub vuietul acestei întrebări Lev Șestov, cu ajutorul filosofilor Pascal și Hegel, îl așează pe Dumnezeu pe masa de operație, îndeplinind rolul de chirurg intransigent care, hrămimdu-și certitudinile și îndoielile cu cartezianul dicton ”ergo cogito, ergo sum”, disecă, eviscerează și pansează cu o judecată împovărată de un temerar vizionarism, prins de o îndrăzneală verosimilă în care viermuiește anumite poteci intempestive ale lui ce a fost, ce este și ceea ce va fi.

Dacă îți place recenzia cărții NOAPTEA DIN GRĂDINA GHETSEMANI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Lev Șestov

Apărută la editura Polirom, cartea ” Noaptea din Grădina Ghetsemani” este o încercare de a lumina, un joc al argumentelor și al contraargumentelor, într-un continuu flux-reflux al redefinirii, întotdeauna în funcție de3 intensitatea conștientizării propriului eu. Practic omul, ființă cu calități și defecte, cu fapte abominabile și serafice, aflat mai mereu la anumite bifurcări, este etern prizonier între ”mai bine și mai rău”, când acest ” mai” naște avântul și resemnarea, canonizarea și excomunicarea, uneori la vedere, alteori pe ascuns.

Spațiul și disponibilitatea Eului, pusă în balanța nemărginirii, naște sfinți și demoni, oameni și neoameni, țipăte și murmure, vise line și vise tumultoase.

Cartea lui Șestov este inoculantă , așezându-l pe Om pe înaltele trepte ale devenirii.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NOAPTEA DIN GRĂDINA GHETSEMANI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Noaptea Din Grădina Ghetsemani
Autor: Lev Șestov
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 129
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 661

Alte recenzii de la Lev Șestov:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2730 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments