🔥 CARTEA NU TE ÎMPIEDICA DE MINE TE IMPLOR! ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Să nu te încrezi în mine niciodată. Sunt un dezastru. Și mai ales, nu te împiedica de mine, te implor! O să-ți fracturezi sufletul.

Începând să citesc Nu te împiedica de mine, te implor!, mai că-mi surâdea și mie ideea de a mă interna într-un sanatoriu. Dar cum cel mai apropiat de mine este Socola, nu pot risca să-i înnebunesc pe oameni mai mult decât sunt ei nebuni deja. Așa că o să mă mulțumesc cu ”azilul de nebuni” pe care-l frecventez deja și care se identifică prin lumea asta haotică în care fiecare se preface ca având toate țiglele pe casă.

Dacă vreodată o să-mi întâlnesc creierul, îl strâng de gât, înainte să vocifereze.

Revenind la romanul Georgianei Vâju pot spune că a fost o lectură savuroasă. Interacțiunea doctor-pacient, IvAna, este mană cerească atât pentru tine ca și cititor cât și pentru Ana, care tot timpul alunecă în zbuciumul tumultos al propriilor sentimente. Bine că nici măcar nu știu dacă zbuciumul este cauza principală și nu cumva războiul purtat de rațiune contra inimii.

-Mă refer la greșelile inimii. Nebuna asta e certată rău cu creierul meu, și cu mine. Eu spun nu, ea spune da… și, uite așa, ajungem la divergențe serioase.

Nu te împiedica de mine, te implor! te pune în fața unei iubiri confuze, dureroase sau mai exact te pune să răspunzi la o întrebare enigmatică: Dacă iubirea ar fi durere, ai mai alerga după ea ca înecatul? Și nici măcar durerile inimii nu fac subiectul central al acestei cărți. Este mai mult vorba de a te speria de profunzimea sentimentelor asaltate de o rațiune mult prea activă, dispusă să despice firul ”în 15” nu în 4.

Nu voiam să mai cunosc alți oameni, să mă atașez de ei, apoi să sufăr în urma despărțirii și să plâng de dorul lor. Era perfect așa.

Ana este ca un suflet nărăvaș, veșnic tânăr, care va continua să fie întocmai ca un boboc de floare, nepăsător la anotimpurile care trec peste el. Cu o stare de spirit alternantă, cu un obicei profund de a trăi și mai ales, de a iubi, Ana fuge constant de rutină, atât în plan profesional cât și mai ales, în plan sentimental. Căzând într-o stare de supărare, din cauza unei iubiri toxice, ce tinde să îmbrățișeze depresia, se internează benevol într-un sanatoriu pentru a se vindeca. Aici, îl va cunoaște pe doctorul Ivan, un doctor cu metode atipice, iar dezordinea din viața ei îi va parea Anei și mai greu de ordonat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Georgiana Vâju

Ce-o fi iubirea asta, și câte forme poate îmbrăca într-o viață de om?

Nu te împiedica de mine, te implor! este o introducere în viața Anei, o introducere în care îl zărim și pe Iv, doctorul care ar putea aranja lucrurile în dezordinea ce se numește Ana. Ce este și mai minunat la acest volum? Faptul că deși Georgiana Vâju ne pune în temă încă din acest volum cu ceea ce va urma, tu, cititorule, rămâi și mai profund ancorat în poveste. Abia aștepți desfășurarea evenimentelor care te va duce în punctul dezvăluit de autoare.

-Pentru coerență ai nota zece. În schimb, te las corigentă la generozitate și altruism.

-Nu ai decât să mă lași și repetentă. Tot nu o să vin cu flori la tine să mă treci clasa. Îmi place să spun ce gândesc. Dacă pentru asta merit să fiu lăsată, atunci lasă-mă. Și cred că este cam deplasat să spui că sunt egoistă, într-o lume în care egoismul te ajută să supraviețuiești.

Ce mi-a plăcut și mai mult? Interacțiunea celor doi protagoniști, schimbul acid de replici, tachinarea și căldura care răzbate din ironia aruncată prin vorbe. Amuzamentul este la cote maxime. Filosofia despre viață, iubire, sentimente, precum și introspecția proprie, este și ea de o familiaritate care te îngrozește și te incită în același timp.

Sunt oameni pe care îi ținem în brațe, dar nu neapărat și în suflet. Și sunt oameni pe care îi ținem în suflet, pentru că nu putem să-i ținem în brațe.

Nu te împiedica de mine, te implor! de Georgiana Vâju este o lectură plăcută, amuzantă, gânditoare, un amalgam de trăiri rătăcite într-un vârtej de sentimente, căutare de sine, ancorare în viață, afinitatea omului spre atașarea de un alt suflet.

Am zâmbit în sinea mea. Ca la hotel, zici că sunt în stațiune și mă relaxez. Deci nu-s departe cu minciunile.

Apoi, mintea mi-a fost săgetată de un gând. Eram internată într-un spital de nebuni și medicul meu flirta de zor cu mine.

Da, chiar așa, și mie îmi place. Ca să vezi! Poate că nu eram chiar așa sănătoasă cum mă credeam! La urma urmei, niciun nebun nu realizează că-i nebun.

🔥 CARTEA NU TE ÎMPIEDICA DE MINE TE IMPLOR! ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Nu Te împiedica De Mine Te Implor!
Autor: Georgiana Vâju
An apariție : 2016
Editura: QUANTUM PUBLISHERS
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.03.2017
Nota recenzorului: n/a

Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1857 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei