Recenzie Numai cu fiica mea de Raluca Macu

by | Mar 23, 2017 | Dragoste, Familie, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NUMAI CU FIICA MEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

A crea viață reprezintă una dintre cele mai frumoase experiențe ale unei vieți. A deveni părinte, pentru cei își doresc acest lucru, este o împlinire. Chiar înainte de a se naște, părinții proiectează asupra viitorului propriilor copii: să fie sănătoși, să fie iubiți, să-și construiască o carieră, să întemeieze la rândul lor o familie. Trăiri absolut normale pe care autoarea, Raluca Macu le-a dorit pentru fiica sa, Emma.

Dar viața este plină de evenimente tragice. Ce se întâmplă atunci când copilul pe care îl aștepți atât de mult, trebuie să se confrunte din primele clipe de viață cu un diagnostic greu de identificat? Pornești într-o călătorie care îți va schimba total perspectiva asupra vieții.

Prima călătorie este aceea de a afla un diagnostic corect. Pe parcursul ei, te lovești de răspunsuri evazive, mentalități învechite, de propria ta neputință. Cu ajutorul familiei și al prietenilor, al timpului petrecut vizitând alte locuri și cunoscând alți oameni în situații asemănătoare, eviți să cazi iar în rutină și să normalizezi pe cât posibil situația. Călătoria în locurile sfinte poate ajuta, de asemenea, la găsirea unui echilibru interior.

Sunt suficiente toate acestea pentru a trece peste? Vindecă timpul?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Raluca Macu

Compar durerea resimțită cu o cărămidă care ți se pune forțat și neașteptat în buzunar. La început, prea mare, grea, incomodă;treptat te obișnuiești cu ea și aproape uiți ce cari, dar de fiecare dată când bagi mâna în buzunar, te lovești de ea.

Întrebată deseori cum face față situației, autoarea răspunde:

Așa se zice că timpul vindecă orice rană și cu timpul, situația devine mai suportabilă, dar nu e așa. În schimb, am văzut familii unite, oameni care se iubeau și asta era foarte important.

Cartea este pe departe a fi o operă literară, dar compensează enorm prin mesajul pe care îl transmite: a iubi și a nu renunța.

 

Titlu: Numai Cu Fiica Mea
Autor: Raluca Macu
An apariție : 2016
Editura: AZBEST PUBLISHING
Nr. Pagini: 86
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.03.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Diana Mocanu este redactor Booknation.ro de 1301 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 105 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mocanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

La voi am auzit prima data de aceasta scriitoare si de cartea dansei 🙂