Recenzie: “Toamnă timpurie” de Louis Bromfield

by | Nov 26, 2019 | Beletristică, Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOAMNĂ TIMPURIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Toamnă timpurie” de Louis Bromfield este un roman de dragoste publicat inițial în anul 1926. Înainte și cât timp am citit scrierea nu am știut. Dar la finalizarea ei am aflat că autorul american a câștigat Premiul Pulitzer pentru acest roman, în anul 1927.

Așadar este o lectură demnă de luat în considerare. Dar nu numai această distincție de valoare o recomandă. Povestea în sine este una admirabilă. Dramatică, dar emoționantă. Această carte a fost considerată de valoare universală. Și pe bună dreptate. Nu numai personajele sunt bine construite. Nu numai povestea lor este grăitoare și realistă. Descrierile psihologice ce redau atât de bine firile protagoniștilor, sentimentele lor și trăirile pe care le au, îmbogățesc considerabil romanul.

Lumea despre care scrie Louis Bromfield în cartea “Toamnă timpurie” este una vicioasă, care se prăbușește

Majoritatea personajelor suferă fără a avea prea multe de făcut pentru a îndrepta acest lucru. Ele sunt de o tristețe copleșitoare, care te poate atinge chiar și pe tine ca cititor. Este evident că vei dori să își găsească salvarea și liniștea; ca finalul să fie unul mult mai îmbucurător. Dar totodată protagoniștii sunt mândri și pun mult accent pe tradiție și valori. În plus, aleg sacrificiul personal pentru ca totul să rămână așa cum este, o aparență. Asta în loc să zguduie lumea din temelii prin decizii și dezvăluirea de secrete bine ascunse.

Sinceritatea celor despre care este povestea e deplină

Dar nu în cazul fiecăruia dintre ei. Sinceritatea față de apropiați este una. Decizia de a spune adevărul în fața lumii întregi și de a demasca ceea ce se credea perfect și moral, este alta. Dragostea aici, deși există din plin, nu poate fi deloc învingătoare. Așadar nu vei avea parte de încă unul dintre romanele de dragoste cu final fericit la care te-ai aștepta. Sfârșitul vine și nu vine cu o oarecare alinare și liniște. Depinde de tine cum îl percepi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Louis Bromfield

Însă acelea despre care este scris aici sunt vremuri îndepărtate. Iar prezentul nostru gândește cu totul altceva despre poveste. Și ar fi acționat altfel în circumstațele de acum.

Tot de la Louis Bromfield, aparte de “Toamnă timpurie”, mai poți citi și Vin ploile”, „Nopți în Bombay”, „Din proprie experiență”.

🔥 CARTEA TOAMNĂ TIMPURIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Toamnă Timpurie
Autor: Louis Bromfield
An apariție : 2016
Editura: LITERA, COLECțIA "CELE MAI FRUMOASE ROMANE DE DRAGOSTE"
Nr. Pagini: 287
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 26.11.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 645 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments