Recenzie: „Nopți în Bombay” de Louis Bromfield

de | nov. 27, 2019 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Recenzii cărți

“Nopți în Bombay” este cea de-a doua carte citită de la Louis Bromfield. Face parte de asemenea din genul romanelor de dragoste. Dar nu este vorba despre o poveste cu dulcegării. Scrierea a fost publicată inițial în anul 1941 și este pură ficțiune. De la romancierul american am mai citit și “Toamnă timpurie”, despre care am vorbit într-una dintre recenziile recente.

Romanul de dragoste “Nopți în Bombay” de Louis Bromfield trasează cu emoție destinele a trei personaje

Viețile celor trei personaje sunt legate unele de altele prin voia sorții. Bill Wainright este un om de afaceri american ce vine în Bombay pentru treburile sale. Buck Merrill este prietenul vechi al lui Bill. El este un misionar ce ajută indienii să aibă o viață mai bună. Dar chiar sănătatea lui este pusă în pericol din cauza acestui lucru. Carol Halma este o fostă miss și artistă care a fost măritată pentru un timp cu Bill.

Între Carol și Bill nu mai există pasiune, ci doar prietenie. Iar între Bill și Buck caramaderia nu s-a pierdut deloc. Însă atunci când femeia se întâlnește cu filantropul într-un tren cu destinația Bombay, ea ajunge să se îndrăgostească de bărbat. Făcându-l astfel ușor gelos pe fostul soț. Dar el nu este singurul care este deranjat de relația celor doi. Frumoasa artistă are o mulțime de admiratori care încearcă să îi bage bețe în roate referitor la noua iubire. Relația dintre Carol și Buck este una foarte pasională.

Complicațiile încep atunci când Bill își dă seama că s-a reîndrăgostit de femeie

Triunghiul acesta amoros se desfășoară pe fundalul luxului și nebuniei multiculturale din Bombayul anilor 1930. Făcându-și cale liberă printr-o mulțime de personaje care mai de care mai pestrițe, cei trei protagoniști sunt legați unul de altul prin legături invizibile, dar extrem de puternice. Însă aceștia nu vor întâlni numai iubirea și pasiunea. Ci și lăcomia, corupția și decepția care se vâră adânc în inimile lor.

Probabil vei ajunge să îți pară rău un pic de destinul unor personaje. Însă cel puțin vei vedea că Bill va face tot posibilul să își ajute cei doi prieteni să învingă intrigile și să rămână împreună. Asta pentru că prietenia este uneori mai presus decât dragostea.

Povestea cărții “Nopți în Bombay” de Louis Bromfield este foarte bine prezentată. Personajele sunt construite în mod complex. Firul narațiunii este ușor de descoperit. Iar faptul că totul se petrece în exotica Indie, în fostul Bombay, Mumbaiul de azi, te face să vrei să afli mai multe despre acea civilizație și lume picantă.

Titlu: NOPȚI ÎN BOMBAY
Autor: Louis Bromfield
An apariție : 2014
Editura: ORIZONTURI
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 605

Alte recenzii de la Louis Bromfield:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 4 luni, 18 zile și a scris până acum 423 articole. Se află pe poziția 4 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments