Recenzie: „Toamnă timpurie” de Louis Bromfield

de | nov. 26, 2019 | Beletristică, Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți

“Toamnă timpurie” de Louis Bromfield este un roman de dragoste publicat inițial în anul 1926. Înainte și cât timp am citit scrierea nu am știut. Dar la finalizarea ei am aflat că autorul american a câștigat Premiul Pulitzer pentru acest roman, în anul 1927.

Așadar este o lectură demnă de luat în considerare. Dar nu numai această distincție de valoare o recomandă. Povestea în sine este una admirabilă. Dramatică, dar emoționantă. Această carte a fost considerată de valoare universală. Și pe bună dreptate. Nu numai personajele sunt bine construite. Nu numai povestea lor este grăitoare și realistă. Descrierile psihologice ce redau atât de bine firile protagoniștilor, sentimentele lor și trăirile pe care le au, îmbogățesc considerabil romanul.

Lumea despre care scrie Louis Bromfield în cartea “Toamnă timpurie” este una vicioasă, care se prăbușește

Majoritatea personajelor suferă fără a avea prea multe de făcut pentru a îndrepta acest lucru. Ele sunt de o tristețe copleșitoare, care te poate atinge chiar și pe tine ca cititor. Este evident că vei dori să își găsească salvarea și liniștea; ca finalul să fie unul mult mai îmbucurător. Dar totodată protagoniștii sunt mândri și pun mult accent pe tradiție și valori. În plus, aleg sacrificiul personal pentru ca totul să rămână așa cum este, o aparență. Asta în loc să zguduie lumea din temelii prin decizii și dezvăluirea de secrete bine ascunse.

Sinceritatea celor despre care este povestea e deplină

Dar nu în cazul fiecăruia dintre ei. Sinceritatea față de apropiați este una. Decizia de a spune adevărul în fața lumii întregi și de a demasca ceea ce se credea perfect și moral, este alta. Dragostea aici, deși există din plin, nu poate fi deloc învingătoare. Așadar nu vei avea parte de încă unul dintre romanele de dragoste cu final fericit la care te-ai aștepta. Sfârșitul vine și nu vine cu o oarecare alinare și liniște. Depinde de tine cum îl percepi.

Însă acelea despre care este scris aici sunt vremuri îndepărtate. Iar prezentul nostru gândește cu totul altceva despre poveste. Și ar fi acționat altfel în circumstațele de acum.

Tot de la Louis Bromfield, aparte de “Toamnă timpurie”, mai poți citi și Vin ploile”, „Nopți în Bombay”, „Din proprie experiență”.

Titlu: TOAMNĂ TIMPURIE
Autor: Louis Bromfield
An apariție : 2016
Editura: LITERA, COLECȚIA "CELE MAI FRUMOASE ROMANE DE DRAGOSTE"
Nr. Pagini: 287
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 692

Alte recenzii de la Louis Bromfield:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden
Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden

Multă vreme oamenii s-au împărțit în două tabere, cei care credeau numai în ceea ce se putea dovedi pe căi științifice și cei care credeau într-o forță superioară, respectiv, o cale spirituală. Omul de știință Gregg Braden s-a axat pe analiza conexiunii dintre știință...

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 8 luni, 21 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments